Πρόσωπα

Χάρης Τσιγγάρας: Ένας «στρατιώτης» από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ!

Χάρης Τσιγγάρας: Ένας «στρατιώτης» από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ!

Ο Χάρης Τσιγγάρας, άλλο ένα πετυχημένο προϊόν των ακαδημιών του ΠΑΟΚ, ανοίγει τα φτερά του για να αγωνιστεί στη γαλλική Ligue 1 με τα χρώματα της Τουλούζ.

Η Τουλούζ προχώρησε στο δανεισμό του Χάρη Τσιγγάρα από τον ΠΑΟΚ, δίνοντας το ποσό των 300 χιλιάδων ευρώ και έχοντας οψιόν αγοράς στα 2.5 εκατομμύρια. Μάλιστα, ο «Δικέφαλος του Βορρά» κατάφερε να βάλει και 25% ποσοστό μεταπώλησης, σε περίπτωση που αγοραστεί το ερχόμενο καλοκαίρι από τη γαλλική ομάδα. 
Στιγμιότυπο_2022-08-30_12.29.43_πμ.png
Κάπως έτσι λοιπόν, ανοίγει ο δρόμος για τον Έλληνα μέσο να ζήσει τη ξεχωριστή εμπειρία του γαλλικού πρωταθλήματος και να πορευτεί στον ίδιο δρόμο που είχε ακολουθήσει και στο παρελθόν ένας άλλος «ασπρόμαυρος», ο Ευθύμης Κουλούρης. Όταν τον Ιούλιο του 2019 είχε μετακομίσει στους «βιολετί» έναντι 3.5 εκατ. ευρώ. 

Ο Τσιγγάρας πριν από λίγες μέρες έκλεισε τα 22 έτη του και παράλληλα μία δωδεκαετία στην ομάδα του ΠΑΟΚ, αφού από την ηλικία των 10 βρίσκεται στο πλάι των Θεσσαλονικέων. Η πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα της αντρικής ομάδα ήρθε από τον Αμπέλ Φερέιρα στις 28 Ιουνίου του 2020, όταν και μπήκε στον αγωνιστικό χώρο του «Κλεάνθης Βικελίδης» στο 86ο λεπτό αντί του Μίροσλαβ Στοχ, για να διατηρήσει το υπέρ 2-0 της ομάδας τους και να πανηγυρίσει τη νίκη του ντέρμπι της πόλης. 
tsigaras.jpg

Λίγους μήνες αργότερα, ο κεντρικός μέσος είχε εγκατασταθεί στη βασική ομάδα του «Δικεφάλου» και στις 2 Φεβρουαρίου 2021 πέτυχε το παρθενικό και μοναδικό γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Σε έναν αγώνα Κυπέλλου κόντρα στη Λάρισα, με πλασέ στη γωνία του Νάγκι λίγο πιο πάνω από το σημείο του πέναλτι. 

Με τη πάροδο του χρόνου η μεταγραφική του αξία ολοένα και ανέβαινε, μιας και η πορεία του ΠΑΟΚστο περσινό UEFA Europa Conference League άνοιξε τις πόρτες πολλών ομάδων, όπως αυτές των Ουτρέχτη, Μπολόνια, Σαμπντόρια, αλλά και στην ομάδα που νίκησε τη μάχη για τον Τσιγγάρα, τη Τουλούζ.
Haris-Tsiggaras-768x461.jpg
Ο Έλληνας θεωρούταν ως το πιο κοντινό «6άρι» στην ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου και το μέλλον για το χώρο του κέντρου στην ομάδα. Όμως, ο Ρουμάνος τεχνικός τον τελευταίο καιρό δεν τον υπολόγιζε και έδωσε το «OK» για τη φυγή του Τσιγγάρα, σε συνδυασμό πάντα με την επιθυμία του ιδίου. Αποχαιρετώντας τον ΠΑΟΚ με δύο Κύπελλα Ελλάδος στο βιογραφικό του. 

Φοίβος Πεφάνης

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0