Πρόσωπα

Μπράντον Τόμας: Ο ακούραστος «μαχητής» που έφερε ο Μπότο για αντί-Τσόλακ! (video)

Μπράντον Τόμας: Ο ακούραστος «μαχητής» που έφερε ο Μπότο για αντί-Τσόλακ! (video)

Ο Μπράντον Τόμας Γιάμας έρχεται στον ΠΑΟΚ για να αντικαταστήσει τον Αντόνιο Τσόλακ με τα… δικά του διαφορετικά χαρακτηριστικά, αλλά και για να «ιδρώσει» την ασπρόμαυρη φανέλα. 

 

Ο Αντόνιο Τσόλακ είναι πια παρελθόν από τον «Δικέφαλο» του Βορρά, καθώς πήρε μεταγραφή στη Ρέιντζερς και ο Ζοσέ Μπότο κινήθηκε άμεσα για τον αντικαταστάτη του. Βρίσκοντάς τον άμεσα και ως ελεύθερο από την Μάλαγα, για να πλαισιώσει τον Νέλσον Ολιβέιρα στην κορυφή της επίθεσης. 

Έχει φάει με το «κουτάλι» την Ισπανία

8310.jpg

Γεννημένος στο Σαντάνι της Μαγιόρκα, τον Φεβρουάριο του 1995, ο Μπράντον Τόμας Λάμας ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από την τοπική ομάδα (Μαγιόρκα), μέχρι ότου, το καλοκαίρι του 2017 να μεταγραφεί στη γαλλική Ρεν για τρία εκατομμύρια ευρώ. Βέβαια, αυτή, ήταν μία κίνηση που δεν κατάφερε ποτέ να «δικαιολογήσει» τα χρήματά του καθώς σκόραρε μόλις μία φορά σε έντεκα εμφανίσεις και ένα χρόνο αργότερα δόθηκε δανεικός στην Οσασούνα, βοηθώντας την να ανέβει στη La Liga

Τα τελευταία τρία χρόνια, ο 27άχρονος επιθετικός «περιτριγυρίζει» στις ισπανικές ομάδες, όπως οι Χιρόνα, Λεγκανιές και Μάλαγα και μένει περίπου μία σεζόν σε κάθε μία από αυτές. Με τα στατιστικά του επί Ιβηρικής Χερσονήσου να γράφουν 220 συμμετοχές σκοράροντας 46 γκολ και μοιράζοντας 13 ασίστ. Εκ των οποίων τα εννέα γκολ ήταν την περασμένη σεζόν με τη φανέλα της Μάλαγα.  

Το «στοίχημα» του Μπότο έχει τα… ρίσκα του 
brandon_thomas_800x600.jpg

Σαφώς, η κίνηση του Τόμας στον ΠΑΟΚ είναι αρκετά διαφορετική από την περίπτωση του Τσόλακ. Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Μάλαγα είναι ένας «μαχητής» που δεν θα σταματήσει να κυνηγάει την μπάλα και να πιέζει. Παράλληλα, ξέρει και ο ίδιος να δημιουργεί φάσεις, μιας και έχει αγωνιστεί και ως «δεκάρι» στην καριέρα του, όμως δεν είναι ένας παραδοσιακός στράικερ που ίσως να περίμεναν οι περισσότεροι στην ομάδα των «ασπρόμαυρων». Με το πλάνο των Λουτσέσκου-Μπότο να γίνεται πράξη, να αποκτάται ένας επιθετικά δημιουργικός ποδοσφαιριστής που θα «βασανίσει» τις αντίπαλες άμυνες με την πίεσή του και τα τρεξίματα του. 

Δίχως αμφιβολία, η θέση του στράικερ «ταλαιπωρεί» τον «Δικέφαλο» του Βορρά από την περσινή σεζόν με την ρήξη χιαστού του Νέλσον Ολιβέιρα, ο οποίος προγραμματίζεται ως το βασικό φορ τη φετινή σεζόν, να είναι και αυτός άλλο ένα «στοίχημα» της χρονιάς που διανύουμε, όπου ο Πορτογάλος τεχνικός διευθυντής πιστεύει (και ελπίζει) να πιάσει. 

Φοίβος Πεφάνης 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0