Πρόσωπα

Γκάνεα: Καλύπτει επάξια το κενό του Χουανκάρ με…σύμμαχο τους αριθμούς (video)

Γκάνεα: Καλύπτει επάξια το κενό του Χουανκάρ με…σύμμαχο τους αριθμούς (video)

Η απουσία του Χουανκάρ λόγω τραυματισμού δημιούργησε αρκετά ερωτηματικά για την ετοιμότητα του αντικαταστάτη του, Κριστιάν Γκάνεα με τον Ρουμάνο ωστόσο να πραγματοποιεί ουσιαστικές εμφανίσεις, δικαιώνοντας τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Με τον καλύτερο τρόπο έχει ξεκινήσει τη σεζόν ο Παναθηναϊκός μετρώντας το απόλυτο των νικών στις πρώτες πέντε αγωνιστικές, γεμίζοντας με αισιοδοξία τους απαιτητικούς φίλους του «τριφυλλιού» για ανάλογη συνέχεια μετά την διακοπή.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο διάστημα της παρουσίας του, έχει δημιουργήσει μια ομάδα με σωστές ποδοσφαιρικές αρχές και έχει περάσει την φιλοσοφία του στους παίκτες του, είτε αυτοί είναι από την περασμένη σεζόν είτε είναι οι νέοι παίκτες που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο αριστερός οπισθοφύλακας του Παναθηναϊκού, Κρίστιαν Γκάνεα. Ο Ρουμάνος αποκτήθηκε ως μια back-up επιλογή, αφού ο Χουανκάρ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ενδεκάδας και για πολλούς θεωρείτε το καλύτερο αριστερό μπακ του πρωταθλήματος.

Ωστόσο, ο 30χρονος μπακ…άρπαξε την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε όταν ο Ισπανός τέθηκε εκτός λόγω τραυματισμού και παρουσίασε μια πολύ θετική και μεστή εικόνα στους αγώνες με Λεβαδειακό, ΑΕΚ και ΠΑΣ Γιάννενα.

Κοινό στοιχείο όλων των αναμετρήσεων είναι ότι ο Γκάνεα δεν έχασε ούτε μια προσωπική μονομαχία, σημάδι που καταδεικνύει την δυναμική του παρουσία στον αγωνιστικό χώρο.

Με τον Λεβαδειακό, στα 82 λεπτά που αγωνίστηκε είχε ένα κλέψιμο, ένα τάκλιν, 3/3 κερδισμένες μονομαχίες και 1/1 εναέριες ενώ κέρδισε δύο φάουλ και είχε 80% στις πετυχημένες μεταβιβάσεις.

Στο ντέρμπι με την ΑΕΚ παρ’ όλα αυτά πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή εμφάνιση με προσφορά τόσο στο αμυντικό, όσο και στο επιθετικό κομμάτι. Στα 90’ λεπτά παρουσίας του, ο Γκάνεα είχε 2 τάκλιν, 6/6 κερδισμένες μονομαχίες και 2/2 εναέριες, προώθησε τέσσερις μακρινές μπαλιές, εξουδετέρωσε τον Λιβάϊ Γκαρσία περνώντας…άριστα στο μαρκάρισμα του, μα πάνω από όλα κέρδισε το πέναλτι με ωραίο ανέβασμα, από το οποίο προήλθε το δεύτερο γκολ που έδωσε την νίκη στους «πράσινους».

Θετικός ήταν και στην Σαββατιάτικη νικηφόρα αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννενα έχοντας δύο κλεψίματα, 3/3 κερδισμένες μονομαχίες, 88.1% πετυχημένες μεταβιβάσεις, δύο κερδισμένα φάουλ και μεγαλύτερη φάση το δοκάρι στην σέντρα-σουτ που επιχείρησε στο 10’ του παιχνιδιού.

Ασφαλώς, όταν ο Χουανκάρ ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του δύσκολα θα χάσει την θέση του από την αρχική εντεκάδα, όμως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αντιλήφθηκε σε αυτά τα παιχνίδια ότι ο Γκάνεα είναι ικανός να διεκδικήσει επάξια την θέση και να αποτελεί ένα σημαντικό μέλος του rotation στα δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν.

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0