Πρόσωπα

Χουλιάν Κουέστα: Η ομάδα τον εμπιστεύεται, οπότε οι υπόλοιποι γιατί να μην; (video)

Χουλιάν Κουέστα: Η ομάδα τον εμπιστεύεται, οπότε οι υπόλοιποι γιατί να μην; (video)

Ο αρχηγός του Άρη έδειξε -ξανά- σε όλους γιατί είναι σημαντικός για την ομάδα, ωστόσο καλό θα ήταν αυτό να μην συνοδεύεται από κακές εμφανίσεις των «κιτρίνων».

Αν κάποιος παρακολούθησε έστω και λίγα λεπτά από την αναμέτρηση του Άρη με τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ, τότε θα εντόπισε εύκολα τον άνθρωπο του αγώνα για τους «κιτρίνους». Αυτός φυσικά δεν ήταν άλλος πέραν του Χουλιάν Κουέστα, ο οποίος κράτησε την ομάδα του στα πόδια της.

Η αλήθεια είναι πως σχεδόν όλη την τετραετία κατά την οποία βρίσκεται στον σύλλογο της Θεσσαλονίκης, ο Ισπανός τερματοφύλακας έχει δεχθεί σκληρή κριτική. Μια ακόμη αλήθεια είναι πως ο ίδιος την τρέχουσα σεζόν δεν θα βρισκόταν καν στον σύλλογο, καθώς ο εκλεκτός για τη θέση του ήταν ο Γιούρι Λοντίγκιν ωστόσο εκείνος επέλεξε τελικά τον Παναθηναϊκό.

Κάπως έτσι ήρθε και η ανανέωση του συμβολαίου του μέχρι το 2024 και μάλλον ήταν αυτό που ο ίδιος χρειαζόταν. Η διοίκηση επέλεξε να του δείξει εμπιστοσύνη, προσπαθώντας έμμεσα να περάσει το ίδιο και στον κόσμο του συλλόγου.

Εντάξει για να είμαστε ρεαλιστές, ο Κουέστα έχει κάνει κάποια λάθη τα οποία έχουν αποβεί σε τελική ανάλυση μοιραία. Τρανταχτό παράδειγμα το ευφάνταστο γκολ του Ανδρέα Μπουχαλάκη προ διετίας στο Κλεάνθης Βικελίδης, που φυσικά κόστισε και με το παραπάνω στον 31χρονο κίπερ.

Με τον ίδιο τρόπο που μπορεί, όμως, κάποιος να ανακτήσει στη μνήμη του αυτό το παιχνίδι, τότε θα έπρεπε να του είναι εξίσου εύκολο να θυμηθεί και την εμφάνιση του Κουέστα στο περσινό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Εκεί ο Μαντσίνι χάρισε απλόχερα τη νίκη στην ομάδα του, ενώ ο Ισπανός επιμελήθηκε να κρατήσει το σκορ ως είχε μέχρι τέλους.

Στο τέλος της ημέρας εκείνος φοράει πλέον το περιβραχιόνιο του αρχηγού, κάτι που δεν είναι καθόλου τυχαίο. Έδειξε άλλωστε και στο πρώτο ματς με τη Μακάμπι πως είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίος για τη σωστή λειτουργία της ομάδας, παίρνοντας το παιχνίδι στις πλάτες του. Όμως πρέπει να φτάνουμε σε τέτοιες εμφανίσεις για να αναγνωρίζεται η ποιότητα κάποιου παίκτη;

Το μόνο που πρέπει να κρατήσουμε τώρα ενόψει του σημερινού αγώνα είναι οι δηλώσεις του: «Ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολο το έργο μας, αλλά όλα τα παιδιά το πιστεύουμε. Δουλέψαμε καλά τις τελευταίες μέρες και αύριο το βράδυ ο κόσμος θα δει τον πραγματικό ΑΡΗ».

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0