Πρόσωπα

Τζαμάλ Μουσιάλα: Ο πιο ελπιδοφόρος ποδοσφαιριστής της Μπάγερν Μονάχου κάνει… θόρυβο στο ξεκίνημα της σεζόν! (video)

Τζαμάλ Μουσιάλα: Ο πιο ελπιδοφόρος ποδοσφαιριστής της Μπάγερν Μονάχου κάνει… θόρυβο στο ξεκίνημα της σεζόν! (video)

Ακόμα μια εμφάνιση με την φανέλα της Μπάγερν Μονάχου, όπου ο Τζαμάλ Μουσιάλα «έβγαλε μάτια». Ο 19χρονος ποδοσφαιριστής έχει ξεκινήσει με πολύ δυνατό τρόπο την σεζόν και στον Βαυαρικό σύλλογο… τρίβουν τα χέρια τους!

Ο Τζαμάλ Μουσιάλα αποτελεί το πρόσωπο των πρώτων αγωνιστικών της Bundesliga για την Μπάγερν Μονάχου. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής έχει κατορθώσει σε δύο παιχνίδια ως τώρα να σκοράρει τρεις φορές, ενώ η συνολική παρουσία του στο χορτάρι είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετική.

Οι εμφανίσεις του Μουσιάλα στα πρώτα δύο ματς πρωταθλήματος, αλλά και στο Σούπερ Καπ Γερμανίας όπου επίσης βρήκε δίχτυα και είχε μια ασίστ, έχουν κερδίσει την εκτίμηση του Γιούλιαν Νάγκελσμαν, αλλά και του… Χάνσι Φλικ. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Γερμανίας γνωρίζει πολύ καλά τον νεαρό από την συνύπαρξή τους στην Μπάγερν, αλλά πλέον έχει να κάνει με έναν εμφανώς πιο ώριμο ποδοσφαιριστή. Δεν αποκλείεται λοιπόν στο επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Μουσιάλα να αποτελέσει ένα από τα βασικά «γρανάζια» στην μεσοεπιθετική γραμμή της «μάνσαφτ».

Απέναντι στην Βόλφσμπουργκ, το «αστέρι» της Μπάγερν Μονάχου αναδείχθηκε MVP της αναμέτρησης και όχι άδικα. Λίγο πριν το τέλος του αγώνα μάλιστα, όταν και αντικαταστάθηκε από τον Χράφενμπερχ, η Αλιάντζ Αρίνα «σηκώθηκε στο πόδι» για να χειροκροτήσει τον Γερμανό. Η αποχώρηση του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό την επιθετική τακτική των Βαυαρών, κάτι που έχει ευνοήσει κατά πολύ τον Μουσιάλα. Η επιθετική… ρευστότητα που υπάρχει στο χορτάρι, του δίνει τη δυνατότητα να τρέξει περισσότερο με την μπάλα, να ντριπλάρει, να δημιουργήσει ευκαιρίες, αλλά και να σκοράρει. Κάτι που φάνηκε και στα τρία ματς της Μπάγερν ως τώρα στην σεζόν.

Η απουσία ενός καθαρόαιμου φορ από τη διάταξη της ομάδας, ενώ στην αρχή φάνταζε ρίσκο για τον Νάγκελσμαν, τελικά δουλεύει... ρολόι, με τον Μουσιάλα «οδηγεί» την ομάδα στο σκοράρισμα με τα τέσσερα γκολ, αλλά και τη μια ασίστ ως τώρα. 

Μάλιστα, μόλις σε ηλικία 19 ετών και 169 ημερών, ο Μουσιάλα στο ματς με τους «λύκους», συμπλήρωσε 14 γκολ στην Bundesliga, όντας ο δεύτερος νεότερος ηλικιακά που πετυχαίνει κάτι ανάλογο, μετά τον Τζέιντον Σάντσο.

Μπορεί να είναι ακόμα νωρίς και σίγουρα στο μέλλον θα υπάρξουν ακόμα δυσκολότερες προκλήσεις. Ο Μουσιάλα όμως δεν παύει να είναι ό,τι πιο ελπιδοφόρο διαθέτει η Μπάγερν Μονάχου σε αυτή την μετά- Λεβαντόφσκι εποχή και γιατί όχι, ένα «κρυφό όπλο» της Γερμανίας ενόψει Κατάρ

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0