Πρόσωπα

Φράνκο Φεράρι: Ένας μαχητής που έκανε το καθήκον του στον Βόλο και φεύγει με το κεφάλι ψηλά! (video)

Φράνκο Φεράρι: Ένας μαχητής που έκανε το καθήκον του στον Βόλο και φεύγει με το κεφάλι ψηλά! (video)

Ο Φεράρι αποτέλεσε μια από τις πιο πετυχημένες μεταγραφές του Βόλου τα τελευταία χρόνια, οι «μεγάλοι» ενδιαφέρθηκαν για εκείνον, αλλά τελικά φεύγει για την… Κύπρο.

«Φεύγω ήρεμος, γνωρίζοντας ότι έχω δώσει τα πάντα για αυτή τη φανέλα». Η πρόταση που ξεχώρισε από το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Φράνκο Φεράρι στον Βόλο, και πράγματι δεν θα μπορούσε να είναι πιο ακριβής.

Ο κύκλος του Αργεντινού μπακ στην θεσσαλική ομάδα έκλεισε έπειτα από τρία έτη, με τον ίδιο να φεύγει (κατά πάσα πιθανότητα) για την γειτονική Κύπρο. Ο Φεράρι είναι ένας παίκτης από τους οποίους ξεχώρισε ανάμεσα από τους υπόλοιπους της Super League, όχι μόνο των ομάδων εκτός του big 5, και είχε κομβικό ρόλο στο παιχνίδι του Βόλου.

Η συνεισφορά στο παιχνίδι και η καθιέρωση

«Πάτησε» το πόδι του στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2019, καθιερώθηκε στην ενδεκάδα των Βολιωτών και την πρώτη του σεζόν, μάλιστα, έλειψε συνολικά μόλις από 3 αναμετρήσεις (σε όλες τις διοργανώσεις)!

Ένας παίκτης που τον είδαμε κατά βάση στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο οποίος φημίζεται για την ταχύτητα αλλά και τα «αργεντίνικα κόλπα» του καθώς ουκ ολίγες φορές έδειξε πως και οι ποδοσφαιριστές ξέρουν να… χορεύουν! Επιπλέον ήταν ένας εκ των βασικών «κινδύνων» που έκρυβε ο Βόλος και συνέβαλλε εμφατικά στο (εξαιρετικά αγαπημένο) επιθετικό του παιχνίδι.

Επιπλέον δεν ήταν καθόλου τυχαία η ανάδειξή του στην κορυφαία ενδεκάδα της σεζόν 2020-2021 από τον ΠΣΑΤ, γεγονός που λειτούργησε και σαν μια μικρή επιβεβαίωση για τον κόπο του!

Μπορεί η δουλειά του (πέρα από το αμυντικό) στο επιθετικό κομμάτι να ήταν το να κουβαλήσει τη μπάλα, να βγάλει την σέντρα εκεί που ακριβώς πρέπει και να βρει χώρους, όμως ο 30χρονος κατάφερε να χαράξει στη θητεία του και αριθμούς σε γκολ!

Σε 100 συμμετοχές στο σύνολο μέτρησε 6 ασίστ και 3 γκολ με το πρώτο του να το σημειώνει απέναντι στην ΑΕΚ τον Δεκέμβριο του 2020, ενώ τα άλλα δύο κόντρα σε Αστέρα Τρίπολης και Λαμία.


Οι μεταγραφικές φήμες που -κακώς- ήταν μόνο φήμες

Την περασμένη χρονιά ακούστηκαν πολλά περί πιθανής μετακίνησης του Φεράρι σε Θεσσαλονίκη ή Αθήνα. Αυτό καθώς οι φήμες για ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού να τον εντάξουν στο ρόστερ τους ήταν πολυάριθμες και… επίμονες.

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Ο λόγος; Στην πραγματικότητα καμία εκ των δύο ομάδων δεν του είχε καταθέσει επίσημη πρόταση! «Είχα ακούσει ότι ήμουν στα ραντάρ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, αλλά δεν είχα ποτέ δεν έλαβα επίσημη πρόταση. Ήταν μόνο φήμες», είχε πει νωρίτερα φέτος σε συνέντευξη που παραχώρησε αποκλειστικά στο BN Sports.

Άσχετα με το πως εν τέλει οι φήμες δεν ίσχυαν το γεγονός ομάδες του big 5 να ενδιαφέρονται για την απόκτησή του δεν έκανε σε κανέναν εντύπωση, καθώς ο ίδιος μπορεί να σταθεί άνετα και σε μία εξ αυτών των ομάδων.

Πλέον όμως σπάει το συμβόλαιό του (που είχε ισχύ μέχρι το καλοκαίρι του 2023), παίρνει τον δρόμο των Κρέσπο και Ντάλσιο και γίνεται κάτοικος Λευκωσίας για τον ΑΠΟΕΛ. Οι Θεσσαλοί βρήκαν μάλιστα και τον αντικαταστάτη του καθώς προχώρησαν ήδη στην μεταγραφή του Ζούχα Πίρινεν (ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί και ως στόπερ).

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0