Πρόσωπα

Έρλινγκ Χάαλαντ: Τα 5 ρεκόρ σκοραρίσματος στην Premier League που «κυνηγά» και μπορεί να... σπάσει! (video)

Έρλινγκ Χάαλαντ: Τα 5 ρεκόρ σκοραρίσματος στην Premier League που «κυνηγά» και μπορεί να... σπάσει! (video)
Ένας... Αύγουστος στην Premier League ήταν αρκετός για τον Έρλινγκ Χάαλαντ. Έθεσε νέες κορυφές σε μόλις έξι αγωνιστικές και πλέον στρέφει το «βλέμμα» του σε θρυλικά ρεκόρ σκοραρίσματος, που για άλλους μοιάζουν «όνειρο θερινής νυκτός»! Όχι, όμως, και για τον ίδιο.
Σχετικά Άρθρα
Τι κι αν έχει περάσει μόλις ένας μήνας από την «πρεμιέρα» του Έρλινγκ Χάαλαντ στην Premier League; Ο Νορβηγός κάνει «πράγματα και θαύματα», αναγκάζοντας ακόμα και τους πιο δύσπιστους, εκείνους που αναρωτήθηκαν στις αρχές του καλοκαιριού αν θα μπορούσε να προσαρμοστεί στο «Νησί», να αναθεωρήσουν τα λεγόμενά τους.

Σε έξι αγωνιστικές έχει βρει 10 φορές δίχτυα, ο μόνος που το έχει καταφέρει τόσο γρήγορα στην ιστορία της Premier League, έχει πετύχει δύο χατ-τρικ, χρειάζεται λιγότερο από ένα ημίχρονο για να βάλει γκολ και αναγκάζει το ποδοσφαιρικό κοινό να ψάξει ποιες -ρεαλιστικές- κορυφές θα μπορούσε να πιάσει. Και δεν είναι λίγες...


1. Τα περισσότερα γκολ σε σεζόν 38 αγωνιστικών

Η κορυφή στη συγκεκριμένη κατηγορία είναι... κόκκινη υπόθεση. Αρχικά, τη σεζόν 2013/14 ο Λουίς Σουάρες έκλεισε τη σεζόν στην Premier League σκοράροντας 31 φορές με τη φανέλα της Λίβερπουλ, ρεκόρ το οποίο «έσπασε» ο Μοχάμεντ Σαλάχ τέσσερα χρόνια αργότερα (2017/18), θέτοντας τη νέα κορυφή στα 32.

Με τον Έρλινγκ Χάαλαντ να μετρά ήδη 10 γκολ, μετά από έξι συμμετοχές, μόνο απλησιάστο δεν μοιάζει το συγκεκριμένο επίτευγμα.


2. Το καλύτερο ποσοστό γκολ ανά λεπτό

Οι αριθμοί του Σέρχιο Αγουέρο είναι μυθικοί. Με ένα γκολ ανά 108 λεπτά παιχνιδιού, γίνεται εμφανές πως χρειαζόταν λίγα λεπτά παραπάνω από τα 90 για να βρει γκολ. Προς το παρόν, ο Έρλινγκ Χάαλαντ χρειάζεται 43!

Προφανώς, κάποια στιγμή τα ποσοστά του θα «πέσουν». Θα είναι πέραν κάθε λογικής να συνεχίσει έτσι. Αλλά αν έστω καταφέρει να το διατηρήσει κάτω των 90' και πάλι δεν θα είναι εξωπραγματικό;

3. Τα περισσότερα χατ-τρικ συνολικά ή σε μία σεζόν 

Σε έναν μήνα στο αγγλικό πρωτάθλημα, έχει καταφέρει να μπει με αξιώσεις στη συζήτηση για ένα μυθικό επίτευγμα του Άλαν Σίρερ: τα περισσότερα χατ-τρικ σε μία σεζόν στην Premier League!

Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της λίγκας με 260 γκολ, ολοκλήρωσε πέντε φορές χατ-τρικ στη σεζόν 1995/96 με τη φανέλα της Μπλάκμπερν. Από την άλλη, ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Μάντσεστερ Σίτι, Σέρχιο Αγουέρο, έχει 12 συνολικά στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Ο Νορβηγός φορ έχει ήδη δύο σε έξι αγωνιστικές, οπότε όλα είναι στα... πόδια του!

4. Πρώτος σκόρερ με περισσότερα γκολ από ματς σε μία σεζόν

Κανένας στην ιστορία της Premier League δεν έχει καταφέρει να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ, έχοντας περισσότερα γκολ από συμμετοχές!

Όπως προαναφέρθηκε, οι έως τώρα αριθμοί του Χάαλαντ έχουν «στρώσει» το έδαφος για το συγκεκριμένο επίτευγμα, αλλά μόνο εύκολο δεν θα είναι να διατηρηθούν στα ίδια επίπεδα.

5. Πρώτος σκόρερ στην ιστορία του πρωταθλήματος

Ναι, πολύ μακρινό, αλλά γιατί όχι;

Αν ο Χάαλαντ συνεχίσει με τους τωρινούς του ρυθμούς (λέμε, αν!) το 2025 θα έχει ξεπεράσει το ρεκόρ των 260 γκολ του Άλαν Σίρερ! Με δεδομένο πως είναι 22 ετών, σε ένα ιδανικό σενάριο, δίχως σοβαρούς τραυματισμούς, έχει τουλάχιστον δέκα χρόνια καριέρας μπροστά του.

Όπως έγραψαν και οι Άγγλοι, «δέκα γκολ έως τώρα, μένουν 250...»


Πηγή: www.fourfourtwo.com

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0