Πρόσωπα

Ο Νεϊμάρ ό,τι υπόσχεται το πράττει, με «μαγικό» τρόπο στο γήπεδο! (video)

Ο Νεϊμάρ ό,τι υπόσχεται το πράττει, με «μαγικό» τρόπο στο γήπεδο! (video)

Μετά την αποτυχημένη περσινή σεζόν, ο Νεϊμάρ παρουσιάζεται σε δαιμονιώδη φόρμα στα πρώτα παιχνίδια της Παρί Σεν Ζερμέν και ξεδιπλώνει στο χορτάρι την απαράμιλλη ποδοσφαιρική του κλάση.

Στα πέντε χρόνια παρουσίας του Νεϊμάρ στην Παρί Σεν Ζερμέν έχουν συμβεί αμέτρητα γεγονότα που σχετίζονταν κατά κύριο λόγo με ενέργειες εκτός αγωνιστικών χώρων και επηρέαζαν τόσο το σύλλογο, όσο και την επίδοση του Βραζιλιάνου αστέρα με αποτέλεσμα να δημιουργείται μουρμούρα γύρω από το όνομα του.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η περσινή αγωνιστική περίοδος που σκεπάστηκε από το πέπλο της αποτυχίας για τον Νεϊμάρ έπειτα από τον οδυνηρό αποκλεισμό από την Ρεάλ Μαδρίτης και τις αποδοκιμασίες που λάμβανε συνεχώς από τους οπαδούς σε αγώνες πρωταθλήματος.

Παρά τα όσα ακούστηκαν για πιθανή αποχώρηση του, ο Νεϊμάρ παρέμεινε στο γαλλικό σύλλογο και ενσωματώθηκε κανονικά στην προετοιμασία υπό τις οδηγίες του νέου προπονητή, Κριστόφ Γκαλτιέ γεμάτος «όρεξη» στα πρώτα φιλικά παιχνίδια. «Ό,τι κάνω φέτος θα πηγαίνει μέσα. Φάουλ, κεφαλιές, τα πάντα. Νιώθω πολύ καλά, είμαι αισιόδοξος. Προπονήθηκα σκληρά στη διάρκεια των διακοπών μου». Και όπως φαίνεται από τους πρώτους τέσσερεις αγώνες, ο Βραζιλιάνος κάνει πράξη τα λόγια του.

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις και το καλύτερο ξεκίνημα της καριέρας του

Η σεζόν άρχισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την Παρί Σεν Ζερμέν που κατέκτησε το Σούπερ Καπ Γαλλίας με σκορ 4-0 επί της Ναντ με τον Νεϊμάρ να βρίσκει δύο φορές το δρόμο προς τα δίχτυα, όντας ο μεγάλος πρωταγωνιστής του τελικού.

Η συνέχεια στις πρώτες αγωνιστικές του γαλλικού πρωταθλήματος; Ακόμα καλύτερη. Στην πρεμιέρα της Ligue 1 απέναντι στην Κλερμόν, πέτυχε χατ-τρικ σε ασίστ ενώ σκόραρε και το πρώτο τέρμα των Παριζιάνων στο εκκωφαντικό 5-0.

Στην αναμέτρηση με την Μονπελιέ πέτυχε άλλα δυο γκολ, ενώ αξίζει να αναφερθούμε για το σόου που πραγματοποίησε στη νίκη με 7-1 επί της Λιλ. Ο ταλαντούχος επιθετικός ήταν συγκλονιστικός και είχε συμμετοχή σε πέντε γκολ της Παρί Σεν Ζερμέν, με δύο γκολ και τρείς ασίστ διαλύοντας την άμυνα των «λιλουά».

Μάλιστα, η αρχή με τα επτά γκολ και τις έξι ασίστ στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια καθιστούν το καλύτερο ξεκίνημα στην καριέρα του Νεϊμάρ, αφήνοντας πίσω την σεζόν 2016/2017 που αριθμούσε δυο γκολ και πέντε ασίστ σε τέσσερεις αγώνες με την φανέλα της Μπαρτσελόνα. Επίσης, βρίσκεται πρώτος στις σχετικές λίστες της Ligue 1 όσον αναφορά, τα γκολ και τις τελικές πάσες.

Ο Νεϊμάρ φαίνεται να νιώθει καλύτερα από ποτέ και αυτό αποτυπώνεται εύκολα στον αγωνιστικό χώρο, τρείς μήνες πριν την έναρξη του πιθανότατα τελευταίου Παγκοσμίου Κυπέλλου της καριέρας του. Οι προκλήσεις για αυτόν τόσο σε συλλογικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο είναι πολλές και η διάρκεια στην απόδοση του θα παίξει κομβικό ρόλο για την επίτευξη των στόχων. Το μόνο σίγουρο είναι, ότι η συνέχεια της σεζόν προμηνύεται απολαυστική…

Χρήστος Λόης
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0