Πρόσωπα

Λουίς Πάλμα: Ο «μικρός» που άνοιξε τον ευρωπαϊκό δρόμο στον Άρη και δεν… χαμπαριάζει τίποτα! (video)

Λουίς Πάλμα: Ο «μικρός» που άνοιξε τον ευρωπαϊκό δρόμο στον Άρη και δεν… χαμπαριάζει τίποτα! (video)

Ο Λουίς Πάλμα αποτελεί εκ των προσώπων που έστειλαν τον Άρη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και συνεχίζει να δείχνει γιατί τον χρειάζεται η ομάδα.

Σχετικά Άρθρα

Η αλήθεια είναι πως το πρώτο αγωνιστικό δείγμα που έδειξε ο Άρης ενόψει της αγωνιστικής περιόδου που βρίσκεται στη γωνία, ήταν κάτι παραπάνω από αισιόδοξη. Αυτό φυσικά οφείλεται στις νέες προσθήκες που έγιναν στο ρόστερ της ομάδας το τελευταίο διάστημα, ωστόσο και ορισμένα γνώριμα πρόσωπα έκαναν τη διαφορά.

Ένα εξ αυτών είναι ο Λουίς Πάλμα. Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός στην κυριολεξία άλωσε το Κλεάνθης Βικελίδης, αποχωρώντας από τη νίκη των «κιτρίνων» επί της Γκόμελ έχοντας μοιράσει δύο ασίστ και σκοράρει μία φορά.

Φυσικά η ποιότητα του παίκτη από την Ονδούρα δεν είναι κάτι άγνωστο. Μάλιστα θα μπορούσε κάλλιστα να του πιστωθεί και η παρουσία του Άρη στις φετινές ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Πάλμα έγινε κάτοικος Θεσσαλονίκης τον περασμένο Ιανουάριο, ωστόσο μέχρι να καθιερωθεί στις επιλογές του Χερμάν Μπούργος χρειάστηκε να περάσει κάποιος χρόνος.

Ουσιαστικά οι πρώτες του συμμετοχές με την ομάδα έγιναν κατά τη διάρκεια των play off – αν αναλογιστεί κανείς πως στην κανονική διάρκεια της περσινής σεζόν είχε αγωνιστεί μόλις 22’ λεπτά. Στην πρώτη του «γεμάτη» εμφάνιση, κατάφερε να δείξει και στην πράξη το τι είναι ικανός να κάνει.

Αρχικά στην αναμέτρηση του Άρη με την ΑΕΚ (10/4) άνοιξε το σκορ μόλις στο 20ο λεπτό, παγώνοντας όλα το ΟΑΚΑ. Τελικά το γκολ του ήταν αρκετά καθοριστικό καθώς οι «κίτρινοι» αποχώρησαν από την Αθήνα με ένα πολύ σημαντικό τρίποντο στο τσεπάκι, χάρις στο υπέρ τους 2-1.


Λίγο διάστημα αργότερα, το εντός έδρας παιχνίδι με την «Ένωση» έμελλε να είναι ακόμη πιο καθοριστικό (14/5). Ο ίδιος μπόρεσε να σκοράρει, μ’ έναν εξαιρετικό τρόπο, και να μειώσει το προβάδισμα δύο τερμάτων που είχε ανακτήσει ο αντίπαλος. Εν συνεχεία τον ακολούθησαν οι Μαντσίνι και Γκαρσία προκειμένου ο φωτεινός πίνακας να γράψει το τελικό 3-2 και ο Άρης να πάρει το χρυσό εισιτήριο που τον οδήγησε στην Ευρώπη.

Κάπου εδώ πρέπει να σημειωθεί πως την περσινή σεζόν αυτά ήταν τα μοναδικά γκολ που κατάφερε να σημειώσει και μόλις λίγους μήνες αργότερα, έφτασε στο να πραγματοποιεί σχεδόν τις ίδιες εμφανίσεις σε μόλις ένα ματς!

palma-1.jpg

Ο 22χρονος, λοιπόν, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό χαρτί στο ρόστερ του Μπούργος το οποίο δηλώνει έτοιμο να αποδώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ήδη από το πρώτο ματς της χρονιάς. Την ίδια στιγμή υπάρχουν διάφορα ρεπορτάζ που υποστηρίζουν πολλά για την πιθανή φυγή του από τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης, ωστόσο ο Ουρουγουανός κόουτς δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση ένα τέτοιο σενάριο να αποτελέσει την πραγματικότητα.

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0