Πρόσωπα

Κάσπερ Σμάιχελ: Έκανε πραγματικότητα το παιδικό όνειρο κάθε φίλου της Λέστερ και… έφυγε! (video)

Κάσπερ Σμάιχελ: Έκανε πραγματικότητα το παιδικό όνειρο κάθε φίλου της Λέστερ και… έφυγε! (video)

Βγαλμένη από παραμύθι είναι η ιστορία του Κάσπερ Σμάιχελ. Του πρώην, πλέον, τερματοφύλακα της Λέστερ, ο οποίος κατέκτησε τα πάντα με τις «αλεπούδες», έζησε όσα ονειρεύεται κάθε νεαρός φίλος της ομάδας και 11 χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση στο «Κινγκ Πάουερ» αποχώρησε για τη Νις!

Όταν αποκτήθηκε από την Λέστερ, 11 χρόνια πριν, όπως αναμενόταν, μπήκε σε σύγκριση με το πατέρα του. «Εκείνος ήταν σίγουρα καλύτερος, ο μικρός Κάσπερ κάνει καριέρα γιατί έχει το όνομα του μπαμπά του» και διάφορα τέτοια σχόλια. Σχόλια που μπορεί να μην δικαιολογούνται αλλά αυτομάτως δημιουργούνται σε κάθε ανθρώπινο νου, όταν ένα παιδί «κουβαλάει» ένα «βαρύ» όνομα.

Πόσο μάλλον όταν αγωνίζεται στην ίδια θέση. Τα χρόνια πέρασαν και ο Κάσπερ Σμάιχελ κατάφερε να σταματήσει πλέον αυτή η σύγκριση. Είναι δύο άλλοι τερματοφύλακες, δύο άνθρωποι που συνδέονται από τον θεσμό της οικογένειας αλλά… διαφέρουν, είναι δύο διαφορετικές εποχές και σε δύο ομάδες με διαφορετικές απαιτήσεις.

Ο πατέρας του «έπρεπε» να πετύχει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο ίδιος όμως, αγωνιζόταν στη Λέστερ. Λιγότερη πίεση, κανένα άγχος για τίτλους και διακρίσεις. Εν τέλει, και αυτό ήταν θεωρητικό. Διότι ο Σμάιχελ κατέκτησε με την Λέστερ τα πάντα, έχοντας φυσικά να θυμάται την επική πορεία της σεζόν 2015-16, όπου έπαιξε όλα τα παιχνίδια, κατέγραψε ιστορικό ρεκόρ με τις «αλεπούδες» και παρευρέθηκε στο μεγαλύτερο «θαύμα» στην ιστορία της Premier League.


Ο Δανός δέχθηκε μόλις 36 γκολ, σηματοδοτώντας την καλύτερη αμυντική επίδοση της ομάδας του τα 30 τελευταία χρόνια και την 2η συνολικά στο πέρασμα των χρόνων, πίσω μόνο από την σεζόν προ μισού αιώνα και… κάτι (1970-71), όπου η Λέστερ είχε δεχθεί μόλις 30 γκολ ούσα όμως στην 2η τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.


Μετά την κατάκτηση του τίτλου, αγωνίστηκε στο Champions League και πανηγύρισε το πρώτο γκολ στην ιστορία της ομάδας του, αυτό του Μαρκ Ολμπράιτον, στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Συνέχισε να παίζει ως βασικός και την χρονιά του κορονοϊού, αυτή την ιδιαίτερη σεζόν, 2020-21, είδε την Λέστερ να φτάνει μέχρι και τον τελικό του FA Cup για 5η φορά στην ιστορία της, έχοντας χάσει όλους τους προηγούμενους.

Καμία ομάδα δεν είχε χάσει περισσότερους, ποτέ. «Δεν είναι δυνατό να επαναληφθεί. Δεν θα χάσουμε πάλι», πιθανώς θα σκεφτόταν. Και όντως, έτσι έγινε. Δεν δέχθηκε γκολ, η Λέστερ κέρδισε την Τσέλσι με 1-0, ο ίδιος δεν είδε την εστία του να παραβιάζεται ούτε στους δύο προηγούμενους γύρους και το πρώτο FA Cup της ιστορίας της ήταν γεγονός.

Ποιος να το φανταζόταν… Ο Σμάιχελ ζούσε το 2014 ένα απίστευτο ματς της Λέστερ κόντρα στη Γουότφορντ, με την ομάδα να μην επιστρέφει στην Premier League και έξι χρόνια μετά έχει κατακτήσει τους δύο κορυφαίος τίτλους του «Νησιού». Ακραίο…

Το παζλ ολοκληρώθηκε με τη νίκη επί της Μάντσεστερ Σίτι στο Community Shield, πέρυσι, με 1-0, όπου και πάλι βρέθηκε στην βασική ενδεκάδα και το μόνο που εκκρεμούσε ήταν ένας ευρωπαϊκός τίτλος. Η Λέστερ όμως αποκλείστηκε στον ημιτελικό του Europa Conference League από τη Ρόμα και μετά την τραγική ανασταλτική λειτουργία της σε ολόκληρη την σεζόν, ο Κάσπερ Σμάιχελ αποφάσισε να πει «It’s time to go» και να μεταβεί στην Γαλλία, για λογαριασμό της Νις.


Πιθανώς το «cone back», κάποια στιγμή θα είναι γεγονός. Όπως και να έχει όμως, οι αναμνήσεις που άφησε στο «Κινγκ Πάουερ» ο Κάσπερ Σμάιχελ, είναι αναρίθμητες. Είναι κάτι ξεχωριστό για την ομάδα και η ίδια η Λέστερ είναι κάτι ξεχωριστό για τον ίδιο.

Πλέον, μπορεί να κοιτάει τον πατέρα του και να του διηγείται και αυτός μία ιστορία. Το όνειρο ενός παιδιού. Η Λέστερ πήρε το πρωτάθλημα και αυτός βρισκόταν κάτω από τα δοκάρια!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0