Πρόσωπα

Αρναούτοβιτς: Ο «καυτός» Μάρκο που κάνει τη Γιουνάιτεντ να… μετανιώνει! (video)

Αρναούτοβιτς: Ο «καυτός» Μάρκο που κάνει τη Γιουνάιτεντ να… μετανιώνει! (video)

Πράματα και θάματα κάνει στο ξεκίνημα της σεζόν ο Μάρκο Αρναούτοβιτς, μετρώντας 6 γκολ σε ισάριθμες εμφανίσεις. Αριθμοί βέβαια που τον «ανταμείβουν» με την πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερ της Serie A και στέλνουν ταυτόχρονα ηχηρό μήνυμα στην «κόκκινη πλευρά» του Μάντσεστερ που παράτησε εύκολα την περίπτωσή του.

Τι κι’ αν οδεύει στα μισά της τέταρτης δεκαετίας της ζωής του; Ο Μάρκο Αρναούτοβιτς φαντάζει πιο «καυτός» από ποτέ στα πρώτα ματς του ιταλικού πρωταθλήματος, έχοντας σημειώσει έξι από τα επτά συνολικά γκολ της Μπολόνια. Ποσοστό δηλαδή που μεταφράζεται στο εξωπραγματικό 85% για τον αειθαλή σέντερ φορ, ο οποίος διατηρεί μία εξαιρετική σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα.

Ένας μήνας έχει περάσει πάνω-κάτω απ’ όταν το όνομά του «έπαιζε» για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ωστόσο η κατηγορηματική απόρριψή από μεριάς «ροσομπλού», οδήγησε τις διαπραγματεύσεις στο… κενό. Παρόλα αυτά, βλέποντας τη συνέπεια με την οποία σκοράρει, πιθανότατα θα «χτυπούν το κεφάλι τους στον τοίχο».

Εκεί που υπάρχουν οι Βλάχοβιτς, Λουκάκου, Τζέκο, Έιμπραχαμ, Ιμόμπιλε και Ζιρού, ξεπροβάλει και ο Αυστριακός killer. Δεν παίζει ούτε για τη Γιουβέντους, ούτε για τη Μίλαν αλλά ούτε και για την Ίντερ. Δεν φορά τη φανέλα της Ρόμα ή της Λάτσιο αλλά με αυτά που κάνει στο χορτάρι, σίγουρα θα τον ήθελαν στο ρόστερ τους. Ο αειθαλής «κυνηγός» της Μπολόνια έχει έξι γκολ σε έξι ματς και με τον απολογισμό αυτό συναντάται στην 8η θέση με τον καλύτερο μέσο όρο στα Top-5 πρωταθλήματα της «γηραιάς ηπείρου» (Χάαλαντ στην κορυφή με 1,67 γκολ ανά μ.ο).

Τα πρώτα δείγματα, η κατάκτηση του Champions League, το «κακό παιδί της Αυστρίας» και η Premier League!

Από πολύ μικρός ο «Άρνι» είχε δείξει την έφεσή του στο σκοράρισμα στην Ολλανδία και την Τβέντε με την οποία έζησε τις πρώτες του μεγάλες παραστάσεις. Μάλιστα στην τρίτη του επαγγελματική χρονιά, ήταν ο βασικός επιθετικός του συλλόγου, βρίσκοντας 12 φόρες το «δρόμο» προς τα δίχτυα, πριν καν κλείσει τα 20 του.

Ακολούθησε ένα σύντομο και αποτυχημένο πέρασμα από την Ίντερ του Μουρίνιο τη χρονιά του μυθικού τρεμπλ. Μάλιστα για εκείνον είχε πει ο Προτογάλος τεχνικικός πως «πρόκειται για έναν εξαιρετικό άνθρωπο με συμπεριφορά μικρού παιδιού»

Ακολούθησε η Γερμανία και η Βρέμη για να «φτιάξουν» το όνομά του. Η Βέρντερ αποτέλεσε το εισιτήριό του για τα «σαλόνια» της Premier League, εκεί όπου εκτόξευσε την αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο πάνω από τα 20 εκατομμύρια, αρχικά με τη Στόουκ και έπειτα με τη Γουέστ Χαμ.

Οι «αγγειοπλάστες» ήθελαν να τον κρατήσουν για… πάντα στο Στόουκ ον Τρεντ, εκείνος αρνήθηκε την ανανέωση του συμβολαίου του και βρήκε την επόμενη ποδοσφαιρική του «στέγη» στα «σφυριά». Μάλιστα, δεν έλαβε και της θερμότερης υποδοχής στην επιστροφή του στο Μπριτάνια, με τον ίδιο να απαντά στο χορτάρι με τον τρόπο που ξέρει καλύτερα απ’ όλους. Σκοράροντας δηλαδή.
897601064.jpg

Ούτε στο Λονδίνο βρήκε την «Ιθάκη» του ο κυκλοθυμικός Αρναούτοβιτς, ο οποίος ζητούσε σε κάθε μεταγραφικό «παράθυρο» την αποχώρηση, γεγονός που έγινε το καλοκαίρι του 2019 μετά από 22 γκολ και 65 συμμετοχές για την Κίνα.

Back to… nature

Η «δίψα» του όμως να βρίσκεται σε ανταγωνιστικό επίπεδο τον οδήγησε να επιστρέψει έπειτα από δύο χρόνια (2021) στην Ευρώπη και τη Serie A, πολύ πιο ώριμος από το προηγούμενο πέρασμά του. Ένα στοίχημα που πήραν οι «ροσομπλού» και σαφέστατα δικαιώθηκαν. Η προηγούμενη σεζόν (2021-22) ήταν η πιο παραγωγική της καριέρας του (14 γκολ), αν και όπως έχει ξεκινήσει και αν και εφόσον συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς, στα 34 του θα βελτιώσει την παραγωγικότητα του.

Μάλιστα, με το επίτευγμά του αυτό, προσθέτει το όνομά του δίπλα σε μία λίστα με τεράστιες οντότητες που έχουν αγωνιστεί στην ιταλική λίγκα όπως ο Μπάτζιο, ο Ιμπραίμοβιτς και ο Κριστιάνο Ρονάλντο σχετικά με τους παίκτες άνω των 33 που έχουν σκοράρει από πέντε γκολ και πάνω στις πέντε πρώτες αγωνιστικές.

Η προσέγγιση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που όμως δεν κατέληξε σε «γάμο»!

Ως γνωστόν, ο Έρικ τεν Χάαγκ θέλοντας να διορθώσει τα «κακώς κείμενα» στο Μάντσεστερ, ζήτησε αρκετές μεταγραφές, με κάποιες απ’ αυτές να ικανοποιούνται. Ένας από τους φερόμενους ως στόχους, μετά και τη ντροπιαστική εκκίνηση (ήττα από Μπράιτον και Μπρέντφορντ) το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, ήταν ο Αρναούτοβιτς. Ωστόσο τα 8-9 εκατομμύρια που πρότειναν οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν συγκίνησαν κανέναν στο Ρενάτο Νταλάρα, όπου δια στόματος προέδρου κατέστησαν σαφές ότι ο Μάρκο δεν πωλείται.

Οι ιθύνοντες της Γιουνάιτεντ δεν επέμειναν, ο Αυστριακός δεν έγινε ξανά κάτοικους Νησιού και πιθανότατα το μετανιώνουν που δεν ανέβασαν και άλλο την προσφορά τους, βλέποντας την αφιονισμένη κατάσταση που βρίσκεται.

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0