Πρόσωπα

Ματιέ Βαλμπουενά: Η… ρεβάνς από τη Λουντογκόρετς έγινε το «χάπι» στον άρρωστο Ολυμπιακό! (video)

Ματιέ Βαλμπουενά: Η… ρεβάνς από τη Λουντογκόρετς έγινε το «χάπι» στον άρρωστο Ολυμπιακό! (video)

Η ποδοσφαιρική μοίρα τον έφερε ξανά στο ίδιο σημείο. Η διαφορά μόνο στη διοργάνωση αλλά η κατάσταση παρόμοια σε ανατριχιαστικό βαθμό. Ο Ματιέ Βαλμπουενά χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό στη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στη Σλόβαν Μπρατισλάβας και πήρε την προσωπική του… ρεβάνς για ό,τι είχε συμβεί ένα χρόνο πριν.

Στο ίδιο έργο… θεατές. Ένας χρόνος πέρασε από τον επεισοδιακό αποκλεισμό του Ολυμπιακού κόντρα στη Λουντογκόρετς για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League. Το γκολ του Αγκιμπού Καμαρά κράτησε ζωντανούς τους Πειραιώτες από το ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης» (1-1) αλλά στη Βουλγαρία, το τελικό 2-2, έστειλε το ματς στα πέναλτι.

Εκεί, ο Ματιέ Βαλμπουενά αναλαμβάνει να εκτελέσει το πρώτο πέναλτι του Ολυμπιακού, με τους Βούλγαρους και αστοχεί. Η αρχή του τέλους για έναν μοιραίο αποκλεισμό αλλά η ποδοσφαιρική μοίρα, χάρισε στον 38χρονο μεσοεπιθετικό, την ευκαιρία της… ρεβάνς.

Από τις λίγες στιγμές που έγινε… μοιραίος!

Ακριβώς έναν χρόνο πριν (κατά μία μέρα παραπάνω), ο Ολυμπιακός μετέβαινε στην έδρα της Λουντογκόρετς για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League. Το 1-1 του Πειραιά, είχε αφήσει ανοιχτή την πρόκριση όμως οι «ερυθρόλευκοι» είχαν αρχίσει να παρουσιάζουν κάποια σημάδια… προβληματισμού. Παρότι ο Εμβιλά έβαλε μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους, οι Βούλγαροι κατάφεραν να φέρουν «τούμπα το παιχνίδι.

Το 2-1 έστελνε εκτός διοργάνωσης τον Ολυμπιακό, όμως ο Ελ Αραμπί, έφερε το ματς στα ίσια και έστειλε τις δύο ομάδες στην παράταση. Εκεί δεν άλλαξε τίποτα, με αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να χρειαστεί να πάνε για πρώτη φορά στην διαδικασία των πέναλτι. Ο Πέδρο Μαρτίνς ορίζει τον Ματιέ Βαλμπουενά ως πρώτο εκτελεστή.

Ο Γάλλος, έχοντας δει τον Σωτηρίου να έχει κάνει ήδη το 1-0, πραγματοποιεί ένα κακό πέναλτι, στέλνοντας τη μπάλα ψηλά άουτ. Το 2-0 του Σαντάνα επηρέασε και τον Χασάν στην επόμενη εκτέλεση, που με την αστοχία του έβαλε… ταφόπλακα στις ελπίδες πρόκρισης. Εν τέλει, οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν εκτός συνέχειας.


Η λύτρωση όπως του αρμόζει!

Η ποδοσφαιρική μοίρα είναι τόσο… απρόοπτη. Ο Ολυμπιακός, ένα χρόνο μετά τον αποκλεισμό από τη Λουντογόρετς, βρίσκεται στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League. Απέναντί του η Σλόβαν Μπρατισλάβας (που είχε αντιμετωπίσει πέρσι στα play off μετά τον αποκλεισμό). Οι Σλοβάκοι «αντιγράφουν» την παρέα του Σωτηρίου και ανοίγουν πρώτοι το σκορ στον Πειραιά για να αφήσει ζωντανό τον Ολυμπιακό ο Ελ Αραμπί με γκολ στο 87’.

Στο δεύτερο ματς, γίνονται τα ίδια σκηνικά, μόνο που το παιχνίδι λήγει στο 1-1 και η παράταση ολοκληρώνεται στο 2-2. Ώρα για πέναλτι και οι παλμοί ανεβαίνουν. Ο Κούντε αναλαμβάνει το πρώτο πέναλτι, με το σκορ στο 1-0 υπέρ της Σλόβαν και κάνει ό,τι και ο Βαλμπουενά. Στέλνει τη μπάλα άουτ και ο εφιάλτης ζωντανεύει ξανά. Ωστόσο, ο Κούτσκα κάνει ακριβώς την ίδια εκτέλεση και δίνει την ευκαιρία στον Βατσλίκ να αποκρούσει και την εκτέλεση του Τσακβετάτζε.

Και η ώρα του Βαλμπουενά έφτασε. Ο 38χρονος μεσοεπιθετικός περίμενε έναν ολόκληρο χρόνο για να φτάσει απέναντι από την μοιραία του στιγμή. Με γκολ, ο Ολυμπιακός έπαιρνε την πρόκριση στα play off του Europa League και εξασφάλιζε τη συμμετοχή του σε ευρωπαϊκό όμιλο. Λίγα μέτρα φόρα και ο Χόβαν στην άλλη γωνία για να «αναπαυθεί» η μπάλα στα πλεκτό. Το σκυμμένο κεφάλι της περασμένης χρονιάς, έχει μετατραπεί σε χαμόγελο και πανηγυρισμούς μικρού παιδιού.

Τι και αν έχει «πατήσει» τα 38 με μία μεγάλη καριέρα; Ο Ματιέ Βαλμπουενά έχει δείξει και… αποδείξει πως ο Ολυμπιακός τον κάνει 10 χρόνια νεότερο. Είναι το «κρυφό» χαρτί του Κορμπεράν για την φετινή και ιδιαίτερη σεζόν για τους «ερυθρολεύκους» και αυτό το πέναλτι, ήταν η αρχή.


Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0