Πρόσωπα

Αυτός είναι ο Μπερνάρντ, που ετοιμάζεται να… κλέψει τις καρδιές των φίλων του Παναθηναϊκού!

Αυτός είναι ο Μπερνάρντ, που ετοιμάζεται να… κλέψει τις καρδιές των φίλων του Παναθηναϊκού!

Συμπαίκτης με τον Ροναλντίνιο και αντικαταστάτης του Νεϊμάρ έχει υπάρξει το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, Μπερνάρντ. Ποια είναι τα πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τον Βραζιλιάνο; Πάμε να τα δούμε…

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού φτάνει στην Ελλάδα, το μεσημέρι της Τρίτης (23/8, 15:00). Ο λόγος για τον Μπερνάρντ, αν όχι το πιο μεγάλο, ένα από τα μεγαλύτερα μπαμ του φετινού καλοκαιριού. Το πρωί της Τρίτης μάλιστα, λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο της ομάδας!

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός, θα δώσει πολλές λύσεις στο τερέν στην ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Αν συμπεριλάβουμε στην εξίσωση και τις υπόλοιπές μεταγραφικές κινήσεις που έκανε ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι που διανύουμε, σίγουρα ο πήχης θα ανέβει, μαζί όμως και οι φιλοδοξίες.

Το BN Sports σας παρουσιάζει τα πέντε πράγματα τα οποία πρέπει να ξέρετε για τον βιρτουόζο επιθετικό.

«Μπήκε στα παπούτσια» του Νεϊμάρ

Το 2014 όταν η Εθνική Βραζιλίας έχασε το μεγαλύτερο «αστέρι» της στο Μουντιάλ του 2014, τον Νειϊμάρ, ο Λουίζ Σκολάρι έψαχνε τον αντικαταστάτη του. Μπορεί η ομάδα στον προημιτελικό να επικράτησε της Κολομβίας με σκορ 2-1, αλλά το κενό που δημιουργήθηκε μετά τον σοκαριστικό τραυματισμό του Νεϊμάρ ήταν… αναντικατάστατο.

Ο προπονητής της ομάδας πήρε την απόφαση, πως αντικαταστάτης του σούπερ σταρ θα ήταν ο Μπερνάρντ. Κανένας δεν περίμενε να γίνει αυτή η επιλογή και άπαντες εξεπλάγην. Στον ημιτελικό, η Βραζιλία διασύρθηκε από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Γερμανίας με σκορ 7-1 και ο Μπερνάρντ δεν είχε πραγματοποιήσει καλή εμφάνιση και δεν δικαίωσε την επιλογή του προπονητή του.

Αυτή ήταν ουσιαστικά και η μοιραία νύχτα του Βραζιλιάνου, ο οποίος είχε καταφέρει να καταγράψει γρήγορα 14 συμμετοχές με την εθνική του ομάδα μέσα σε δύο χρόνια (2012-2014), αλλά έκτοτε δεν έλαβε ποτέ ξανά κλίση για να εκπροσωπήσει την χώρα του.

0_GettyImages-451902924.jpg

Έπαιξε μαζί με τον Ροναλντίνιο

Ο Βραζιλιάνος άσος κατά την θητεία του στην Ατλέτικο Μινέιρο συνεργάστηκε με έναν από τους πιο φαντασμαγορικούς ποδοσφαιριστές που πέρασαν από τον ποδοσφαιρικό πλανήτη, τον Ροναλντίνιο. Ο Μπερνάρντ τον είχε σαν πρότυπο από μικρός και όπως έχει δηλώσει και ίδιος, μόνο ευγνωμοσύνη μπορεί να νιώθει κάποιος με ένα τόσο σπουδαίο επίτευγμα.

«Το να παίξω με τον Ροναλντίνιο ήταν πραγματικά πάρα πολύ σημαντικό για μένα. Είμαι ευγνώμων που μου δόθηκε η ευκαιρία να είμαι συμπαίκτης του και να παρακολουθώ τόσο στενά αυτόν τον μύθο. Κατάφερα να παίξω στην ίδια ομάδα με εκείνον. Ήταν ένας πάρα πολύ ποιοτικός παίκτης», είχε αναφέρει σε συνέντευξη του.

αρχείο_λήψης_8.png

Πήρε μεταγραφή ύψους 25 εκατομμυρίων!

Η χρονιά του στην Μινέιρο το 2012/13 ολοκληρώθηκε επιτυχημένα και ο επιθετικός ύψους 164 εκατοστών, είχε τραβήξει τα βλέμματα από πολλές ευρωπαϊκές ομάδες. Ανάμεσα τους ήταν οι δύο ομάδες του Λονδίνου, Άρσεναλ και Τότεναμ, με την δεύτερη να κάνει πρόταση 19 εκ. ευρώ, όμως η Βραζιλιάνικη ομάδα αρνήθηκε. Οι δύο ομάδες που βρέθηκε πολύ κοντά στο να υπογράψει όμως ήταν η Πόρτο και η Σαχτάρ Ντόνετσκ και μάλιστα, ο ποδοσφαιριστής έδειχνε να έχει την επιθυμία να υπογράψει στον Πορτογαλικό σύλλογο.

Ενδιαφέρον στην υπόθεση του νεαρού επιθετικού είχε δείξει και η Μπορούσια Ντόρτμουντ, η οποία όμως κατέληξε στην επιλογή του Χένρικ Μικιταριάν από την Σαχτάρ Ντόνετσκ και οι Ουκρανοί κινήθηκαν άμεσα να αντικαταστήσουν το κενό με την απόκτηση του Βραζιλιάνου. Το κόστος της μεταγραφής του άγγιξε το αστρονομικό ποσό των 25 εκ. ευρώ, ξεπερνώντας οποιαδήποτε άλλη πρόταση είχε γίνει στην ομάδα από την Βραζιλία.

αρχείο_λήψης_1_3.png

Έχει… λαβώσει Έντερσον, Ντε Χέα και Γιορίς!

Η θητεία του Μπερνάρντ στην Αγγλία, συνοδεύτηκε από  32 συμμετοχές με την Έβερτον, όπως επίσης από 7 γκολ και 5 ασίστ. Ο βιρτουόζος Βραζιλιάνος κατάφερε να… τρυπήσει τα δίχτυα μερικών από τους κορυφαίους πορτιέρο της Premier League.

Με την εμφάνιση των «ζαχαρωτών»… θύματα του έπεσε αρχικά ο Νταβίδ Ντε Χέα, τον Νοέμβριο του 2020, στην 8η αγωνιστική της Premier League. Μπορεί η Έβερτον να γνώρισε την ήττα με 3-1, αλλά ο Μπερνάρντ πέτυχε το μοναδικό γκολ των γηπεδούχων.

Δεύτερος σε σειρά ήρθε ο Γιορίς, ο οποίος σε εκείνη την αναμέτρηση ανάμεσα στην Έβερτον και την Τότεναμ μάζεψε πέντε φορές την μπάλα από τα δίχτυα του σε ένα επικό ματς του FA Cup, με τελικό σκορ 5-4.

Όσον αναφορά την περίπτωση του Έντερσον, δεν πραγματοποιήθηκε επί Αγγλικού εδάφους, αφού ο Μπερνάρντ αγωνιζόταν για την Σαχτάρ Ντόνετσκ. Σε ένα ευχάριστο βράδυ για τους Ουκρανούς, οι οποίοι επικράτησαν με 2-1 της Μάντσεστερ Σίτι για το παιχνίδι των ομίλων του UEFA Champions League, ο βραχύσωμος επιθετικός κατάφερε να κερδίσει τον Έντερσον και να πετύχει, το ένα  εκ των δύο γκολ που χάρισαν στην Σαχτάρ τη νίκη!

2991038-61376488-2560-1440.jpg

Στην Μινέιρο δεν τον πίστευαν λόγω ύψους

Όταν ο Μπερνάρντ ήταν ακόμη στην ομάδα νέων της Ατλέτικο Μινέιρο, οι άνθρωποι της ομάδας, δεν τον είχαν σε ιδιαίτερη εκτίμηση και ο κύριος λόγος ήταν το ύψος του ποδοσφαιριστή. Η άποψη ήταν πως η έλλειψη του, σε ύψος, δεν θα του έδινε το δικαίωμα να διαπράξει μια επιτυχημένη καριέρα. Ο ίδιος όμως του απέδειξε πως κερδίζει σε άλλους τομείς.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0