Πρόσωπα

Αντρέ Γκρέι: Χαμένο πέναλτι... έξι χρόνια μετά, για τον φορ του Άρη! (video)

Αντρέ Γκρέι: Χαμένο πέναλτι... έξι χρόνια μετά, για τον φορ του Άρη! (video)

Το χαμένο πέναλτι του Αντρέ Γκρέι στο Άρης - ΠΑΟΚ (5/9) ήταν μόλις το τρίτο που χάνει ο Άγγλος στην καριέρα του και χρειάστηκε να περάσουν έξι χρόνια για να συμβεί αυτό.

Σχετικά Άρθρα

Ο Αντρέ Γκρέι είχε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει στο ντέρμπι Άρης - ΠΑΟΚ, όταν ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι που κέρδισε ο Εμπακατά από τον Κουλιεράκη. Ωστόσο, ο Άγγλος επιθετικός δεν κατόρθωσε να νικήσει τον Κοτάρσκι, που μάντεψε σωστά τη γωνία και μπόρεσε να μπλοκάρει την μπάλα.

Αυτή ήταν η καθοριστικότερη στιγμή του αγώνα, καθώς αν ο Γκρέι είχε «ανοίξει» το σκορ, τότε πολύ πιθανό ο Άρης να έπαιρνε τη νίκη στο ντέρμπι, που ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ (0-0). Πρόκειται για μια ιστορία που επαναλαμβάνεται για τρίτη φορά στην καριέρα του 31χρονου φορ.

 

Συγκεκριμένα, ο Γκρέι έχει εκτελέσει ως και τώρα 14 πέναλτι, με αυτό κόντρα στον ΠΑΟΚ να είναι μόλις το τρίτο χαμένο. Για να βρεθεί το αμέσως προηγούμενο χρειάζεται να ανατρέξουμε στο 2016 και έναν αγώνα για την αγγλική Championship. Τότε, ο επιθετικος του Άρη, αγωνιζόταν στην Μπέρνλι και είχε την ευκαιρία να χαρίσει νίκη στην ομάδα του κόντρα στην Ρέντινγκ, αλλά αστόχησε και το ματς ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ (0-0).

Έκτοτε, είχε 7/7 από την «άσπρη βούλα» ως το βράδυ της Κυριακής (5/9) που βρέθηκε απέναντι στον Κοτάρσκι. Μάλιστα, σε ένα από αυτά τα εφτά, είχε νικήσει τον «θρύλο» Πετρ Τσεχ, στις καθυστερήσεις του αγώνα Μπέρνλι - Άρσεναλ, όταν και ισοφάρισε σε 1-1, όμως η ομάδα του ηττήθηκε εν τέλει με... buzzer beater γκολ του Αλέξις Σάντσες.

Βέβαια, πρέπει να αναφερθεί ότι το πρώτο γκολ του Γκρέι με την φανέλα του Άρη ήρθε μετά από εκτέλεση πέναλτι κόντρα στην Γκόμελ για τα προκριματικά του Europa Conference League, ενώ και με την Μακάμπι Τελ Αβίβ στον επόμενο γύρο, σκόραρε με τον ίδιο τρόπο. Αμφότερα ήταν στο Κλεάνθης Βικελίδης, την έδρα των «κιτρίνων», αλλα το τρίτο αποδείχθηκε και... φαρμακερό, αφού το σερί δε συνεχίστηκε.

Όπως δεν συνεχίστηκε και το σερί που ήθελε τον Αντρέ Γκρέι να σκοράρει σε κάθε εντός έδρας ματς του Άρη ως τώρα (Γκόμελ, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Λεβαδειακός), αφού ο Κοτάρσκι έβαλε «στοπ».

 

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0