Πρόσωπα

Νέα σεζόν, ίδιος… Ιμόμπιλε: Πέμπτη διαδοχική πρεμιέρα που σκοράρει ο Ιταλός! (video)

Νέα σεζόν, ίδιος… Ιμόμπιλε: Πέμπτη διαδοχική πρεμιέρα που σκοράρει ο Ιταλός! (video)

Ο Τσίρο Ιμόμπιλε χάρισε τη νίκη στην Λάτσιο απέναντι στην Μπολόνια με γκολ που πέτυχε στο 80ο λεπτό της αναμέτρησης. Παράλληλα όμως έγραψε ιστορία, αφού σκοράρει για 5η διαδοχική πρεμιέρα των «λατσιάλι» στην Serie A.

Σχετικά Άρθρα

Ξεκίνημα στη σεζόν με το «δεξί» για την Λάτσιο, η οποία επικράτησε 2-1 με ανατροπή της Μπολόνια στο Ολίμπικο. Πρόσωπο της αναμέτρησης φυσικά, δε θα μπορούσε να είναι άλλος από τον αρχηγό των Ρωμαίων, Τσίρο Ιμόμπιλε. Ο περσινός πρώτος σκόρερ της Serie A, εκκίνησε την σεζόν από εκεί που... σταμάτησε την προηγούμενη. Ο Ιταλός επιθετικός βρήκε δίχτυα στο 80ο λεπτό του αγώνα και κατ’ αυτόν τον τρόπο χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Πρόκειται για την 5η διαδοχική σεζόν, όπου ο Ιμόμπιλε σκοράρει στο εναρκτήριο ματς της Λάτσιο στην Serie A, ένα αν μη τι άλλο εκπληκτικό επίτευγμα. Συγκεκριμένα, το σερί ξεκίνησε το 2018 απέναντι στην Νάπολι, ματς στο οποίο η Λάτσιο ηττήθηκε με 2-1 ωστόσο. Την αμέσως επόμενη χρονιά, ο Ιταλός στράικερ σημείωσε «ντοπιέτα» στη νίκη με 3-0 επί της Σαμπντόρια, ενώ το 2022 βρήκε και πάλι δίχτυα στο 2-0 απέναντι στην Κάλιαρι. Πέρυσι «θύμα» του ήταν η Έμπολι, ενώ φέτος όπως αναφέρθηκε η Μπολόνια.

 

Μάλιστα, ο Ιμόμπιλε είχε σκοράρει σε πρεμιέρα και τη σεζόν 2016/17 κόντρα στην Αταλάντα, όχι όμως και το 2017/18 όταν και η Λάτσιο «κόλλησε» στο 0-0 με την ΣΠΑΛ. Αυτή αποτελεί και την μοναδική φορά που ο αρχηγός των «λατσιάλι» δε σκόραρε στο πρώτο ματς της χρονιάς στα εφτά έτη παρουσίας του στην ομάδα.

Εκτός από τον Ιμόμπιλε, άλλοι τρεις παίκτες έχουν καταφέρει να σκοράρουν σε πέντε σερί πρεμιέρες της Serie A από την σεζόν 1994/95. Ο Ρομπέρτο Μούτσι με τη φανέλα των Κάλιαρι και Ουντινέζε, ο Αντρέι Σεφτσένκο με αυτή της Μίλαν και ο Λουίς Μουριέλ με της Αταλάντα και της Φιορεντίνα.

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0