Πρόσωπα

Ζοζέ Μπότο: Η «τέχνη» των πωλήσεων που συνεχίζεται (και) στον ΠΑΟΚ

Ζοζέ Μπότο: Η «τέχνη» των πωλήσεων που συνεχίζεται (και) στον ΠΑΟΚ

Αλλεπάλληλες αποχωρήσεις με ικανοποιητικά deal για τον ΠΑΟΚ, λόγω του Πορτογάλου «Μίδα», Ζοζέ Μπότο, ο οποίος βάζει σε λειτουργία το πλάνο που τον δικαίωσε σε Μπενφίκα και Σαχτάρ Ντόνετσκ

 

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Φοίβος Πεφάνης

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει μπει σε «πνεύμα»… παραχωρήσεων και ο Ζοζέ Μπότο βρίσκει τις καλύτερες πιθανές λύσεις σε (αρκετά) γρήγορο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να απελευθερωθεί από τους μισθούς ποδοσφαιριστών που δεν υπολογίζονται από τον Ραζβάν Λουτσέσκου, αλλά και να συνεχίσει ο προγραμματισμός του «νέου» ΠΑΟΚ.

3547416_3.jpg

Σε «τρελούς» ρυθμούς ο ΠΑΟΚ

Ο «Δικέφαλος» διανύει μία καίρια χρονική στιγμή, μετά και τον αποκλεισμό του στην Ευρώπη από τα τέλη Ιουλίου, με συνέπεια να χάνει σημαντικά έσοδα. Ωστόσο, ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, φαίνεται να έχει τη λύση, καθώς σε διάστημα λίγων ωρών, ο Πορτογάλος έχει «συνοδεύσει» προς την πόρτα της εξόδου τέσσερις από τους έξι ποδοσφαιριστές που δεν φαίνεται να «μετράει» ο Λουτσέσκου.

Χαρακτηριστικά, οι τρεις που θα αποχαιρετίσουν πρώτοι είναι οι Λούκας Τέιλορ, Ενέα Μιχάι και Λέο Ζαμπά. Με τον δεξιό οπισθοφύλακα να έχει κλείσει δανεικός στη Σαχτάρ και να υπάρχει στο συμβόλαιο η επιλογή αγοράς για 350 χιλιάδες ευρώ το καλοκαίρι. Ενώ ο συμπατριώτης του βρίσκεται μία ανάσα μακριά από την Αλ Μπάτιν, με τους «ασπρόμαυρους» να προσπαθούν να βρουν τη «χρυσή τομή» για 35-40% ποσοστό μεταπώλησης. Όσο για τον Αλβανό διεθνή, ο 24άχρονος έχει συμφωνήσει με τη Φαμαλικάο για 200 χιλιάδες ευρώ, με τους «ασπρόμαυρους» να κρατάνε το 50% των δικαιωμάτων του. Άλλο ένα deal με έναν ποδοσφαιριστή που δεν απέδωσε όσο θα περίμεναν οι Θεσσαλονικείς, αλλά έφερε χρήματα στα ταμεία του ΠΑΟΚ, όπως και η περίπτωση του Αντόνιο Τσόλακ στη Ρέιντζερς

Ενώ οι Τόμας Μουργκ, Λάζαρος Λάμπρου και Νίκα Νινουά είναι ακόμα τρεις ποδοσφαιριστές που θα αποχωρήσουν από τη Θεσσαλονίκη, με τον ένα να έχει προσελκύσει τα βλέμματα ομάδων του εξωτερικού, όπως η ΛΑΣΚ που βρέθηκε κοντά στην απόκτησή του αλλά «χάλασε». Τον Λάμπρου να θέλει εξωτερικό και να τον κυνηγάει και ο ΟΦΗ, και τον τρίτο να φαίνεται (μέχρις στιγμής) η μοναδική περίπτωση που δεν… προχωράει, λόγω του ότι δεν έχουν ενδιαφερθεί ομάδες για τον Γεωργιανό μέσο, όμως επικρατεί αισιοδοξία για και για τη περίπτωσή του. 

Τέλος, πολύ σύντομα θα ξεκαθαρίσει και το μέλλον των Γιάσμιν Κούρτιτς και Ντάγκλας Αουγκούστο, οι οποίοι εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου θα αποτελέσουν παρελθόν από την ομάδα.

Στιγμιότυπο_2022-08-11_4.38.20_μμ.png

Μπενφίκα και Σαχτάρ έχουν… πλουτίσει

Βέβαια, οι πωλήσεις δεν αποτελούν έκπληξη για έναν τόσο καλά δικτυωμένο μάνατζερ όπως ο Μπότο,αφού Μπενφίκα και Σαχτάρ Ντόνετσκ έχουν δει τρομερά έσοδα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. 

Για σχεδόν μία δεκαετία, ο 56άχρονος σκάουτερ είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε μεταγραφές και πωλήσεις. Συγκεκριμένα, για τους «αετούς» οι πωλήσεις άγγιξαν τα… 720 εκατομμύρια ευρώ! «Χρυσώνοντας» το όνομά του στο βιβλίο ιστορίας των «Λουζιτανών». 

Επίσης, στην ουκρανική ομάδα, σε αυτούς τους άσχημους τελευταίους μήνες λόγω πολέμου, οι ποδοσφαιριστές που είχε αποκτήσει (Βινίσιους Τομπίας, Μάρκος Αντόνιο, Φερνάντο, Ντοντό, Σόλομον, Τετέ) έχουν αποφέρει 42 εκατομμύρια ευρώ, με τους Μάνορ Σόλομον και Τετέ να βρίσκονται σε δανεισμούς με οψιόν αγοράς σε Φούλαμ και Λυών αντίστοιχα. Αντιλαμβάνεται κανείς, πως παρά τη φυγή Μπότο από τη Σαχτάρ, οι Ουκρανοί… πλουτίζουν, κάνοντας τον ΠΑΟΚ να εμπιστεύεται τον Πορτογάλο για το παρόν και το μέλλον. 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0