Πρόσωπα

Απόλυτο νικών η Ρεάλ Μαδρίτης, απόλυτο των... γκολ ο Βινίσιους! (video)

Απόλυτο νικών η Ρεάλ Μαδρίτης, απόλυτο των... γκολ ο Βινίσιους! (video)
Ο Βινίσιους Τζούνιορ σκόραρε για τέταρτο ματς σερί στη La Liga, εξασφάλισε την θέση του σε ένα «κλειστό» κλαμπ που το έχει καταφέρει σε τόσο νεαρή ηλικία και δείχνει πως -και- στη φετινή σεζόν δεν έχει... ταβάνι!
Τρένο δίχως «φρένα» θυμίζει η Ρεάλ Μαδρίτης στη φετινή La Liga. Μετά τη «συντριβή» της Μαγιόρκα με 4-1 (11/09), παρέμεινε η μόνη ομάδα στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, που δεν έχει... αφήσει ούτε έναν βαθμό, μετά τις πέντε πρώτες αγωνιστικές. Παράλληλα, όμως, επιβεβαιώθηκε πως ο Βινίσιους Τζούνιορ έχει πάρει «φωτιά» στο ξεκίνημά της.

Ο 22χρονος Βραζιλιάνος βρήκε δίχτυα κόντρα στη Μαγιόρκα και ήταν το τέταρτο συνεχόμενο ματς στη La Liga, που το πράττει. Ο μόνος που το έχει καταφέρει στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος, όντας νεότερος, είναι ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αργεντίνος φορ το έπραξε σε ηλικία 21 ετών και 346 ημερών τον Νοέμβριο του 2009, ενώ ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός στα 22 του χρόνια και 61 ημέρες.

Αν συνυπολογιστεί και το πρώτο γκολ στη νίκη των «μερένχες» με 3-0 κόντρα στη Σέλτικ (06/09), στην πρεμιέρα τους στους ομίλους του φετινού Champions League, έχει κάνει το 5/5! Εκτός των γκολ, όμως, παραμένει συνεπέστατος και στις ασίστ, έχοντας δύο έως τώρα.

Εν ολίγοις, από τα επτά ματς που έχει αγωνιστεί φέτος σε La Liga, Champions League και UEFA Super Cup, μόνο κόντρα στην Αλμερία δεν είχε άμεση συμμετοχή σε γκολ!

Το ξεκίνημά του είναι προφανώς «εκρηκτικό», αλλά δεν είναι το καλύτερο που έχει πραγματοποιήσει σε έναρξη της La Liga, από τότε που φόρεσε τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης για πρώτη φορά, εν έτει 2018. Αντιθέτως, το έπραξε πέρυσι, όταν σε πέντε ματς είχε πέντε γκολ και δύο ασίστ.

Η σεζόν 2021/22 «έκλεισε» με 17 γκολ και 13 ασίστ, σε 35 ματς πρωταθλήματος. Φέτος, έχει μπει ξανά με τέτοια ορμή, που έχει κάθε δικαίωμα να ελπίζει πως και πάλι δεν έχει «ταβάνι»!

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0