Πρόσωπα

Ορελιέν Τσουαμενί: Ο άξονας της Ρεάλ Μαδρίτης περνά στη νέα του «εποχή» (video)

Ορελιέν Τσουαμενί: Ο άξονας της Ρεάλ Μαδρίτης περνά στη νέα του «εποχή» (video)
Ασίστ κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, ατελείωτα χιλιόμετρα και ποσοστό εύστοχων μεταβιβάσεων επιπέδου Μόντριτς-Κρόος. Η νέα «εποχή» στον άξονα της Ρεάλ Μαδρίτης ξεκίνησε ήδη και φέρει την «υπογραφή» του Ορελιέν Τσουαμενί.
Η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε το πρώτο crash test στη φετινή La Liga με χαρακτηριστική άνεση. Το 2-1 ως τελικό σκορ κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης (18/09) παραπλανά.

Το σύνολο του Κάρλο Αντσελότι επιβεβαίωσε για περίπου 83 λεπτά πως βρίσκεται σε διαφορετικό level από τους «ροχιμπλάνκος» στην παρούσα φάση κι ας αγωνιζόταν εκτός έδρας, κι ας έλειπε ο Μπενζεμά, κι ας αναθάρρησαν οι γηπεδούχοι μετά το γκολ του Eρμόσο. Δικαίωμα στο λάθος έχει και ο Κουρτουά, αλλά ως εκεί.


Η μάχη στον άξονα είχε ξεκάθαρο νικητή, κάνοντας τις φωνές κινδύνου μετά την αποχώρηση του Κασεμίρο, να σωπάσουν. Η τριάδα των Μόντριτς, Κρόος και Τσουαμενί, με τις απαραίτητες βοήθειες του Βαλβέρδε, επιβλήθηκε στο κέντρο. Για τους δύο πρώτους, ήταν μία ακόμα ημέρα στη δουλειά. Αλλά για τον τρίτο;

«Η ποιότητα των νέων φαίνεται στις προπονήσεις κι αξίζουν να παίζουν. Αλλά δεν είναι εύκολο. Η φανέλα είναι πολύ βαριά κι αυτοί πολύ νέοι». Τάδε έφη Κάρλο Αντσελότι, μετά το τέλος της αγχωτικής πρεμιέρας στο φετινό ισπανικό πρωτάθλημα, κόντρα στην Αλμερία (14/08, 2-1). Έναν μήνα αργότερα, ο 22χρονος Ορελιέν Τσουαμενί απέδειξε πως είναι έτοιμος. Όχι μόνο για το υψηλότερο επίπεδο, αλλά και για να αποτελέσει ένα από τα βασικά «κλειδιά» στη μετάβαση του άξονα της Ρεάλ Μαδρίτης στη νέα «εποχή».


Πέραν της εξαιρετικής ασίστ που έβγαλε, ο Γάλλος μέσος μέτρησε 43/47 ολοκληρωμένες πάσες, δηλαδή είχε ένα ποσοστό ευστοχίας της τάξεως του 91,5%. Όχι και τόσο μακριά από αυτό του Λούκα Μόντριτς (53/58 πάσες, με ποσοστό 91,4%) ή του Τόνι Κρόος (61/66 πάσες, με ποσοστό 92,4%). Άλλωστε, οι μεταβιβάσεις του δεν ήταν πάσες... ασφαλείας. Πώς αλλιώς θα έβγαζε σε θέση βολής τον Ροντρίγκο και θα δημιουργούσε άλλες τρεις επικίνδυνες καταστάσεις;

Αν αναλογιστεί πως ο ρόλος του, ως 8αρι, δεν απαιτεί να περνά η μπάλα συνεχώς από τα δικά του πόδια, φαίνεται πως το να βρίσκεται τόσο κοντά στους αριθμούς αυτών των δύο «τοτέμ» της μεσαίας γραμμής, στο πιο δύσκολο ματς πρωταθλήματος της φετινής σεζόν, είναι «παράσημο». Πόσω μάλλον, από τη στιγμή που και στα αμυντικά του καθήκοντα, υπήρξε συνεπέστατος.

Κάλυψε κάθε σπιθαμή του κέντρου έχοντας τρέξει περίπου 11 χλμ και «καθαρίσει» έξι επικίνδυνες καταστάσεις, περισσότερες από κάθε άλλον -συμπαίκτη και αντίπαλο- με διαφορά και παράλληλα, ήταν δεύτερος σε «κοψίματα» (2), πίσω από τους Αλάμπα και Καρβαχάλ (3).

τσουαμενί-χιτμαπ.jpg

Εν ολίγοις, η εμφάνισή του ήταν τουλάχιστον μεστή, σε άμυνα και επίθεση. Με μία πιο γενική ματιά, ήταν μία «δήλωση» πως είναι ένα από τα κομμάτια του παζλ, που θα εξασφαλίσουν την ομαλή μετάβαση του άξονα της Ρεάλ Μαδρίτης στη νέα του «εποχή». Ακριβώς ό,τι περιμένουν οι «μερένχες» από την επένδυση των 110 εκατομμυρίων ευρώ συνολικά, για αυτόν και τον Εντουαρντό Καμαβινγκά, τους οποίους «έδεσαν» με συμβόλαιο έως το 2028 και το 2027 αντίστοιχα.

Ένα δίδυμο που έχει όλα τα «φόντα» να πετύχει και να «λύσει» τα... χέρια, και της εθνικής ομάδας της Γαλλίας.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0