Πρόσωπα

Αντρέ Γκρέι: Άμα κάνει το καλύτερο ξεκίνημα στην καριέρα του, γιατί να μην βγει πρώτος σκόρερ; (video)

Αντρέ Γκρέι: Άμα κάνει το καλύτερο ξεκίνημα στην καριέρα του, γιατί να μην βγει πρώτος σκόρερ; (video)

Ο φορ του Άρη έχει κάνει φέτος το ιδανικότερο ξεκίνημα της καριέρας του, με τον τίτλο του κορυφαίου σκόρερ να μην μοιάζει διόλου άπιαστο.

Αν έπρεπε να ξεχωρίσουμε έναν παίκτη από το ξεκίνημα των φετινών υποχρεώσεων των ελληνικών συλλόγων, εντός κι εκτός συνόρων, η αλήθεια είναι πως οι επιλογές θα ήταν αρκετές. Σίγουρα μια εξ αυτών θα ήταν ο Αντρέ Γκρέι, και γιατί όχι και η… επικρατέστερη.

Ο Τζαμαϊκανός φορ έβγαλε μάτια κατά τη διάρκεια των ευρωπαϊκών αναμετρήσεων του Άρη φέτος το καλοκαίρι. Δεν έχουν άλλωστε σκοράρει πολλοί 6 γκολ και μοιράσει 2 ασίστ μόλις στα πρώτα πέντε παιχνίδια με μια νέα ομάδα!

Ας πάρουμε τα πράγματα λίγο πιο αναλυτικά. Στο επίσημο ντεμπούτο του με την φανέλα των «κιτρίνων» και πιο συγκεκριμένα στο πρώτο παιχνίδι με τη Γκόμελ, ο Γκρέι έκανε επίδειξη δύναμης βρίσκοντας δίχτυα δις. Επειδή του… καλάρεσε αποφάσισε να το κάνει και στη ρεβάνς, παίρνοντας ουσιαστικά στις πλάτες του τη νίκη της ομάδας, αφού σκόραρε και σ’ εκείνη την περίπτωση δύο γκολ.

Μόλις λίγες ημέρες πέρασαν και ο επιθετικός των Θεσσαλονικών συνέχισε να μοιάζει ασταμάτητος, αν και στην προκειμένη περίπτωση η βοήθειά του δεν ήταν αρκετή για την ομάδα. Συγκεκριμένα σημείωσε ένα γκολ και μοίρασε μία ασίστ στον αγώνα ρεβάνς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ωστόσο το τελικό 2-1 υπέρ του Άρη δεν του χάρισε την πρόκριση.

Και πλέον στο πρωτάθλημα. Η πρώτη αγωνιστική της φετινής Super League συνοδεύτηκε με μια εξαιρετική εμφάνιση από το σύνολο του Χερμάν Μπούργος και το άνετο σκορ του 3-0 επί του Λεβαδειακού.

Ξεκίνημα με το δεξί για την ομάδα αλλά και για τον ίδιο τον 31χρονο επιθετικό, καθώς σε ακόμη μία περίπτωση κατάφερε να γράψει το όνομά του στον πίνακα με τους σκόρερ -διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα- και να δώσει μία ασίστ.

Τι σημασία έχουν όμως όλα αυτά; Πέραν από το γεγονός πως ο Γκρέι μας δείχνει από πολύ νωρίς το τι έχει έρθει να κάνει, η έως τώρα πορεία του αποτελεί το καλύτερο ξεκίνημα που έχει κάνει ποτέ σε σεζόν με την καριέρα του! Δηλαδή, για πρώτη φορά έχει καταφέρει να πανηγυρίσει 6 γκολ και 2 ασίστ σε μόλις 5 εμφανίσεις στην αρχή μιας σεζόν.

Η μοναδική φορά που έφτασε σε παρόμοιες επιδόσεις ανέρχεται τη σεζόν 2015-16, όταν είχε στις πρώτες 5 αναμετρήσεις 3 γκολ και 4 ασίστ. Αυτά τα στατιστικά προήλθαν από συμμετοχές που «έγραψε» τόσο με Μπρέντφορτ, όσο και με την Μπέρνλι (στην οποία είχε πάρει μεταγραφή) στην Championship.

Με λίγα λόγια το μόνο σίγουρο είναι πως αυτά τα δείγματα δείχνουν ότι η υπόθεση του πρώτου σκόρερ στη Super League αναμένεται να είναι πολύ δύσκολη φέτος. Ήδη οι Αραούχο και Φαν Βέερτ έχουν ανοίξει λογαριασμό, ενώ ο Γκρέι προσθέτει αθόρυβα το όνομά του στη λίστα.

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0