Πρόσωπα

Πίσω από τα «χαμόγελα» της Μπαρτσελόνα για την ανανέωση της… χειρότερης (ή και όχι) μεταγραφής της

Πίσω από τα «χαμόγελα» της Μπαρτσελόνα για την ανανέωση της… χειρότερης (ή και όχι) μεταγραφής της

«Χειρότερη μεταγραφή», «στην έξοδο», «γυάλινος». Τίτλοι που είδαμε ουκ ολίγες φορές στον ισπανικό Τύπο για τον Ουσμάν Ντεμπελέ. Και όμως, η Μπαρτσελόνα δεν επέλεξε απλά να σκεφτεί την ανανέωσή του αλλά να… πιέσει όσο δεν πάει για να συμβεί και το BN Sports την… δικαιολογεί.

Σχετικά Άρθρα

Η πώληση του Νεϊμάρ για το ποσό… ρεκόρ στην Παρί Σεν Ζερμέν από την Μπαρτσελόνα, γέμισε για τα καλά τα ταμεία των «μπλαουγκράνα» κατά 222 εκατ. ευρώ. Και όμως, η διαχείριση έφερε τον ισπανικό σύλλογο όχι απλώς στο επίπεδο που ήταν πριν αλλά στον… οικονομικό γκρεμό. Ένας από τους λόγους ήταν ο Ουσμάν Ντεμπελέ που για χάρη δαπανήθηκαν 114 εκατ. ευρώ για να αποκτηθεί από τη Ντόρτμουντ.

Ο Γάλλος εξτρέμ ήρθε με τις καλύτερες προοπτικές το καλοκαίρι του 2017 αλλά η εξέλιξη μόνο η αναμενόμενη δεν ήταν. Μετά από πέντε χρόνια, το πρόσημο είναι αρνητικό αλλά η Μπαρτσελόνα επέλεξε να πιέσει μέχρι τελευταία στιγμή για να τον… κρατήσει και τα κατάφερε. Και όμως υπάρχει εξήγηση και σας τη δίνει το BN Sports.

Γιατί να «πεταχτούν» 114 εκατ. ευρώ;…

Η Μπαρτσελόνα είναι γνωστό πως παλεύει με τους «δαίμονες» του παρελθόντος για να γλυτώσει από την οικονομική καταστροφή. Η φυγή του Λιονέλ Μέσι ήταν το αποκορύφωμα αλλά με χορηγίες, ξεσκαρτάρισμα και έξυπνες αγορές, ο ισπανικός σύλλογος ετοιμάζεται να επιστρέψει σε ισορροπία. Είναι εύκολα κατανοητό πως δύσκολα οι «μπλαουγκράνα» θα αφήσουν παίκτη να φύγει ελεύθερος και πόσο μάλλον αν έχει πληρώσει πριν λίγα καλοκαίρια ένα ποσό στα 114 εκατ. ευρώ.

Το να φύγει ως ελεύθερος ο Ντεμπελέ ήταν… αυτοκτονία. Οικονομική κυρίως. Έτσι, ανανέωσε έως το 2024, επιτρέποντας στην Μπαρτσελόνα να είναι έτοιμη να ζητήσει ένα ποσό για την παραχώρησή του, το οποίο δεν θα αγγίξει εκείνο που έβγαλε από τα ταμεία της αλλά θα είναι ένα μέρος αυτού.

Η ρελάνς με Τσάβι κέρδισε παραμονή!

Μέχρι την πρόσληψη του Τσάβι, ο Ουσμάν Ντεμπελέ δεν ήταν απλώς εκτός πλάνων αλλά και ομάδας. Έμοιαζε «ξένο» σώμα στη Μπαρτσελόνα αλλά ο Ισπανός προπονητής άλλαξε τελείως το μομέντουμ στην περίπτωσή του. Από την στιγμή που έφτασε, ο Γάλλος εξτρέμ άλλαξε όντως στάση. Δούλεψε για να ξεπεράσει τον τραυματισμό και από την 15η αγωνιστική, έχασε μόλις τέσσερα (!) ματς.

Όχι μόνο δεν ξανατραυματίστηκε αλλά είχε ηγετικές εμφανίσεις με τους «μπλαουγκράνα», ολοκληρώνοντας τη σεζόν με 13 ασίστ (!) και δύο γκολ σε 32 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Μπορεί να μην είναι η χρονιά με τα περισσότερα ματς όσο είναι στη Μπαρτσελόνα αλλά πέτυχε τις περισσότερες ασίστ από κάθε άλλη φορά παρά τις δυσκολίες του φετινού ρόστερ.

Αφού τον θέλει ο προπονητής…

Και φτάνουμε στο βασικό ζητούμενο. Αν ο Ντεμπελέ είναι στα βασικά πλάνα του Τσάβι. Η απάντηση είναι γνωστή και φαίνεται από την πίεση και επιτυχία εν τέλει της διοίκησης να τον διατηρήσει στο ρόστερ. Δεν έχει να κάνει αν ο Ισπανός κόουτς τον υπολόγιζε από την πρώτη στιγμή που πάτησε στη Βαρκελώνη. Το βασικό θέμα ήταν να επαληθεύσει ο Γάλλος εξτρέμ αν όντως μπορεί να μείνει.

Μέσα από τους αριθμούς, πως γίνεται ο Τσάβι να μην θέλει έναν τέτοιο εξτρέμ; Ειδικά αν αποκτηθεί ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, πρέπει να υπάρχει κάποιος στο ρόστερ που να μπορεί εύκολα να τον βγάλει φάτσα με την αντίπαλη εστία. Εδώ το έκανε με τον Ντεπάι και τον Ομπαμεγιάνγκ. Δεν γίνεται να μην το κάνει με τον Πολωνό killer.

Τέλος, ο στόχος είναι και στο οικονομικό σκέλος, καθώς κάποιες καλές εμφανίσεις, θα ανεβάσουν την αξία του 25χρονου άσου και θα μπορεί η Μπαρτσελόνα να διαπραγματευθεί σε άλλα μεγέθη.

16364585450020.jpg

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0