Πρόσωπα

Ένρι Μάρτιν: Ο Μεξικάνος που «πλήγωσε» Ρεάλ, Σίτι και Γιουνάιτεντ σε μία εβδομάδα!

Ένρι Μάρτιν: Ο Μεξικάνος που «πλήγωσε» Ρεάλ, Σίτι και Γιουνάιτεντ σε μία εβδομάδα!

Προφανώς και δεν πρόκειται για ένα… μεγάλο όνομα. Η πλειοψηφία του ποδοσφαιρικού κοινού, πιθανότατα δεν θα τον γνωρίζει, αν αναλογιστούμε πως αγωνίζεται στην Κλαμπ Αμέρικα και είναι από το Μεξικό. Και όμως, ο Ένρι Μάρτιν μπόρεσε σε μία εβδομάδα να κάνει τις Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να θυμούνται το όνομά του!

Τον λένε Ένρι Μάρτιν. Δεν είναι γνωστός ή τουλάχιστον δεν τον ξέρει το ευρύ κοινό, που ασχολείται με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Αγωνίζεται στο Μεξικό και την Κλαμπ Αμέρικα, δεν έχει φύγει ποτέ από την χώρα του, είναι στα 29 του χρόνια και έχει καταγράψει 25 συμμετοχές συνολικά με το εθνόσημο.

Πρόκειται για έναν αξιόπιστο σέντερ φορ, που σε 299 ματς σε ολόκληρη την καριέρα του, έχει βρει δίχτυα σε 79 περιπτώσεις. Το εντυπωσιακό της υπόθεσης; Μόλις δύο από αυτά έχουν επιτευχθεί με πέναλτι και δεν έχει αστοχήσει ποτέ από τα «11» βήματα σε επαγγελματικό επίπεδο.

Τι μας κάνει όμως να ασχοληθούμε μαζί του; Το γεγονός πως κατάφερε να σκοράρει απέναντι σε τρεις, κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες, σε φιλικές αναμετρήσεις, μέσα σε μία εβδομάδα.

Η αρχή έγινε απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η σύμπτωση… έπαψε να θεωρείται τέτοια, με το γκολ του στο 43ο λεπτό απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, όπου ισοφάρισε το ματς και το καλό για αυτόν «τρίτωσε» απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Εκεί έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του και ακολούθως έγινε πιθανώς, ο πρώτος ποδοσφαιριστής παγκοσμίως, που σκοράρει απέναντι στην ομάδα που κατέκτησε το Champions League, την πρωταθλήτρια Αγγλίας και τον σύλλογο που ανήκει ο Κριστιάνο Ρονάλντο, μέσα σε μία εβδομάδα.

Κυρίες και κύριοι… ο Ένρι Μάρτιν, με το μοναδικό ματς που δεν σκόραρε να είναι στην ήττα της ομάδας του με 2-0 από σύλλογο του Μεξικού!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0