Πρόσωπα

Νικίτα Ρουκαβίτσια: Ο «βασιλιάς» της Μακάμπι Χάιφα είναι ένας παγκόσμιος... serial scorer! (video)

Νικίτα Ρουκαβίτσια: Ο «βασιλιάς» της Μακάμπι Χάιφα είναι ένας παγκόσμιος... serial scorer! (video)

Η Μακάμπι Χάιφα έχει ένα μυστικό όπλο στο ρόστερ της, το οποίο πρέπει να προβληματίσει τον Ολυμπιακό

Σχετικά Άρθρα

Την πρώτη του ευρωπαϊκή μάχη της σεζόν δίνει απόψε ο Ολυμπιακός (20/7, 20:00), με τους «ερυθρόλευκους» να φιλοξενούνται στο Ισραήλ από τη Μακάμπι Χάιφα. Ένας αγώνας που θα κρίνει το εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League και παράλληλα κρύβει αρκετούς κινδύνους για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς.

Ένας απ’ αυτούς ακούει στο όνομα του Νικίτα Ρουκαβίτσια. Ο 35χρονος φορ αποτελεί ένα από τα βασικά γρανάζια της ομάδας του Ισραήλ, ειδικότερα όσον αφορά στην επιθετική της λειτουργία. Σε παγκόσμια μάλιστα εμβέλεια.

Αυτό καθώς ο ίδιος κατέχει ένα ρεκόρ που δύσκολα μπορεί κανείς να το φτάσει. Συγκεκριμένα το 2020 ο Ρουκαβίτσια κατάφερε από τις 16 Αυγούστου μέχρι και τις 12 Δεκεμβρίου να σκοράρει τουλάχιστον μία φορά σε 13 διαδοχικά παιχνίδια (σε όλες τις διοργανώσεις) με τη Μακάμπι Χάιφα, γεγονός που αποτελεί τον μεγαλύτερο αριθμό που κατέγραψε ποδοσφαιριστής εκείνη τη χρονιά!

Δείτε τον σχετικό πίνακα:

pinakas_11.jpg

Μάλιστα κατατάχθηκε από την IFFHS (Διεθνής Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου) ως ο 12ος καλύτερος επιθετικός στον κόσμο για το 2020 και ο 7ος καλύτερος στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον αριθμό των γκολ που σημείωσαν σε επίσημες συλλογικές και διεθνείς διοργανώσεις. Μέχρι φέτος, πάντως, σε συνολικά 175 εμφανίσεις του με τη Μακάμπι Χάιφα ο Αυστραλός έχει 74 γκολ (και 17 ασίστ).

«Βασιλιάς Νίκι… Οποιαδήποτε ευκαιρία μπροστά από το τέρμα, θα την μετατρέψει σε γκολ. Είναι απλά ένας θανατηφόρος τελειωτής και εξαιρετικά γρήγορος για την ηλικία του, είναι ταχύτατος» είχε τονίσει ο άλλοτε συμπαίκτης του Τρεντ Σένσμπουρι, αποθεώνοντάς τον. «Νομίζω ότι ήταν άτυχος για μερικά χρόνια που έλειπε από την Εθνική ομάδα, αλλά αν διατηρήσει τη φόρμα του όπως δεν νομίζω ότι θα υπάρχει αμφιβολία για την παρουσία του στην ομάδα», πρόσθεσε.

Μπορεί τα 35 του χρόνια να φαίνονται σε κάποιους πολλά, ωστόσο δίχως καμία αμφιβολία μέσα στο γήπεδο είναι ασταμάτητος και θα δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στα καρέ του Ολυμπιακού και του Βατσλίκ.

Τι Λεβαντόφσκι, τι Ρουκαβίτσια θα έλεγε κανείς…

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0