Πρόσωπα

Ο Γκονσάλο Ράμος έχρισε τον εαυτό ως διάδοχο του… Νούνιες στην Μπενφίκα (video)

Ο Γκονσάλο Ράμος έχρισε τον εαυτό ως διάδοχο του… Νούνιες στην Μπενφίκα (video)

Η Μπενφίκα δεν σταματάει να αναπαράγει ταλέντα και ο Γκονσάλο Ράμος ήρθε για να το επαληθεύσει (ξανά). Το BN Sports σας συστήνει το νέο αστέρι των «αετών» που είναι έτοιμο να δεσπόσει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Λερναία Ύδρα. Μέρος της ελληνικής μυθολογίας και ανάμεσα στους άθλους του Ηρακλή. Που κολλάει αυτό με την Μπενφίκα; Στο γεγονός πως, όταν ο ήρωας έκοβε το ένα κεφάλι της, έβγαιναν άλλα δύο στη θέση του. Ακριβώς αυτό συμβαίνει με τη Μπενφίκα. Ένα selling club που φτάνει σε ανατριχιαστικό επίπεδο στο θέμα των επενδύσεων και των πωλήσεων, ειδικά στο θέμα των φορ.

Ο Ζοάο Φέλιξ έφυγε με 126 εκατ. ευρώ για την Ατλέτικο Μαδρίτης και ο Ντάργουιν Νούνιες εξαργύρωσε τα 24 εκατ. ευρώ που δόθηκαν στην Αλμέρια με τα 75 εκατ. ευρώ που έδωσε η Λίβερπουλ για να τον αποκτήσει. Ο επόμενος ακούει στο όνομα του Γκονσάλο Ράμος και ήδη, η επιβεβαίωση έρχεται.

Μπήκε στην Μπενφίκα… έτοιμος!

Το ποδόσφαιρο υπήρχε από την πρώτη στιγμή στη ζωή του Γκονσάλο Ράμος. Ο πατέρας του δεν έχασε χρόνο όταν ο γιος του έκλεισε τα οκτώ χρόνια ζωής, τον πήγε αμέσως στις ακαδημίες της τοπικής Ολανένσε. Μέσα σε τέσσερα χρόνια, ο μικρός Ράμος είχε φτάσει σε ένα τρομερό επίπεδο ως επιθετικός, γεμίζοντας τις αντίπαλες εστίες με γκολ. Ο τρόπος που μπορούσε να βρεθεί στο «κουτί» και να σκοράρει με κάθε τρόπο, ήταν το κύριο συστατικό της επιτυχίας αλλά και της… Μπενφίκα.

Οι «αετοί» έμειναν έκπληκτοι και για πάνω από πέντε με έξι μήνες, παρακολουθούσαν στενά τον νεαρό φορ. Μέχρι που έγινε το μεγάλο «μπαμ» και ο νεαρός φορ έκανε τη διαφορά και τουρνουά της Λισσαβόνας. Η Πόρτο πάλεψε να τον πάρει αλλά η Μπενφίκα δεν γινόταν να τον χάσει. Όταν εντάχθηκε στις ακαδημίες, ήταν χαρακτηριστικό πως άπαντες έκαναν λόγο για έναν έτοιμο ποδοσφαιριστή.

Ασύγκριτη εκτόξευση…

Για να αντιληφθεί κάποιος τι κατάφερε το συγκεκριμένο παιδί, η Μπενφίκα τον πήρε στα 13 του και στα 17 του βρέθηκε να έχει βασικό ρόλο στην Κ19 για το UEFA Youth League. Ο Ράμος θα μπορούσε να είναι και νωρίτερα στην πρώτη ομάδα όμως ήταν τόσο σημαντικός για το κάθε τμήμα, που οι προπονητές δεν… ήθελαν να τον αφήσουν να πάει στο επόμενο επίπεδο.

Στη δεύτερη ομάδα πρόλαβε να παίξει σε 37 ματς, πετυχαίνοντας συνολικά 16 γκολ (!) ενώ στο UEFA Youth League πέτυχε 10 τέρματα σε 16 συμμετοχές που έκανε στη διοργάνωση. Τα νούμερα είναι εξωπραγματικά για την ηλικία του και ήταν φανερό, πως μπορεί να κάνει την διαφορά στην πρώτη ομάδα. Και από το «καλημέρα», τον απέδειξε με τον πιο έντονο τρόπο.

Προς το κλείσιμο της σεζόν 2019/20, ο Ράμος μπαίνει αλλαγή στο 85ο λεπτό για να μετρήσει τα πρώτα του επαγγελματικά λεπτά. Παρότι το σκορ ήταν το 2-0 επί της Ντεσπορτίβο Αβές, ο 19χρονος άσος είναι μοναδικός και παραπάνω από… απολαυστικός. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, εκμεταλλεύεται την ασίστ του Ταβάρες και κάνει το 3-0 για τους «αετούς». Χειροκρότημα και χαμόγελα για τον νεαρό άσο που δεν μένει εκεί. Πετυχαίνει και δεύτερο γκολ στο 93’ και κλείνει την αναμέτρηση με τον πιο ονειρικό τρόπο.

Η απόλυτη καθιέρωση και η Εθνική Πορτογαλίας!

Την επόμενη σεζόν, η παρουσία του Ντάργουιν Νούνιες δεν του πρόσφερε χώρο για να αγωνιστεί, πραγματοποιώντας λίγες συμμετοχές με την πρώτη ομάδα αλλά συλλέγοντας εμπειρίες για τη συνέχεια. Πέρσι, λοιπόν, ο Ράμος έκλεισε τη χρονιά με επτά γκολ σε 27 συμμετοχές. Ούτε εντυπωσιακά αλλά ούτε και άσχημα για ένα παιδί μόλις 21 ετών. Πάντα, με την παρουσία του Ντάργουιν Νούνιες να δυσκολεύει την παρουσία του, ειδικά στην κορυφή της επίθεσης.

Ωστόσο, το πόσο μεγάλο ταλέντο είναι, φαίνεται από την Κ21 της Εθνικής Πορτογαλίας. Έχοντας στις βαλίτσες του την εντυπωσιακή επίδοση στο EURO U19 με οκτώ γκολ και τον τίτλο του πρώτου σκόρερ, ο Ράμος ήταν έτοιμος για την Κ21. Στα προκριματικά ήταν συγκλονιστικός, διασύροντας κάθε αντίπαλο, μεταξύ αυτών και την Ελλάδα.

Συνολικά μέτρησε 11 τέρματα (!), μην καταφέρνοντας να βρει δίχτυα κόντρα σε Λευκορωσία, Ελλάδα και Ισλανδία. Ωστόσο, με τη χώρα μας, είχε δώσει μία ασίστ στον θρίαμβο με 4-0 στην Τρίπολη. Η παρουσία ήταν παραπάνω από μοναδική και δεν θα είναι περίεργο να τον δούμε στην πρώτη ομάδα στο ερχόμενο Μουντιάλ στο Κατάρ.

Έγινε από μόνος του… διάδοχος του Νούνιες!

Η πώληση του Ντάργουιν Νούνιες στη Λίβερπουλ έναντι 75 εκατ. ευρώ, άφησε κενό το «9» της Μπενφίκα. Ο πορτογαλικός σύλλογος δεν κινήθηκε για μεταγραφή και μοίρασε ερωτηματικά στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Όχι όμως και στους φίλους της ομάδας. Ο Γκονσάλο Ράμος είναι πλέον έτοιμος να σηκώσει το βάρος και το απέδειξε με το «καλημέρα». Όπως στο ντεμπούτο του.

Στο παιχνίδι με τη Μίντιλαντ, δεν είναι μόνο το χατ-τρικ που χάρισε το τελικό 4-0 και την είσοδο της Μπενφίκα στα play off του Champions League, αλλά και ο τρόπος που το πέτυχε. Με κάθε τρόπο, ο 21χρονος φορ μπορούσε να βρει δίχτυα, κάνοντας τον εαυτό του ως… διάδοχο του επιθετικού της Λίβερπουλ.

Η ρήτρα αποδέσμευσης αγγίζει τα 120 εκατ. ευρώ και ήδη το όνομά του παίζει στην κορυφή στις λίστες των μεγάλων ομάδων. Ο Γκονσάλο Ράμος θέλει να συνεχίσει το αξιοζήλευτο σερί της Μπενφίκα και έχει όλα τα φώτα να το κάνει.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0