Πρόσωπα

Οι 5+1 λόγοι που ο Πέδρο Μαρτίνς έχει «σφραγίσει» το όνομά του στην ιστορία του Ολυμπιακού (video)

Οι 5+1 λόγοι που ο Πέδρο Μαρτίνς έχει «σφραγίσει» το όνομά του στην ιστορία του Ολυμπιακού (video)

Τέσσερα χρόνια ήταν αρκετά για να ζήσει ο Πέδρο Μάρτινς όσα έχουν βιώσει λίγοι στον πάγκο του Ολυμπιακού. Το BN Sports όμως ξεχωρίζει τις 5+1 καλύτερες στιγμές του και σας τις παρουσιάζει.

Είναι ο προπονητής των ρεκόρ. Ο Ολυμπιακός πέρασε μία από τις καλύτερες τετραετίες της ιστορίας του, έχοντας και τα θετικά και τα αρνητικά, με αποκορύφωμα τη σεζόν 2019/20. Ωστόσο, το φινάλε του στον Πειραιά δεν είναι το αναμενόμενο. Η συντριβή από τη Μακάμπι Χάιφα και το κακό ποδόσφαιρο που πρόσφερε η ομάδα τους τελευταίους μήνες τον έφεραν στην πόρτα της εξόδου.

Έτσι, τέσσερα χρόνια μετά την πρόσληψή του στον ελληνικό σύλλογο, ο Πορτογάλος κόουτς θα αποχαιρετήσει το «λιμάνι» και το BN Sports είναι εδώ για να σας θυμίσει τις κορυφαίες επιτυχίες του ίδιου στον «ερυθρόλευκο» πάγκο.

Η απίστευτη πρόκριση της Μίλαν…

Η είσοδος στους ομίλους του Europa League ήταν σίγουρα μία καλή επιτυχία για τον Ολυμπιακό όταν ανέλαβε ο Πέδρο Μαρτίνς, δεδομένου πως η ομάδα είχε φτιαχτεί από την αρχή. Ωστόσο, στους ομίλους έκανε το μεγάλο «μπαμ». Την τελευταία αγωνιστική, ο ελληνικός σύλλογος φιλοξένησε τη Μίλαν στο «Γ. Καραϊσκάκης» και έπαιζε τα πάντα για την πρόκριση.

Ουσιαστικά, ο Ολυμπιακός ήθελε μόνο νίκη και με δύο γκολ διαφορά για να περάσει στην ισοβαθμία τους Ιταλούς. Με λίγα λόγια, κάτι όσο και τόσο εύκολο αλλά ούτε αδύνατο. Εν τέλει, οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί και παρά τη μείωσε του Ζαπάτα σε 2-1, βρήκαν σε τρίτο γκολ με τον Φορτούνης, παίρνοντας την πρόκριση στους «32» του Europa League.

Το τρομερό σερί στα προκριματικά του Champions League!

Όπως είπαμε και παραπάνω, η σεζόν 2019/20 ήταν η καλύτερη του Ολυμπιακού. Παρά την πανδημία του κορωνοϊού και τις ιδιαίτερες συνθήκες, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν… παπάδες. Συγκεκριμένα, η χρονιά ξεκίνησε από την αρχή με τις καλύτερες συνθήκες, καθώς η ομάδα του Μαρτίνς μέτρησε τρεις συνεχόμενες επικές προκρίσεις κόντρα στις πρωταθλήτριες Τσεχίας, Τουρκίας και την 4η Ρωσίας.

Συγκεκριμένα, Βικτόρια Πλζεν, Μπασακσεχίρ και Κρασνοντάρ βρέθηκαν στον δρόμο του Ολυμπιακού και καμία δεν μπόρεσε ούτε τον νικήσει. Η είσοδος στο Champions League με αυτή την διαδρομή ήταν παραπάνω από πετυχημένη για τους «ερυθρόλευκους».

Το έπος μέσα στο Λονδίνο!

Ίσως, η πιο «χρυσή» στιγμή του Πέδρο Μαρτίνς, ήταν το παιχνίδι στο Emirates επί της Άρσεναλ. Ο Ολυμπιακός είχε βρεθεί απέναντι στον αγγλικό σύλλογο στο πλαίσιο της φάσης των «32» ωστόσο η ήττα με 1-0 στον Πειραιά, δεν άφηνε περιθώρια αισιοδοξίας για τη ρεβάνς στο Λονδίνο (δεδομένου και της εμφάνισης). Ωστόσο, το σύνολο του Πορτογάλου τεχνικού ήταν τελείως διαφορετικό στο Νησί.

Το γκολ του Σισέ πήγε το ματς στην παράταση και παρά την ισοφάριση του Ομπαμεγιάνγκ, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έστειλε στον 7ο ουρανό τον Ολυμπιακό στο τελευταίο λεπτό του ματς. Το γκολ-πρόκριση επισφράγισε μία από τις πιο επικές προκρίσεις στην ιστορία του ελληνικού συλλόγου.

Η επίδειξη δύναμης, το παραλίγο αήττητο και το νταμπλ…

Παραμένουμε στη σεζόν 2019/20 καθώς τότε ήταν που ο Πέδρο Μαρτίνς κατέκτησε το μοναδικό του νταμπλ εντός συνόρων. Με τρομερή εμφάνιση στα play off διασύροντας τους πάντες στο πέρασμά του, ο Ολυμπιακός τερμάτισε στη θέση του πρωταθλητή με τεράστια άνεση και διαφορά στο +18, συλλέγοντας 91 πόντους.

Μάλιστα, αν ο Ολυμπιακός δεν είχε ηττηθεί την προτελευταία αγωνιστική από τον ΠΑΟΚ στα play off, είχε μεγάλες πιθανότητες να τερματίσει αήττητος το πρωτάθλημα και να γίνει ο τρίτος στην ιστορία και ο πρώτος μέσω και play off.

Η στιγμή που «πάγωσε» το Αϊντχόφεν!

Δεν είναι μόνο η πρόκριση επί της Άρσεναλ επική στη φάση των «32» του Europa League. Ο Ολυμπιακός είχε επαναλάβει παρόμοιο θρίαμβο, αυτή τη φορά απέναντι στην Αϊντχόφεν την επόμενη χρονιά. Συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν θριαμβεύσει στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 4-2 και πήγαιναν ως φαβορί στην Ολλανδία.

Εκεί, ανέλαβε ο Έραν Ζάχαβι που με δύο γκολ, έφερε την Αϊντχόφεν σε θέση πρόκρισης με το 2-0. Στο 88’, όμως, ο Χασάν είχε διαφορετική άποψη. Εκμεταλλευόμενος την ασταθή απόκρουση του αντιπάλου, έκανε την προβολή και μείωσε 2-1, στέλνοντας τον Ολυμπιακό στην επόμενη φάση της ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Στα ντέρμπι δεν είχε… αντίπαλο και τα τρομερά ρεκόρ!

Μπορεί στην αρχή ο Πέδρο Μαρτίνς να είχε τεράστιο θέμα στα ντέρμπι, όμως ήταν μέχρι να κερδίσει την ΑΕΚ στον Πειραιά με 4-1. Συνολικά, έπαιξε 19 αγώνες κόντρα στον ΠΑΟΚ, 15 αγώνες κόντρα στην ΑΕΚ και 14 απέναντι στον Παναθηναϊκό. Με τον πρώτο, μέτρησε επτά νίκες, έξι ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες ενώ με το «τριφύλλι» είχε μόλις τρεις ήττες, με πέντε ισοπαλίες και έξι νίκες.

Φυσικά, αγαπημένο θύμα ήταν η Ένωση. Ο λόγος είναι πως παρέμεινε αήττητος σε 15 ματς έχοντας μάλιστα 11 νίκες (!) και έναν κερδισμένο τελικό κυπέλλου αλλά και τέσσερις ισοπαλίες. Τα στατιστικά δείχνουν την τεράστια επιτυχία του σε όλους τους τομείς.

Από την άλλη, τα ρεκόρ που έσπασε ο Μαρτίνς δεν ήταν και λίγα. Ξεπέρασε τον Ντούσαν Μπάγεβιτς ως ο μακροβιότερος προπονητής στον «ερυθρόλευκο» πάγκο αλλά και στο θέμα των αγώνων με τον Ολυμπιακό (τόσο συνολικά όσο και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις).

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0