Πρόσωπα

Μαγικός Ντε Μπρόινε: «Έπιασε» τις ασίστ του Τζέραρντ με τις μισές συμμετοχές, οδηγώντας τη Σίτι στην... κορυφή! (video)

Μαγικός Ντε Μπρόινε: «Έπιασε» τις ασίστ του Τζέραρντ με τις μισές συμμετοχές, οδηγώντας τη Σίτι στην... κορυφή! (video)
Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε είχε καταλυτική παρουσία στο «διπλό» της Μάντσεστερ Σίτι επί της Γουλβς και με τις δύο ασίστ που μοίρασε στους συμπαίκτες του, έφτασε τον σπουδαίο Στίβεν Τζέραρντ.
Η Μάντσεστερ Σίτι προελαύνει στο αγγλικό πρωτάθλημα δίχως απώλειες, αφού μετά την νίκη της με 3-0 επί της Γουλβς (17/09), έφτασε τους 17 βαθμούς και προσπέρασε προσωρινά την Άρσεναλ στην πρώτη θέση.

Κομβικός παράγοντας για την νίκη της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν χωρίς αμφιβολία, ο Κέβιν Ντε Μπρόινε. Ο Βέλγος…σέρβιρε το πρώτο και το τελευταίο γκολ της ομάδας του ενώ είχε 86% ευστοχία στις πάσες, δημιούργησε μια μεγάλη ευκαιρία, ενώ είχε και 3/4 πετυχημένες βαθιές μπαλιές, ταλαιπωρώντας το σύνολο του Μπρούνο Λάζε από το πρώτο λεπτό.

Με τις δύο τελικές πάσες, ο 31χρονος δημιουργικός χαφ έφτασε τις 20 για το 2022 ενώ παράλληλα, ισοφάρισε τον θρυλικό Στίβεν Τζέραντ στις ασίστ στην Premier League αφού αμφότεροι έχουν 92. Ωστόσο, το παράδοξο είναι ότι ισοφάρισε τον πρώην παίκτη της Λίβερπουλ έχοντας αγωνιστεί σε 287 (!) λιγότερα παιχνίδια, καταδεικνύοντας την τεράστια ικανότητα του στο δημιουργικό σκέλος.

Επίσης, τη φετινή σεζόν ο Βέλγος στο πρόσωπο ή καλύτερα στα…πόδια του Έρλινγκ Χάαλαντ έχει βρει τον ιδανικότερο παρτενέρ για να ξεδιπλώνει την ποιότητα του, αφού έχουν συνεργαστεί ήδη σε τρία γκολ των Πολιτών. Η αρχή έγινε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και την νίκη με 2-0 στην έδρα της Γουέστ Χαμ, ενώ η δεύτερη συνεργασία τους συνέβη στο Βίλα Παρκ και την ισοπαλία με την Άστον Βίλα. Επόμενο…θύμα των δύο παικτών ήταν η Σεβίλλη, με τον Ντε Μπρόινε να μοιράζει στον Νορβηγό το πρώτο τέρμα των «σίτιζεν» στην εύκολη νίκη με 4-0.


Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, η απόδοση του Κέβιν Ντε Μπρόινε ανεβάζει επίπεδο την αγωνιστική εικόνα των πρωταθλητών Αγγλίας και άμα συνεχίσει σε ανάλογους ρυθμούς, όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι το πρωτάθλημα για ακόμη μια σεζόν θα καταλήξει στην…γαλάζια πλευρά του Μάντσεστερ.

Χρήστος Λόης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0