Πρόσωπα

Ο Ταξιάρχης Φούντας δίδαξε πως να γίνεις (All) star σε 122 μέρες στο MLS

Ο Ταξιάρχης Φούντας δίδαξε πως να γίνεις (All) star σε 122 μέρες στο MLS

Δεν καθηλώνει απλώς το MLS αλλά ο Ταξιάρχης Φούντας πρόλαβε να μετατραπεί σε… star. Το BN Sports κάνει την (πολύ σύντομη) αναδρομή του Έλληνα άσου στην άλλη άκρη του κόσμου με την DC United.

21 Μαρτίου του 2022. Ναι, τέσσερις μήνες πριν, η DC United ανακοινώνει την απόκτηση του Ταξιάρχη Φούντα, ο οποίος κάνει τα… μαγικά του στην Ραπίντ Βιέννης αλλά είναι έτοιμος για μία νέα πρόκληση. Αυτή του MLS. Το ποσό αγγίζει τα 350 χιλιάδες ευρώ για την μετακίνηση και ο Έλληνας άσος γίνεται μόλις ο… δεύτερος από τη χώρα μας που πατάει αμερικανικό έδαφος μετά τον Ταμπάκη.

122 μέρες μετά, κανείς δεν περίμενε την εξέλιξη που θα είχε μέσα στο MLS ο διεθνής εξτρέμ. Σε μόλις 11 ματς, εννέα γκολ και μία κλήση στο… all-star game του MLS απέναντι στην αντίστοιχη All-Star της Liga MX του Μεξικό. Το BN Sports σας δίνει στο πιάτο τι έγινε σε αυτό το διάστημα.

Σαν να παίζει εκεί για… χρόνια!

Η υποδοχή των οπαδών της DC United ήταν πολύ θερμή όπως και για κάθε παίκτη που έρχεται από την Ευρώπη. Ο Έλληνας εξτρέμ δεν άλλαζε απλά περιβάλλον αλλά και… ήπειρο αφήνοντας τις όποιες προτάσεις είχε για να συνεχίσει στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Παρόλο που πολλοί πίστευαν ότι θα χρειαζόταν χρόνο προσαρμογής, ο Έλληνας εξτρέμ άρχισε από την αρχή τα μαγικά του.

Στο ντεμπούτο του, απέναντι στην Austin FC, είδε την ομάδα του να χάνει με 3-2 αλλά πήρε την… γεύση που χρειαζόταν για το επόμενο ματς, απέναντι στην New England. Εκεί, έδωσε το πρώτο του ρεσιτάλ. Η DC κέρδισε με 3-2 και ο 26χρονος άσος πέτυχε δύο τέρματα και μία ασίστ. Δηλαδή είχε συμβολή σε όλα τα γκολ της ομάδας του.

Σωτήρας και το ματς που τον απογείωσε…

Χωρίς υπερβολή, ο Φούντας έπαιρνε από το χεράκι την DC United στα περισσότερα ματς. Η νίκη επί του Houston με 2-0 προήλθε από δύο δικά του γκολ ενώ απέναντι στην Inter Miami, είχε πετύχει γκολ στο τελικό 2-2. Βέβαια, δίχτυα είχε βρει και απέναντι στην Nashville όμως η ομάδα του έχασε με 3-1. Από εκεί και πέρα, ο αμερικάνικος σύλλογος δεν έχει κερδίσει κανένα από τα άλλα ματς.

Παρότι έχει συμπληρώσει μόλις 11 ματς στο MLS, απέναντι στην Orlando έκανε το πραγματικό… μπαμ. Σε ένα τρομερό παιχνίδι που έληξε με 5-3 υπέρ της DC United, ο Φούντας πραγματοποίησε χατ τρικ, καθηλώνοντας την παρέα του Αλεξάντρ Πάτο. Τότε ήταν που άπαντες κατάλαβαν πόσο ενεργή συμμετοχή έχει στο παιχνίδι της ομάδας.

Ο τρόπος που το έμαθε και ο Ρούνεϊ…

Το πρωί της Τρίτης (12/7), ο Ταξιάρχης Φούντας έμαθε ότι θα βρίσκεται ανάμεσα στους All-Star του MLS για το παιχνίδι απέναντι στους All-Star της Liga ΜΧ του Μεξικό στις 10 Αυγούστου. Αξιοσημείωτο, βέβαια, είναι ο τρόπος που το έμαθε. Συγκεκριμένα, πριν την προπόνηση της DC United, άπαντες είχαν μαζευτεί γύρω του, με τα μάτριξ να κάνουν γνωστή την ανακοίνωση και τον ίδιο να μένει έκπληκτος.

Αμέσως άπαντες έσπευσαν να τον συγχαρούν αλλά και να εφαρμόσουν την… παράδοση με το «μπουγέλο». Από την άλλη, μόνο τυχαίο δεν είναι που ο Έλληνας επιθετικός μπήκε στη συγκεκριμένη λίστα καθώς είναι από τους κορυφαίους του πρωταθλήματος μέχρι τώρα. Και δίπλα του, θα έχει έναν ακόμα κορυφαίο επιθετικό. Συγκεκριμένα, η DC United ανακοίνωσε την πρόσληψη του Γουέιν Ρούνεϊ για την άκρη του πάγκου της, ώστε να κάνει τη ρελάνς από τα αρνητικά αποτελέσματα.

Φυσικά, κανείς δεν ξεχνάει την κούρσα του Άγγλου κόουτς, όταν αγωνιζόταν στον αμερικανικό σύλλογο, που στις καθυστερήσεις και με το σκορ 2-2, έτρεξε να κλέψει τη μπάλα από τον αντίπαλο στην αντεπίθεση και με δική του ασίστ έγινε το 3-2. Σίγουρα, ο Φούντας, έχει πολλά να μάθει δίπλα του και να απογειωθεί ακόμα περισσότερο.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0