Πρόσωπα

Ελ Αραμπί: Ο Ευρωπαίος «πιστολέρο» που έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός! (video)

Ελ Αραμπί: Ο Ευρωπαίος «πιστολέρο» που έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός! (video)

Ο Μαροκινός σέντερ φορ έδωσε τέλος στην επιθετική αφλογιστία του Ολυμπιακού πριν από επτά βράδια (4/8) και το BN Sports ξεχώρισε τα πιο κρίσιμα γκολ του στα Κύπελλα Ευρώπης με την «ερυθρόλευκη» φανέλα.

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί με το γκολ που πέτυχε στο 87’ της αναμέτρησης απέναντι στη Σλόβαν Μπρατισλάβας στο Γεώργιος Καραϊσκάκης την προηγούμενη Πέμπτη (4/8), διατήρησε ακέραιες τις ελπίδες του Ολυμπιακού ενόψει της σημερινής ρεβάνς στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας. Και η αλήθεια είναι πως οι «ερυθρόλευκοι» σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουν, έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ τα γκολ του «πιστολέρο» τους.

Αυτήν την τριετία παραμονής του στο Λιμάνι, ο Μαροκινός αποτελεί χωρίς αμφιβολία το σημείο αναφοράς στην επίθεση των Πειραιωτών και στα ευρωπαϊκά ματς, μετρώντας συνολικά 17 τέρματα. Το BN Sports επέλεξε τα πιο σημαντικά απ’ αυτά στην εξέλιξη ενός ματς ή μιας σειράς αγώνων (προκριματικής ή νοκ-άουτ φάσης) και τα παρουσιάζει.

vs Ομόνοια (2-0, playoff προκριματικά Champions League, 2020)

Παλιές καλές εποχές που ο πρωταθλητής έπαιζε κατευθείαν στα playoff για να μπει στους ομίλους. Όχι δεν είναι τόσο μακρινές, δυο χρόνια πίσω μονάχα. Παρά ταύτα η πορεία των ελληνικών συλλόγων φανερώνει τη σημασία της βαθμολογίας της χώρας στην UEFA. Η Ομόνοια αποτέλεσε το μοναδικό εμπόδιο των Πειραιωτών για την είσοδο τους στους «χρυσοφόρους 32» και ο «πιστολέρο» έδωσε αέρα πρόκρισης, κάνοντας το 2-0 στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, με πανέμορφη ατομική κίνηση στις καθυστερήσεις.

vs Ερυθρός Αστέρας (1-0, όμιλος Champions League, 2019)

Μπορεί τα δυο πανέμορφα τέρματά του απέναντι σε Μπάγερν Μονάχου και Τότεναμ να μην έφεραν κάποιο βαθμό στον Πειραιά, ωστόσο το τρίτο ήταν και «φαρμακερό». Έστω και αν αυτό ήρθε από την άσπρη βούλα. Στο φινάλε του δευτέρου ομίλου, ο Ολυμπιακός ήθελε μόνο νίκη επί των Σέρβων για να συνεχίσει στη δεύτερη τη τάξη διασυλλογική διοργάνωση. Και ενώ η μία χαμένη ευκαιρία διαδεχόταν την άλλη, η λύση δόθηκε από τον Ελ Αραμπί. Ο Ζαντέρ υπέπεσε στην εσχάτη των ποινών, ο Μαροκινός ανέλαβε την εκτέλεση και έδωσε συνέχεια στο αλησμόνητο εκείνο ευρωπαϊκό ταξίδι.

vs Άρσεναλ (1-2, νοκ-άουτ Europa League, 2020)

Μπορεί η λίστα με τα γκολ του να μεγαλώνει όμως αυτό που πέτυχε το βράδυ της 27ης Φλεβάρη στο Λονδίνο δύσκολα θα πέσει από την «κορωνίδα» των αναμνήσεων. Οι Πειραιώτες με τη βοήθεια του Ζοσέ Σα και το γκολ του Σισέ έμειναν όρθιοι στην αγγλική πρωτεύουσα στέλνοντας τον αγώνα στην παράταση. Εκεί, η Άρσεναλ κρατούσε την πρόκριση στα χέρια της με το γκολ του Ομπαμεγιάνκ, μέχρι να έρθει όμως το119’. Ο Γιώργος Μασούρας έβγαλε μία «γλυκιά» σέντρα, ο Ελ Αραμπί κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας των «Κανονιέρηδων» και με ψύχραιμο τελείωμα, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Λένο και υπέγραψε μία από τις μεγαλύτερες νίκες, με αντίκρισμα, στην ιστορία του συλλόγου.

vs Γουλβς (1-1, φάση των «16» Europa League, 2020)

Η κληρωτίδα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στον Ολυμπιακό και έφερε εκ νέου ομάδα από το Νησί, στο δρόμο του για τα προημιτελικά. Στο πρώτο ματς της σειράς, στο άδειο, λόγω της διασποράς του Covid-19, Γεώργιος Καραϊσκάκης, ο Μαροκινός γκολτζής έβγαλε ξανά τα «πιστόλια» του με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, δίνοντας προβάδισμα στους γηπεδούχους (1-0), παρόλο που αγωνίζονταν από το ημίωρο με δέκα παίκτες. Τελικώς η νίκη δεν ήρθε, λόγω του τυχερού φάουλ του Πέδρο Νέτο, όμως ο Ελ Αραμπί δήλωσε και πάλι παρόν.

vs Αιντχόφεν (4-2, νοκ-άουτ Europa League, 2021)

Στην τελευταία παρουσία του Ολυμπιακού στα «αστέρια», οι ερυθρόλευκοι προσπέρασαν τη Μαρσέιγ και συνέχισαν στο Europa League με το νέο έτος (2021). Απέναντί τους βρήκαν την PSV του Αϊντχόφεν και την οποία απέκλεισαν δύσκολα. Το αποτέλεσμα του πρώτου ματς στο Φάληρο ήταν αυτό που έβαλε τις «βάσεις» με τον Ελ Αραμπί να μη λείπει φυσικά από τη λίστα των σκόρερ. Ήταν ο άνθρωπος που έδωσε «κεφάλι» στο σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, μετά από πίεση και κλέψιμο της μπάλας από τον ίδιο, προτού ο Μασούρας διαμορφώσει στο τελευταίο χρονικά κομμάτι του ματς, το τελικό 4-2.

vs Άρσεναλ (0-1, φάση των «16» Europa League, 2021)

Την επόμενη σεζόν του έπους στο Λονδίνο, η Άρσεναλ βρέθηκε ξανά στο δρόμο των «ερυθρολεύκων» αυτή τη φορά έναν γύρο αργότερα, στην ίδια διοργάνωση. Μπορεί ο Ολυμπιακός να είχε ξεπεράσει τους «φόβους» του ζευγαρώματος όμως το 3-1 στο Φάληρο δεν άφηνε πολλές πιθανότητες ενόψει της ρεβάνς. Ωστόσο, η αρμάδα του Πέδρο Μαρτίνς, το πάλεψε όσο μπορούσε και «άλωσε» ξανά το Έμιρειτς με το ίδιο σκορ (1-0), με γκολ του «γνωστού» στους Κανονιέρηδες, Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Το επιδιωκόμενο δεν ήρθε αλλά δεν είναι και λίγο πράγμα να κερδίζεις τρεις συνεχόμενες φορές κοτζάμ Άρσεναλ στο «σπίτι» της.

vs Άιντραχτ Φρανκφούρτης (1-2, όμιλοι Europa League, 2021)

Η νύχτα που το όνομά του 35χρονου πλέον Βορειαφρικανού γράφτηκε με «χρυσά γράμματα» στο βιβλίο της ιστορίας του συλλόγου. Μπορεί η τροπαιούχος του Europa League, Άιντραχτ Φρανκφούρτης, να χτύπησε στο φινάλε και να του «χάλασε» τη βραδιά όμως αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι ο Ελ Αραμπί, είχε σκαρφαλώσει στην κορυφή της ευρωπαϊκής λίστας των σκόρερ. Βρέθηκε τη σωστή στιγμή στο σωστό μέρος, εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Ονιεκούρου και έσπασε το φράγμα των 15 γκολ, ξεπερνώντας τον Κώστα Μήτρογλου.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0