Πρόσωπα

Ο Τελ σκόραρε και «έγραψε» ιστορία με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου! (video)

Ο Τελ σκόραρε και «έγραψε» ιστορία με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου! (video)
Ο 17χρονος, Μάτις Τελ, βάλθηκε να «σπάσει» μία σειρά από ρεκόρ στην αναμέτρηση της Μπάγερν Μονάχου με τη Στουτγκάρδη (10/09) και λίγο μετά τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου, τα κατάφερε!
Ήδη από τις 31 Αυγούστου του τρέχοντος έτους, ο Μάτις Τελ αποτελεί τον νεαρότερο σκόρερ στην ιστορία της Μπάγερν Μονάχου, ανεξαρτήτως διοργάνωσης, βρίσκοντας «δίχτυα» κόντρα στη Βικτόρια Κολωνίας στο Κύπελλο, σε ηλικία 17 ετών, 4 μηνών και 4 ημερών. Στην πρώτη ευκαιρία που του δόθηκε, ως βασικός και στο γερμανικό πρωτάθλημα, φρόντισε να δώσει συνέχεια στα ρεκόρ που «σπάει».

Πιο συγκεκριμένα, στην εντός έδρας αναμέτρηση των Βαυαρών με τη Στουτγκάρδη, ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν του έδωσε το «βάπτισμα του πυρός» στην Bundesliga και κάπως έτσι τον... έχρισε ως τον νεαρότερο παίκτη της Μπάγερν Μονάχου, που βρέθηκε ποτέ στην αρχική ενδεκάδα. Ο 17χρονος Γάλλος του το «ξεπλήρωσε» άμεσα.

Στο 36ο λεπτό «άνοιξε» το σκορ και αυτομάτως έγινε και ο νεαρότερος σκόρερ της Μπάγερν στην Bundesliga (17 ετών, 4 μηνών και 16 ημερών), αφήνοντας πλέον στη δεύτερη θέση τον Τζαμάλ Μουσιάλα, που το είχε πράξει όντας 17 ετών και 6 μηνών.

Αν η παράμετρος του συλλόγου τεθεί εκτός, είναι ο μόλις 4ος στη γενικότερη λίστα της Bundesliga, με τον Γιουσουφά Μουκοκό, να βρίσκεται στην κορυφή, έχοντας σκοράρει σε ηλικία 16 ετών και 28 ημερών, με τη φανέλα της Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0