Πρόσωπα

Δημήτρης Πέλκας: Από την απαξίωση του Ζεζούς στη Φενέρμπαχτσε… στην απαιτητική Championship για εξιλέωση! (video)

Δημήτρης Πέλκας: Από την απαξίωση του Ζεζούς στη Φενέρμπαχτσε… στην απαιτητική Championship για εξιλέωση! (video)

Περίπου δύο χρόνια μετά τον ΠΑΟΚ, και μία «στάση» στη Φενέρμπαχτσε, ο Δημήτρης Πέλκας θα δοκιμαστεί στην Championship με τη φανέλα της Χαλ για να βρει τον… παλιό καλό εαυτό του και να εδραιωθεί στην Εθνική Ελλάδος.

Η μετακίνηση του Δημήτρη Πέλκα στη Χαλ Σίτι ολοκληρώθηκε με δανεισμό (με οψιόν αγοράς) και ο Έλληνας θα έχει την ευκαιρία να βρει εκ νέου τα πατήματά του σε ένα πρωτάθλημα που θα αντιμετωπίσει ουκ ολίγες προκλήσεις. 

Ο πρώην μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ, αποχώρησε από τη Θεσσαλονίκη το 2020 με προορισμό της Τουρκία και πιο συγκεκριμένα τη Φενέρμπαχτσε. Εκεί όπου σε διάστημα δύο χρόνων και 67 εμφανίσεων, κατάφερε να σκοράρει 13 γκολ και να μοιράσει οκτώ ασίστ με τη φανέλα των «καναρινιών». 

Ωστόσο, τα προβλήματα με τους τραυματισμούς του και η έλευση του Ζόρζε Ζεζούς στην ομάδα, ο οποίος δεν τον υπολόγιζε στα πλάνα του, ανάγκασαν τον 28άχρονο να «ψαχτεί» για νέες… περιπέτειες. Κάπως έτσι, και σε συνδυασμό με την αγορά της Χαλ Σίτι από τον φίλο του, Ατζούν Ιλίτζαλι, άνοιξε μία πόρτα. Αυτή της δεύτερης εθνικής Αγγλίας. 
62089fe0ae298bb60dcf2865.jpg.webpΚαθώς, οι «τίγρεις» ήθελαν διακαώς τον Έλληνα στην ομάδα τους και τελικά η «χρυσή τομή» βρέθηκε την 1η Σεπτεμβρίου του 2022, όταν και ανακοινώθηκε από την αγγλική ομάδα. Ο ίδιος δήλωσε πως ανυπομονεί για αυτή τη νέα πρόκληση, η οποία θα είναι απαιτητική, μιας και η Χαλ θέλει να βρίσκεται το Μάιο στη πρώτη 6άδα του πρωταθλήματος για να διεκδικήσει την άνοδό της στα σαλόνια της Premier League.

Μάλιστα, ο Πέλκας γνωρίζει ότι μόνο θετική μπορεί να είναι η απόφαση που πήρε, αφού το συγκεκριμένο πρωτάθλημα στην Αγγλία έχει ένα τρομερό ρυθμό που θα τον κρατάει σε εγρήγορση και παράλληλα, ανάλογα και με τις επιδόσεις του στο γρασίδι, θα του δίνει «πόντους» για την Εθνική Ελλάδος, αλλά και για μία ενδεχόμενη μεταγραφή σε έναν ακόμα μεγαλύτερο σύλλογο, διαψεύδοντας τον προπονητή του στην τούρκικη ομάδα, Ζόρζε Ζεζούς.

Φοίβος Πεφάνης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0