Πρόσωπα

Ίθαν Νουανέρι: Το παιδί που… μεγάλωσε απότομα στα 15 του, σε ένα μεσημέρι, και «έγραψε» ιστορία στο αγγλικό ποδόσφαιρο! (video)

Ίθαν Νουανέρι: Το παιδί που… μεγάλωσε απότομα στα 15 του, σε ένα μεσημέρι, και «έγραψε» ιστορία στο αγγλικό ποδόσφαιρο! (video)

Σε δεύτερη μοίρα φαίνεται πως έχει περάσει η πολύ σημαντική νίκη της Άρσεναλ επί της Μπρέντφορντ με 3-0, στην 8η αγωνιστική της Premier League, μιας και το πιο σημαντικό γεγονός της ημέρας, είναι η είσοδος του 15χρονου, Ίθαν Νουανέρι στο ματς! Πέρασε ως αλλαγή στο 92ο λεπτό, είναι ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου που το καταφέρνει και ξεπέρασε τον Ντέρεκ Φόρστερ της Σάντερλαντ, μιας και αγωνίστηκε… τέσσερις μέρες νωρίτερα!

Γεννηθείς το 2007, έστω και για ελάχιστα δευτερόλεπτα ενεργός στο ματς με την Μπρέντφορντ, ο Ίθαν Νουανέρι «έγραψε» απίστευτη ιστορία με τη φανέλα της Άρσεναλ και το όνομά του θα μνημονεύεται στα χρονικά του ποδοσφαίρου της Αγγλίας!

Με την είσοδό του στο παιχνίδι απέναντι στην Μπρέντφορντ το μεσημέρι της Κυριακής, ο Νουανέρι ξεπέρασε τον Χάρβεϊ Έλιοτ και έγινε πλέον ο νεότερος που έχει εμφανιστεί ποτέ στην Premier League, από το 1992 και έπειτα.

Ο Μικέλ Αρτέτα τον πήρε μαζί του στην αποστολή των «κανονιέρηδων» και το εύκολο 3-0 απέναντι στις «μέλισσες», επέτρεψε στον Ισπανό κόουτς να βάλει στο ματς τον Νουανέρι.

Εκείνος, ναι μεν δεν πρόλαβε να κάνει κάτι ιδιαίτερο στις καθυστερήσεις, αλλά θα θυμάται για πάντα αυτά τα λίγα πατήματά του στον αγωνιστικό χώρο, με τη φανέλα της Άρσεναλ στο ανδρικό τμήμα, στην Premier League.

Πλέον, έχοντας κάνει το ντεμπούτο του σε ηλικία 15 ετών και 181 ημερών, ξεπέρασε και τον νεότερο που είχε πράξει κάτι ανάλογο μέχρι τώρα, σε ολόκληρη την ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Ο λόγος για τον γκολκίπερ της Σάντερλαντ, Ντέρεκ Φόρστερ, που έπαιξε… τέσσερις μέρες αργότερα, εν έτει 1964!

Πλέον, ο ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ θα θυμάται για πάντα την 18η Σεπτεμβρίου του 2022, με τον λογαριασμό του στο Instagram να παίρνει… 21.000 followers περισσότερους, μόλις πάτησε το πόδι του στο Community και πολύ δε περισσότερο, όταν ο Άαρον Ράμνστεϊλ στο φινάλε τον έσπρωξε στον κόσμο για να αποθεωθεί!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0