Πρόσωπα

Τι χρυσό, τι ασημένιο, η Κατερίνα ανήκει ήδη στο «Πάνθεον» του ελληνικού αθλητισμού!

Τι χρυσό, τι ασημένιο, η Κατερίνα ανήκει ήδη στο «Πάνθεον» του ελληνικού αθλητισμού!

Το βράδυ της 17ης Αυγούστου του 2022 θα μείνει στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού και φυσικά ανεξίτηλο στη μνήμη της κορυφαίας και μοναδικής Κατερίνας Στεφανίδη… 

Το γνωρίζαμε, όμως πιο πολύ το γνώριζε εκείνη μέσα της. Ήξερε ότι το 'χει το μετάλλιο και το απέδειξε. Μικρή σημασία έχει πως αυτό τελικά ήταν ασημένιο και όχι χρυσό. Σίγουρα για μια αθλήτρια του βεληνεκούς της Κατερίνας Στεφανίδη, το χρυσό μετάλλιο είναι πάντα πρώτος στόχος όμως αγωνίζονται και οι άλλες προφανώς.

5659918.jpg

Μπορεί να μην έχει γίνει ευρέως αντιληπτό, αλλά το βράδυ της 17ης Αυγούστου, στο Μόναχο, η 32χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια πέτυχε κάτι τόσο ξεχωριστό και ιστορικό, στην ιστορία του ελληνικού στίβου προπαντός, αλλά και του ελληνικού αθλητισμού δευτερευόντως. Τέσσερα μετάλλια στο στίβο, τέσσερα μετάλλια στο επί κοντώ, όλα στην ίδια διοργάνωση, όλα συνεχόμενα. Η Κατερίνα Στεφανίδη από το αυγουστιάτικο βράδυ της Τετάρτης (17/8) ανήκει στο «Πάνθεον» του ελληνικού αθλητισμού. Ανεξαρτήτως φύλου, είναι πλέον η μόνη Ελληνίδα αθλήτρια που καταφέρνει κάτι τέτοιο. Και φυσικά δεν είναι μόνο αυτά τα τέσσερα.

4524439.jpg

4524389.jpg

Επί 17 ολόκληρα χρόνια αυτή η σπουδαία αθλήτρια χαρίζει συνεχώς μετάλλια, διακρίσεις, χαμόγελα και δάκρυα χαράς σε αυτή τη χώρα που τόσα και τόσα χρόνια βγάζει συνεχώς αθλητές που διαπρέπουν και δεν φροντίζει να τους στηρίζει με τον καλύτερο τρόπο… Ξεκίνημα το 2005, μόλις στα 14 της, έρχεται το πρώτο χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κορασίδων του Μαρακές, για να ακολουθήσουν πολλά ακόμη στις μικρές ηλικιακές κατηγορίες. Αργότερα, το 2014, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ζυρίχης, έμελλε να γίνει η αφετηρία μιας μεγαλειώδης πορείας που ακόμα γράφει χιλιόμετρα. Κάθε χιλιόμετρο και επιτυχία, άλμα και μετάλλιο, κάθε επιτυχία και δάκρυ χαράς.

3746963.jpg

Ακολούθησαν Άμστερνταμ (2016), Βερολίνο (2018) και τώρα το Μόναχο (2022). Δύο χρυσά, δύο ασημένια και μία θέση στην «αιωνιότητα» του ελληνικού στίβου. Κατερίνα δεν είναι υπερβολή, το αξίζεις και σ ’ευχαριστούμε για τότε, για τώρα και για αυτά που έπονται, το ταξίδι σου δεν έχει τελειώσει ακόμα.

Ενδιάμεσα σε αυτά τα μετάλλια ήρθαν και τα άλλα. Τα παγκόσμια σε ΠόρτλαντΜπέρμιγχαμ, Λονδίνο και Ντόχα και φυσικά η ύψιστη τιμή, η μεγαλύτερη διάκριση που μπορεί να έχει ένας αθλητής, το Ολυμπιακό μετάλλιο στο Ρίο το 2016 και μάλιστα χρυσό. Τόσες επιτυχίες είναι δύσκολο να βρεις στον αθλητισμό μαζεμένες από ένα άτομο…

3936392.jpg

Η Στεφανίδη πήρε την σκυτάλη από την αξεπέραστη «τσαρίνα των αιθέρων», Γελένα Ισιμπάγεβα, καθώς έφτασε πλέον τα 11 μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις σε επίπεδο γυναικών, 4 λιγότερα από την μοναδική Ρωσίδα και είναι μόνη δεύτερη στη σχετική λίστα των αθλητριών του επί κοντώ. Τι να πει κανείς και τι να γράψει πλέον γι'αυτή την αθλήτρια.

Όλα αυτά φυσικά μέσα από θυσίες, μέσα από προπόνηση, σκληρή προπόνηση που σε συνδυασμό με το αστείρευτο ταλέντο της απέδωσε καρπούς. Το ιστορικό τέταρτο μετάλλιο του Μονάχου ήταν αυτό ακριβώς που χρειαζόταν για να πάρει το απαραίτητο boost ενόψει των Ολυμπιακών του Παρισιού σε δύο χρόνια. Ναι η Κατερίνα θα είναι εκεί και ναι μπορεί και πάλι τη διάκριση. Το πιο σημαντικό είναι να είναι εκείνη καλά, εμείς δεν έχουμε παρά να τη χαιρόμαστε και να την ευχαριστούμε…

Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0