Πρόσωπα

Αντράζ Σπόραρ: Η συνύπαρξη με Χουχούμη, οι δεσμοί με Μπρούνο Φερνάντες και το... οικογενειακό περιβραχιόνιο (video)

Αντράζ Σπόραρ: Η συνύπαρξη με Χουχούμη, οι δεσμοί με Μπρούνο Φερνάντες και το... οικογενειακό περιβραχιόνιο (video)

Σε ρυθμούς Σπόραρ κινείται ο Παναθηναϊκός και το BN Sports σου παρουσιάζει ιστορίες και γεγονότα γύρω από την επικείμενη... «πράσινη»  μεταγραφή του καλοκαιριού.

Υπήρξε έντονη φημολογία αναφορικά με την απόκτηση φορ από την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, εκεί όπου θα δινόταν το μεγαλύτερο οικονομικό βάρος. Έτσι και έγινε. Ο Αντράζ Σπόραρ γίνεται κάτοικος Αθηνών και στα 28 χρόνια ζωής, ετοιμάζεται να (ξανά) αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας. Ότι το γκολ είναι έμφυτο μέσα του, γεγονός που έχει φανεί σε σεζόν που «μάτωνε» τα αντίπαλα δίχτυα.

Σχεδόν 3,5 εκατ. ευρώ αναμένεται να βγάλει ο Παναθηναϊκός από τα ταμεία του, ενώ το συμβόλαιο του θα αγγιξει το 1 εκατ. ευρώ ετησίως. Το ποσό αυτό, θα τον κατατάξει ανάμεσα στις δέκα ακριβότερες μεταγραφές στην ιστορία του «τριφυλλιού»... το οποίο ελπίζει να δει ανάλογες εμφανίσεις με αυτές που διένυσε σε Λιουμπλιάνα, Μπρατισλάβα και Λισαβόνα

Όντας σε ηλικία μόλις 18 ετών και έχοντας ήδη αγωνιστεί στη δεύτερη κατηγορία της πατρίδας του (σ.σ. Σλοβενία), ο νεαρός τότε Αντράζ, μετακόμισε στη πρωτεύουσα για χάρη της τοπικής Ολίμπια. Πρόκειται για έναν εκ των κορυφαίων συλλόγων του πρωταθλήματος, στον οποίον έπαιζε κάποτε ο πατέρας του, φορώντας το περιβραχιόνιο στο χέρι. Ε, η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε και αυτός να υπηρετήσει ως αρχηγός, σκοράροντας σε βάθος τετραετίας 50 γκολ σε 108 συμμετοχές. 

spo.jpg

Fast forward στον Γενάρη του 2018, εκεί όπου η Σλόβαν Μπρατισλάβας, της γειτονικής Σλοβακίας τον απέκτησε... μαζί με έναν Έλληνα πρώην «πράσινο». Ο λόγος για τον Διαμαντή Χουχούμη, με τον οποίον ο Σπόραρ συνυπήρχε για μία σεζόν και πιθανότατα οι δυο τους να έχουν συζητήσει για την ομάδα των Αθηνών. Την αμέσως επόμενη και αφού ο νυν αριστερός οπισθοφύλακας του Παναιτωλικού αποχώρησε, ο 23χρονος τότε επιθετικός διένυσε την πιο παραγωγική του σεζόν. 

Τα 34 τέρματα σε 36 αγώνες του έδωσαν το εισιτήριο για την επόμενη… πίστα της καριέρας του, στη σπουδαία Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Εκεί λοιπόν δημιούργησε στενούς δεσμούς με έναν από τους κορυφαίους μεσοεπιθετικούς του πλανήτη, τον Μπρούνο Φερνάντες. Αργότερα έτυχε να συναντηθούν και ως αντίπαλοι. Ο ένας αγωνιζόμενος με την Μίντλεσμπρο και ο άλλος πλάι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τότε, ο ενθουσιασμένος Σλοβένος ανάρτησε ιστορία στο instagram, κάνοντας tag τον Πορτογάλο, με emoji γεμάτα χαμόγελα και καρδιές.
 se_1_1.jpg

 

Πλέον ετοιμάζεται να αγωνιστεί στην Λεωφόρο, γνωρίζοντας ότι με τον Παναθηναϊκό τα οφέλη είναι αμφίδρομα. Το εξελισσόμενο πρότζεκτ του Γιοβάνοβιτς μπορεί να τον αναδείξει στο μέγιστο, δίνοντας του την ευκαιρία να αποδείξει για τα όσα είναι ικανός. Από την άλλη το «τριφύλλι» έχει ανάγκη τα γκολ, ώστε η καλοκουρδισμένη μηχανή να συμπληρώσει το κομμάτι του παζλ που απουσίαζε πέρσι. 


Αντώνης Νιανιάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0