Πρόσωπα

Ο Χρήστος Τζόλης ξέρει πως να συνδυάζει ντεμπούτο και «διπλό χτύπημα» (video)

Ο Χρήστος Τζόλης ξέρει πως να συνδυάζει ντεμπούτο και «διπλό χτύπημα» (video)

Η πρώτη εντύπωση σχηματίζει (πολλές φορές) και το 80% της άποψής μας για κάποιον. Ο Χρήστος Τζόλης έχει μάθει να… συστήνεται και στην Τβέντε, δεν γινόταν να μην επαναλάβει τον δικό του, επιβλητικό, τρόπο όταν κάνει ντεμπούτο.

«Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση», λέει ο λαός. Κάτι θα ξέρει παραπάνω αλλά τα παραδείγματα, δεν τον διαψεύδουν κιόλας. Ανάμεσα σε αυτά προστέθηκε και αυτό του Χρήστου Τζόλη. Το παιδί- «θαύμα» της Ελλάδας που μετά τις «χαμηλές πτήσεις» στη Νόριτς, ψάχνει τη λάμψη του στην ολλανδική Τβέντε, όπου την είχε βρει και ο Δημήτρης Λημνιός πέρσι.

Ο 20χρονος εξτρέμ έκανε το επίσημο ντεμπούτο του κόντρα στην Τσουκαρίτσκι για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League και, παρόλο που η Τβέντε είχε κλειδώσει την πρόκριση, ο διεθνής άσος τράβηξε όλα τα βλέμματα. Τα δύο (πανέμορφα) γκολ που συνόδευσαν το ντεμπούτο του, δεν αποτέλεσαν την πρώτη φορά που το πετυχαίνει και το BN Sports σας θυμίζει τις προηγούμενες.

ΠΑΟΚ Κ19 – Παναιτωλικός Κ19 3-0

Η εξέλιξη του Χρήστου Τζόλη ήταν τρομακτική στα μικρά κλιμάκια του ΠΑΟΚ και αυτό φαίνεται από το πόσο γρήγορα πέρασε στην Κ19. Ήταν μόλις 16 ετών όταν άρχισε τις προπονήσεις και τη σεζόν 2019/20 έγινε βασικό μέλος των πλάνων του Πάμπλο Γκαρσία.

Στην πρώτη του συμμετοχή, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ο Δικέφαλος αντιμετώπισε τον Παναιτωλικό και ο Έλληνας επιθετικός συστήθηκε για τα… καλά. Ο Τσιγγάρας άνοιξε το σκορ στο 83’ και ο Τζόλης με δύο δικά του γκολ στο 88’ και στο 92’, διαμόρφωσε το τελικό 3-0 υπέρ του ΠΑΟΚ. Την ίδια σεζόν, πήρε… προαγωγή και στην πρώτη ομάδα.

ΠΑΟΚ – Μπεσίκτας 3-1

Σχεδόν ένα χρόνο μετά το παραπάνω ντεμπούτο, ο Χρήστος Τζόλης είχε φτάσει στο… επίπεδο να κάνει ντεμπούτο και στην Ευρώπη. Στον δεύτερο προκριματικό του Champions League, ο 18χρονος εξτρέμ ξεκίνησε βασικός απέναντι στην Μπεσίκτας, στην κεκλεισμένων των θυρών, Τούμπα.

Το τελικό 3-1 και η τεράστια πρόκριση, ανήκει δικαιωματικά στον ταλαντούχο άσο, αφού μέχρι το 24’ είχε πετύχει ήδη δύο γκολ (!), μοιράζοντας χαμόγελα στον Δικέφαλο αλλά και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μάλιστα, είχε και την ασίστ στο 3-0 που έγινε στο 30ο λεπτό από τον Πέλκα.

Νόριτς – Μπόρνμουθ 6-0

Το περασμένο καλοκαίρι, η Νόριτς, έπειτα από την άνοδό της στα μεγάλα σαλόνια της Αγγλίας, αποφάσισε να βγάλει από τα ταμεία της το ποσό των 11 εκατ. ευρώ για κάνει δικό της το παιδί – «θαύμα» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Χρήστος Τζόλης αποδέχθηκε την πρόταση και βρήκε στο Νησί τον Δημήτρη Γιαννούλη, που θα αποτελούσαν το δίδυμο της αριστερής πλευράς.

Το ντεμπούτο του διεθνή επιθετικού με τα «καναρίνια» ήταν εντυπωσιακό. Παραπάνω από το αναμενόμενο. Απέναντι στην Μπόρνμουθ για το Carabao Cup, ο Τζόλης ήταν ο άνθρωπος που άνοιξε το σκορ μόλις στο 12ο λεπτό και από εκεί και πέρα έκανε… πάρτι. Εκτός από ακόμα ένα τέρμα που έβαλε στο 66’, ο άλλοτε εξτρέμ του ΠΑΟΚ μοίρασε και δύο ασίστ στον θρίαμβο της Νόριτς με 6-0.

Τβέντε – Τσουκαρίτσκι 4-1

Και φτάνουμε στο κεφάλαιο της Τβέντε. Ο ολλανδικός σύλλογος, μετά την αναγέννηση του Δημήτρη Λημνιού, φάνηκε ως ο κατάλληλος για να φέρει ξανά τη λάμψη στον Χρήστο Τζόλη. Γενικά, η Ολλανδία, είναι μία χώρα που κουμπώνουν για τα καλά οι Έλληνες παίκτες και δείχνει ο κατάλληλος προορισμός για να αναγεννηθεί ο Έλληνας άσος.

Στο παιχνίδι με την Τσουκαρίτσκι για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League, το «κλείδωμα» της πρόκρισης, έκανε τον προπονητή του ολλανδικού συλλόγου να ρίξει στη μάχη τον Τζόλη, προκειμένου να πάρει λεπτά συμμετοχής. Ο διεθνής εξτρέμ μετέτρεψε αυτή την ευκαιρία σε δύο υπέροχα γκολ, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1 και δείχνοντας ένα μέρος των ικανοτήτων του.

Μπορεί το δείγμα να είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο, ειδικά μετά την πορεία στη Νόριτς, όμως στη Τβέντε υπάρχει αισιοδοξία για τον Τζόλη και ο ίδιος, φαίνεται πως μπορεί να γίνει ξανά το πρώτο θέμα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0