Πρόσωπα

Δημήτρης Πινακάς: Ο «νέος Καραπιάλης» και η ευκαιρία του στον Απόλλωνα για αποδείξεις (video)

Δημήτρης Πινακάς: Ο «νέος Καραπιάλης» και η ευκαιρία του στον Απόλλωνα για αποδείξεις (video)
Ο Ολυμπιακός βρίσκει ως τελευταίος εμπόδιο για την είσοδο στους ομίλους του Europa League, τον Απόλλωνα Λεμεσού. Εκεί θα συναντήσει ένα δικό του παιδί, τον Δημήτρη Πινακά, ο οποίος μετακόμισε στη πρωτεύουσα της Κύπρου με σκοπό... να επιστρέψει στον Πειραιά!

«Nέος Καραπιάλης» βαφτίστηκε από την ημέρα που ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του στους «ερυθρόλευκους» και πριν βιαστείτε να βγάλετε γρήγορα συμπεράσματα, αρκεί αναλογιστείτε τα παρακάτω. Ο ίδιος ο «Μπίλι» του Ολυμπιακού, το θρυλικό 10αρι της δεκαετίας του 90' έχει μιλήσει με κολακευτικά λόγια για τον φέρελπι μεσοεπιθετικό.

Ποια τα κοινά των δύο παικτών; Προφανώς όλα ξεκινούν από την καταγωγή, Λαρισαίοι και οι δύο, προερχόμενοι από τα σπλάχνα της ΑΕΛ, με τον νεαρό Πινακά από την πρώτη του κιόλας επαγγελματική σεζόν να δείχνει στοιχεία που ο κόσμος είχε χρόνια να δει... Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι σε ηλικία μόλις 19 ετών κέρδισε θέση βασικού και σκόραρε απέναντι σε σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, ενώ στην αναμέτρηση με τους Θεσσαλονικείς πέτυχε ένα γκολ, έργο τέχνης!

Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τις κλήσεις στην Εθνική Νέων έκαναν τους Πειραιώτες να δαπανήσουν ποσό της τάξεως του 1,5 εκ. ευρώ για να τον κάνουν δικό τους, με την συνέχεια ωστόσο να μην είναι ονειρική. Η δημιουργία των αναπτυξιακών ομάδων στην Super League 2 βρήκε τον Πινακά να προπονείται με το σύνολο του Αριέλ Ιμπαγάσα, γεγονός που τον δυσαρέστησε. Ακολούθησε ένα ντόμινο εξελίξεων που βρήκε τον παίκτη εκτός ομάδας, μέχρι ότου επέστρεψε στον δεύτερο γύρο και πήρε χρόνο συμμετοχής.

Συνολικός απολογισμός πέντε τέρματα και δύο ασίστ σε 22 συμμετοχές και ένα καλοκαίρι όπου η διοίκηση του Ολυμπιακού αποφάσισε τον δανεισμό του στην Λεμεσό. Πλέον αποτελεί μέλος του Απόλλωνα, του πρωταθλητή Κύπρου, έχοντας την ευκαιρία να αποδείξει την αξία του μέσα σε ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Προς το παρόν δεν έχει αγωνιστεί σε επίσημη αναμέτρηση, ωστόσο ευελπιστεί ότι η ομάδα θα τον χρειαστεί απέναντι στους «ερυθρόλευκους». Ακόμη και να μη συμβεί αυτό, ο 20χρονος Λαρισαίος θα προσπαθήσει να αποδείξει μέσω του δανεισμού του, ότι αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία στο Ρέντη!
πιν.jpg

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0