Πρόσωπα

Φωτεινή Τριχά: Η καλύτερη πολίστρια κάτω των 18 ετών στον κόσμο είναι Ελληνίδα!

Φωτεινή Τριχά: Η καλύτερη πολίστρια κάτω των 18 ετών στον κόσμο είναι Ελληνίδα!
Από τα έξι της χρόνια στις πισίνες και μόλις στα 14 πρώτη σκόρερ της Α1 Γυναικών, η MVP του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Νεανίδων, Φωτεινή Τριχά, αποτελεί την εγγύηση ότι το ελληνικό πόλο έχει να ζήσει πολλές επιτυχίες όπως αυτή του ασημένιου στο Βελιγράδι.

Το ελληνικό πόλο συνεχίζει να πρωταγωνιστεί σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις και να αποδεικνύει ότι πρόκειται αναμφίβολα για το εθνικό μας σπορ. Η Εθνική ομάδα πόλο Νεανίδων συνέχισε την παράδοση και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο  Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Βελιγράδι, με την Φωτεινή Τριχά, το παιδί θαύμα της ελληνικής υδατοσφαίρισης, να κερδίζει επάξια τον τίτλο του MVP της διοργάνωσης, παρότι ανήκει στην ηττημένη ομάδα του τελικού.

5656347.jpg

Ποια είναι όμως η 17χρονη Ελληνίδα πολίστρια που έχει καταπλήξει τους πάντες στο χώρο της υδατοσφαίρισης; Το BN Sports σας παρουσιάζει την πολυτιμότερη παίκτρια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος πόλο Νεανίδων.

Γεννημένη τον Απρίλη του 2005, η Φωτεινή Τριχά από πολύ μικρή ηλικία, μόλις στα έξι της χρόνια, κατάλαβε ότι η πισίνα και το πόλο είναι η μεγάλη της αγάπη. Σε εκείνη την ηλικία είχε την πρώτη της επαφή με το άθλημα μέσα από την ομάδα του Αμαρουσίου. Στα 12 εντάχθηκε στην ομάδα του Νηρέα Χαλανδρίου, εκεί όπου είχε την τύχη να μάθει δίπλα σε ονόματα του γυναικείου πόλο όπως αυτά της Ευτυχίας Καραγιάννη, της Κατερίνας Οικονομοπούλου και της Γεωργίας Ελληνάκη, όλες τους μέλη της «χρυσής» φουρνιάς της Εθνικής ομάδας που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, μόλις ένα χρόνο πριν… τη γέννηση της Φωτεινής.

Γρήγορα η νεαρή αθλήτρια ξεχώρισε για το ταλέντο της και σε ηλικία 14 χρονών θα καταφέρει ένα απίστευτο επίτευγμα, να γίνει η πρώτη σκόρερ του πρωταθλήματος της Α’ Γυναικών με 68 γκολ και ταυτόχρονα η πολυτιμότερη νέα πολίστρια του πρωταθλήματος! Φυσικά ήδη από πριν είχαν ξεκινήσει να έρχονται οι επιτυχίες σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο. Χρυσό μετάλλιο με τον Νηρέα στο πρωτάθλημα Νεανίδων του 2019 και άλλο ένα χρυσό στο πρωτάθλημα Μίνι Κορασίδων του 2017 όπως και 2 ασημένια μετάλλια στο Μίνι Κορασίδων (2018) και στο Νεανίδων (2018).

trixa3-1024x644.jpg

Η σχέση της Φωτεινής με την Εθνική ομάδα θα ξεκινήσει από το κλιμάκιο των Κορασίδων στην οποία υπήρξε αρχηγός και ηγήθηκε στην πορεία της ομάδας προς το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό του Κίρισι, το 2019 ενώ την ίδια χρονιά θα αγωνιστεί και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νεανίδων στο Βόλο, όπου η Εθνική ομάδα κατέκτησε την 5η θέση.

Οι εξαιρετικές της εμφανίσεις δεν θα περάσουν απαρατήρητες από τον ομοσπονδιακό προπονητή της Εθνικής Γυναικών, Γιώργο Μορφέση και γρήγορα θα έρθει η κλήση στην ομάδα, μόλις στα 14 της!

trixa1.jpg

Φυσικά ένα τέτοιο ταλέντο είναι δύσκολο να το κρατήσεις στις τάξεις σου και στην ομάδα του Νηρέα το ήξεραν ότι θα έρθει γρήγορα η στιγμή για το επόμενο βήμα της Φωτεινής. Τον Σεπτέμβριο του 2020 η 15χρονη περιφερειακός θα κάνει αυτό το βήμα, το οποίο μάλιστα θα είναι και μεγάλο, καθώς θα πάρει μεταγραφή στην ομάδα του Ολυμπιακού.

5302654.jpg

Η πορεία της με την Εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο του Βελιγραδίου και η ανάδειξή της σε κορυφαία παίκτρια του τουρνουά μόνο τυχαία δεν είναι. Όλοι όσοι ασχολούνται με το άθλημα μιλάμε με τα καλύτερα λόγια γι’ αυτό το ταλαντούχο κορίτσι που σε τόσο μικρή ηλικία έχει καταφέρει τόσα πολλά. Το σίγουρο είναι ένα. Το ελληνικό πόλο είναι εδώ, είχε παρελθόν, έχει παρόν, πολύ ελπιδοφόρο μέλλον και η Φωτεινή Τριχά είναι η απόλυτη εγγύηση γι’ αυτό.



Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0