Πρόσωπα

Τσόλακ vs Τσόλακ: Από την Θεσσαλονίκη στη Γλασκώβη... η μέρα με την νύχτα! (video)

Τσόλακ vs Τσόλακ: Από την Θεσσαλονίκη στη Γλασκώβη... η μέρα με την νύχτα! (video)

Πράγματα και θαύματα κάνει ο Αντόνιο Τσόλακ στη Γλασκώβη και μετατρέπεται από πολύ νωρίς σε «βασιλιά του Άϊμπροξ». Με αφορμή ακόμη ένα γκολ που πέτυχε, αυτή την φορά απέναντι στην Αϊντχόφεν, το BN Sports βάζει σε σύγκριση τις ημέρες τους στον ΠΑΟΚ, με τα... μόλις λίγα 90λεπτα που έχει αγωνιστεί φορώντας το σήμα των Ρέιντζερς.

Κλασική επέλαση του εξαιρετικού Τάβερνιερ από τα δεξιά, σέντρα ακριβείας με στόχο τον Τσόλακ, ο οποίος με περίτεχνο τρόπο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του Φαν Νίστελροϊ. Τέταρτο γκολ σε τέταρτο διαδοχικό αγώνα για τον Κροάτη φορ, γεγονός που αποδεικνύει όχι μόνο ότι αποτελεί έναν εξαιρετικό παίκτη, αλλά και ότι η παρουσία του στην Τούμπα ήταν ένα απλά μία κακή παρένθεση στο δυνατό του βιογραφικό. Ιδού οι αποδείξεις...


 

Μία πολύ γρήγορα ματιά στο transfermarkt θα σας πείσει. Κατά τη διάρκεια των δύο θητειών του στην Θεσσαλονίκη αγωνίστηκε σε 39 αγώνες, σημειώνοντας συνολικά μόλις τέσσερα γκολ, τόσα όσα έχει πετύχει σε μόλις έξι αγώνες με την Ρέιντζερς! Αν το καλοσκεφτεί κανείς πρόκειται για ακραια διαφορά, η μέρα με την νύχτα. Πάμε όμως να το μελετήσουμε και πιο ενδελεχώς. 

Διανύοντας την πρώτη του θητεία και προτού φύγει δανεικός για την Μάλμε, στις έξι πρώτες αγωνιστικές με τον «Δικέφαλο» έμεινε άσφαιρος. Συνολικά, εκείνη τη σεζόν πέτυχε μόλις ένα τέρμα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και αυτό... με πέναλτι. Μία ματιά και στο goal ratio του παίκτη θα διαλευκάνει ακόμη περισσότερο οποιονδήποτε ενδοιασμό. 


Η ελληνική του παρουσία συνοδεύτηκε με 1.611 λεπτά συμμετοχής σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ με τους Σκωτσέζους έχει ήδη προλάβει να σημειώσει 480! Με μια απλή μαθηματική πράξη συνειδητοποιεί κανείς, ότι με τους Θεσσαλονικείς σκόραρε κατά μ.ο. ένα γκολ ανά πέντε αγώνα (σ.σ. 400 λεπτά), εν αντιθέση με τώρα που βρίσκει δίχτυα μία φορά ανά 120'!

 

Είναι σίγουρα άξιο απορίας πως με τις Ριέκα, Μάλμε και πλέον Ρέιντζερς, ο Αντόνιο Τσόλακ, έχει καταφέρει να βγάλει με επιτυχία εις πέρας το καθήκον του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα λάθη γινόταν στην Μίκρα, καθώς ο 29χρονος στράικερ δεν κατόρθωσε ποτέ να ενσωματωθεί με το σύνολο. Για τον ίδιο, η παρουσία του στον ΠΑΟΚ θα αποτελεί ένα μελανό σημείο, την ώρα που συνεχίζει να ανοίγει τα φτερά του στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0