Πρόσωπα

Κόνραντ ντε λα Φουέντε: Το «καμάρι» των ΗΠΑ και… Κούμαν αναζητά τη λάμψη του στον Ολυμπιακό (video)

Κόνραντ ντε λα Φουέντε: Το «καμάρι» των ΗΠΑ και… Κούμαν αναζητά τη λάμψη του στον Ολυμπιακό (video)

Το «καμάρι» του Κούμαν και ένας από τους λόγους που το ποδοσφαιρικό μέλλον των ΗΠΑ, χαμογελά. Ο Κόνραντ ντε λα Φουέντε είναι έτοιμος να φορέσει τα «ερυθρόλευκα» και το BN Sports σας τον δίνει στο… πιάτο.

«Το όνειρο μου, είναι να γίνω ο πρώτος Αμερικάνος στην ιστορία της Μπαρτσελόνα». Άφησε τη χώρα του όταν ήταν μόλις 10 ετών για να κάνει ένα υπερατλαντικό ταξίδι προς την Ισπανία. Η αφετηρία, ήταν η παραπάνω φράση, που τον έκανε να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της «La Masia» και να κάνει άπαντες στην Μπαρτσελόνα να παραμιλούν με την ποιότητά του.

Ο Κόνραντ ντε λα Φουέντε προβάρει τα «ερυθρόλευκα» και ανεβάζει επίπεδο τον Ολυμπιακό, αφήνοντας πίσω του τον βαρύ τραυματισμό που είχε στη Μαρσέιγ αλλά και την κατάληξή του στους «μπλαουγκράνα». Το BN Sports σας παρουσιάζει την ιστορία του Αμερικανού εξτρέμ και σας δίνει την ευκαιρία να τον γνωρίσετε ακόμα καλύτερα.

Η δουλειά του πατέρα του, τον έκανε να φορέσει τα… ποδοσφαιρικά!

Γεννημένος στο Μαϊάμι των ΗΠΑ, ο Κονράντ ντε λα Φουέντε έκανε τα πρώτα του βήματα σε αθλήματα που είχαν απήχηση στη χώρα του, όπως μπέιζμπολ, μπάσκετ και ράγκμπι. Κανένα από αυτά δεν του έκαναν το κλικ, όμως το ποδόσφαιρο δεν είχε αναπτυχθεί τόσο, ειδικά στο Μαϊάμι. Όταν ήταν 10 ετών, η μοίρα έπαιξε το δικό της παιχνίδι.

Ο πατέρας του, που καταγόταν από την Αϊτή, βρήκε μία νέα δουλειά στην πρεσβεία της Αϊτής στην Ισπανία. Βρισκόταν ήδη εκεί τρία χρόνια και μόλις το θεώρησε απαραίτητο, πήρε όλη την οικογένεια στην Ευρώπη. Εκεί, δόθηκε και η ευκαιρία στον ντε λα Φουέντε να δοκιμάσει τις δυνατότητές του στο ποδόσφαιρο, όταν γράφτηκε στην ερασιτεχνική Νταμ.

Ήταν 11 ετών όταν έκανε τα πρώτα του βήματα και το ταλέντο, φάνηκε αμέσως στα μάτια όλων. Ήταν τόσο μεγάλη η εξέλιξη που είχε, όταν μέσα σε ένα χρόνο, έπεισε τους σκάουτερ της Μπαρτσελόνα να τους δώσουν μία ευκαιρία στη «La Masia».

4282.webp

Το αγαπημένο παιδί της Μπαρτσελόνα που (δυστυχώς) δεν ήταν η εξαίρεση!

Επτά χρόνια στα μικρά κλιμάκια της Μπαρτσελόνα, ήταν αρκετά για να φτάσει στο σημείο ο Κόνραντ ντε λα Φουέντε να γίνει εκ των κορυφαίων ταλέντων. Ο Αμερικάνος εξτρέμ έκανε την απόλυτη διαφορά, ειδικά στη Β’ ομάδα των «μπλαουγκράνα» ξεχωρίζοντας δίπλα σε Ρίκι Πουτς, Άνσου Φάτι και Κογιάδο. Το όνειρό του ήταν να γίνει ο πρώτος από τις ΗΠΑ που παίζει στην πρώτη ομάδα της Μπάρτσα.

«Αν έπρεπε να ξεχωρίσω έναν από τους νεαρούς, θα έλεγα τον Κόνραντ. Είμαι πολύ χαρούμενος μαζί του». Αυτά ήταν τα λόγια του Ρόναλντ Κούμαν όταν είδε τον 19χρονο άσο να αγωνίζεται με την πρώτη ομάδα. Κόντρα στη Ντιναμό Κιέβου για τους ομίλους του Champions League, ο Ολλανδός προπονητής έδωσε εκ νέου την ευκαιρία στον Αμερικανό άσο να πάρει λεπτά συμμετοχής, γράφοντας ιστορία στην ομάδα και τον θεσμό.

Βέβαια, μέτρησε μόλις τρεις συμμετοχές ως επαγγελματίας, καθώς η αποχώρηση του Κούμαν σε συνδυασμό με τις μεταγραφές στην επιθετική γραμμή, έφεραν τον ντε λα Φουέντε εκτός πλάνων. Για την ακρίβεια, ο ίδιος δεν ήθελε να παραμείνει ως 3η ή 4η επιλογή.

Η εμπιστοσύνη του Σαμπαόλι και ο τραυματισμός!

Η Μαρσέιγ μπήκε δυναμικά στην διεκδίκησή του και ο Χόρχε Σαμπαόλι ήταν εκείνος που από την πρώτη στιγμή, πίστευε πως ο Αμερικανός εξτρέμ, μπορεί να εξελιχθεί σε ένα αστέρι για την επόμενη μέρα του ποδοσφαίρου. Έναντι 4 εκατ. ευρώ, ο γαλλικός σύλλογος τα βρίσκει με τη Μπαρτσελόνα και κάνει δικό του τον διεθνή εξτρέμ. Από την πρώτη στιγμή, ο Αργεντινός κόουτς τον έριξε στα… βαθιά και τον έχρισε βασικό.

Η «εκρηκτική» αρχή με δύο ασίστ σε τρία ματς, έδειξαν ένα μέρος της ικανότητας του νεαρού άσου. Η συμμετοχή του στο επιθετικό παιχνίδι της Μαρσέιγ ήταν συγκλονιστική και ματς με το ματς, παρουσίαζε όλο και μεγαλύτερη βελτίωση. Όμως, η μοίρα πάντα παίζει περίεργα παιχνίδια και ένα πρόβλημα στο γόνατό, τον θέτει εκτός για μεγάλο διάστημα. Εν τέλει, ο διεθνής εξτρέμ έφτασε στο σημείο να μην αγωνιστεί μέχρι το τέλος της σεζόν (δεν έπαιξε με ΠΑΟΚ).

Το είδωλό του, ο Ντεμπελέ και αυτό που ψάχνει στον Ολυμπιακό!

«Έχει τον ρυθμό και τη δύναμη να αποδυναμώσει την ισορροπία ενός αμυντικού όταν βρίσκεται στα άκρα σε έναν εναντίον ενός. Εκμεταλλεύεται αυτές τις καταστάσεις για να βοηθήσει με σέντρες ή να αναζητήσει επιθετικές ενέργειες. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που ταιριάζουν στο προφίλ της ελίτ της Μπαρτσελόνα που προσπαθεί να βρει και νομίζω ότι έχει τη δυνατότητα να δείξει το επίπεδο που απαιτείται στην πρώτη ομάδα».

Αυτή ήταν η αναφορά των ανθρώπων που δούλεψαν δίπλα στον Αμερικανό εξτρέμ στα μικρά κλιμάκια της Μπαρτσελόνα πριν ανεβεί στην πρώτη ομάδα. Εν τέλει, τίποτα από αυτά δεν λειτούργησε για να παραμείνει στον σύλλογο, με τον συνδυασμό των κακών εμφανίσεων και της άσχημης οικονομικής κατάστασης, να τον φέρνουν στην πόρτα της εξόδου.

Αυτό που έλεγαν πολλοί, είναι πως ο Κόνραντ θυμίζει αρκετά τον Ουσμάν Ντεμπελέ στον τρόπο παιχνιδιού αλλά και στο στυλ που κινείται μέσα στο γήπεδο. Ταχύτητα, εκτέλεση και δημιουργία. Βασικά στοιχεία για έναν σύγχρονο εξτρέμ, παρόλο που το είδωλο του ποδοσφαιριστή είναι άλλου είδους παίκτης. Όπως έχει παραδεχθεί ο ίδιος, ο Ροναλντίνιο αποτελεί ο άνθρωπος που τον ενέπνευσε να ξεκινήσει το ποδόσφαιρο.

Όσο για το θέμα του Ολυμπιακού, ο Κόνραντ έχει έναν και μοναδικό στόχο. Να βρίσκεται στο Μουντιάλ στο Κατάρ με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ. Ο 21χρονος εξτρέμ έμεινε για μεγάλο διάστημα εκτός στη Μαρσέιγ λόγω του τραυματισμού αλλά είναι έτοιμος να πάρει θέση βασικού στον ελληνικό σύλλογο και να δείξει την αξία του, ώστε να κάνει το σωστό restart στην καριέρα του.

Ίσως, αποτελέσει για τον Ολυμπιακό τον νέο Ποντένσε. Τόσο σε αγωνιστικό πρόσωπο, όσο και σε κατάσταση. Το ταλέντο του είναι αδιαμφησβήτητο, η ποιότητά του αξιοζήλευτη και στον Πειραιά, είναι έτοιμος να καλύψει το μεγάλο κενό των «φτερών».

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0