Πρόσωπα

Τσιμίκας: Ήταν εξαιρετικός κόντρα στον Άγιαξ και «τρέλανε» τους φίλους της Λίβερπουλ! (video)

Τσιμίκας: Ήταν εξαιρετικός κόντρα στον Άγιαξ και «τρέλανε» τους φίλους της Λίβερπουλ! (video)
Τι κι αν ο Άντι Ρόμπερτσον απουσίασε από το ματς της Λίβερπουλ με τον Άγιαξ; Ο Κώστας Τσιμίκας για ακόμα ένα ματς έδειξε ότι μπορεί επάξια να διεκδικεί θέση στα πλάνα του Γιούργκεν Κλοπ και παράλληλα σκόρπισε χαμόγελα στους φίλους των «κόκκινων».
Σχετικά Άρθρα

Ο Γιούργκεν Κλοπ στην συνέντευξη Τύπου (12/9) πριν την αναμέτρηση Λίβερπουλ - Άγιαξ για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Champions League, έκανε γνωστό πως ο Ρόμπερτσον ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις. Μάλιστα, ο Σκωτσέζος αριστερό μπακ θα παραμείνει εκτός αγωνιστικής δράσης τουλάχιστον μέχρι τη διακοπή για τους αγώνες των εθνικών ομάδων.

Έτσι, ο Κώστας Τσιμίκας ήταν αυτός που κλήθηκε να «γεμίσει τα παπούτσια» του Ρόμπερτσον κόντρα στον «Αίαντα» και μια μάτια στις αντιδράσεις των οπαδών της Λίβερπουλ αρκεί, για να φανεί η επιρροή του Έλληνα ποδοσφαιριστή στο ματς!

Από την στιγμή της λήξης του αγώνα, όπου η Λίβερπουλ επικράτησε με σκορ 2-1, στα social media επικρατεί παροξυσμός για την εμφάνιση του Κώστα Τσιμίκα. Μαζί με τον Τιάγκο, ήταν οι κορυφαίοι της αναμέτρησης και ήδη οι φίλοι των «κόκκινων» τους αποθεώνουν.

Μερικά από τα σχόλια φίλων της Λίβερπουλ στο Twitter για την εμφάνιση του Τσιμίκα:tsimikas_comments_twitter.jpg

Δε θα γινόταν αλλιώς βέβαια, από την στιγμή που ο Τσιμίκας ήταν αυτός που με την «συστημένη» για το κεφάλι του Μάτιπ σέντρα, έδωσε την ασίστ για το γκολ νίκης της Λίβερπουλ. Ο 26χρονος Έλληνας συνέχισε τις σπουδαίες εμφανίσεις του στο Champions League, από εκεί που είχε σταματήσει πέρυσι, στο 3-3 του προημιτελικού απέναντι στην Μπενφίκα, όπου αναδείχθηκε MVP.

Πλέον, έχει μέσο όρο μια ασίστ ανά 240 λεπτά με τη Λίβερπουλ, αλλά τη φετινή σεζόν χρειάζεται μόλις 74’ για να «σερβίρει» σε συμπαίκτη του. Χαρακτηριστικό μάλιστα των συμμετοχών του Τσιμίκα ως βασικό, είναι ότι στα εφτά από τα εννέα τελευταία που έχει συμβεί αυτό, οι «κόκκινοι» έχουν σκοράρει από στημένη φάση!

Η συνεισφορά του Τσιμίκα στο ματς με τον Άγιαξ βέβαια δεν αποτυπώνεται μονάχα με την ασίστ. Ο «Greek Scouser» ήταν ο παίκτης της Λίβερπουλ που δημιούργησε τις περισσότερες ευκαιρίες στον αγώνα, πέντε στο συνολο. Μάλιστα, πρόκειται για προσωπικό ρεκόρ για τον ίδιο στην καριέρα του στο Νησί.

Παράλληλα είχε 70% επιτυχία στις μονομαχίες που έδωσε, 73% στις μεταβιβάσεις, ένα κλέψιμο, δυο επιτυχημένα τάκλιν, ενώ κανείς αντίπαλος δεν κατόρθωσε να τον ντριμπλάρει.


Η συγκεκριμένη εμφάνιση του Τσιμίκα λοιπόν, φαίνεται πως μπορεί να δημιουργήσει έναν ευχάριστο «πονοκέφαλο» στον Κλοπ, που μπορεί να νιώθει πιο άνετα πλέον, όταν χρησιμοποιεί τον Έλληνα μπακ αντί του Ρόμπερτσον.

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0