Πρόσωπα

Έρλινγκ Χάαλαντ: Κάθε «ταξίδι» του ξεκινά με γκολ, κι αυτό δεν άλλαξε ούτε στην Premier League! (video)

Έρλινγκ Χάαλαντ: Κάθε «ταξίδι» του ξεκινά με γκολ, κι αυτό δεν άλλαξε ούτε στην Premier League! (video)

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ σκόραρε τα πρώτα του γκολ με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι, κάτι που σίγουρα θα έχει να θυμάται, όπως ακριβώς και με τα «παρθενικά» του τέρματα στους προηγούμενους συλλόγους της καριέρας του!

Όταν ακούς το όνομα του Έρλινγκ Χάαλαντ σίγουρα το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό είναι το γκολ. Ο Νορβηγός επιθετικός, στο ντεμπούτο του στην Premier League με την φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι, πέτυχε τα πρώτα του γκολ με τους «πολίτες» και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη επί της Γουέστ Χαμ.

Στην περίπτωσή του λοιπόν η φράση «κάθε αρχή και δύσκολη» δε φαίνεται να ισχύει, αφού δε χρειάζεται παραπάνω από δύο ματς για να σημειώσει το «παρθενικό» του γκολ με κάθε σύλλογο που έχει αγωνιστεί στην καριέρα του.

Το πρώτο του γκολ με την φανέλα της Μόλντε ήρθε στο ντεμπούτο του. Μάλιστα, αποτελεί και το πρώτο του τέρμα σε επαγγελματικό επίπεδο. Το Φεβρουάριο του 2017, η νορβηγική ομάδα ανακοίνωσε την απόκτηση του 16χρονου τότε επιθετικού. Στις 26 Απριλίου του ίδιου έτους, σημείωσε την «παρθενική» συμμετοχή του, σε έναν αγώνα κυπέλλου κόντρα στην Βόλντα. Χρειάστηκε 46 λεπτά για να βρει δίχτυα και το… ταξίδι ξεκινούσε!

Τα καμώματά του στη Νορβηγία δεν άργησαν να γίνουν γνωστά στον υπόλοιπό κόσμο και η Σάλτσμπουργκ το 2018 κινήθηκε αστραπιαία για να τον αποκτήσει. Με τους Αυστριακούς μπορεί να πραγματοποίησε μόλις 27 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, όμως πρόλαβε να σκοράρει 29 φορές! Η πρώτη εξ αυτών, κόντρα στην ΛΑΣΚ Λιντς για την Bundesliga Αυστρίας.

Φυσικά, η διαδρομή του από εκεί και έπειτα κάτι παραπάνω από γνωστή. Οι επιδόσεις του Χάαλαντ στο Champions League έκαναν τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς συλλόγους να ενδιαφερθούν για την απόκτησή του. Ο ίδιος όμως επέλεξε Γερμανία και Ντόρτμουντ, καθώς θεώρησε ότι θα ήταν η καλύτερη επιλογή και δεν είχε άδικο.

Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την Μπορούσια σε ένα εκτός έδρας ματς για την Bundesliga απέναντι στην Άουγκσμπουργκ. Πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή στο 56ο λεπτό του αγώνα κι ενώ το σκορ ήταν 3-1 υπέρ των γηπεδούχων. Το τελικό αποτέλεσμα; 3-5 με τον Χάαλαντ να πετυχαίνει χατ-τρικ σε 23 λεπτά!

Ογδόντα-τρία γκολ αργότερα, ήρθε η ώρα της αποχώρησης για την Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα. Μπορεί το ντεμπούτο του στο Community Shield να μην συνδυάστηκε με γκολ, όμως η δίψα για ένα γκολ στο πρώτο του ματς στην Premier League μεγάλωσε. Έτσι, κατόρθωσε να πετύχει δύο απέναντι στην Γουέστ Χαμ, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδας του.


Η «μηχανή» λοιπόν ξεκίνησε να γράφει και με την «γαλάζια» φανέλα. Μοναδικό ερώτημα πια, πότε θα σταματήσει… Ίσως και ποτέ!

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0