Πρόσωπα

Χουάν Χοσέ Περέα: Το σκαλοπάτι του ΠΑΣ τον έφτασε στην ποδοσφαιρική του δικαίωση! (video)

Χουάν Χοσέ Περέα: Το σκαλοπάτι του ΠΑΣ τον έφτασε στην ποδοσφαιρική του δικαίωση! (video)

Ο Χουάν Χοσέ Περέα είναι πλέον παίκτης της Στουτγκάρδης, αφήνοντας πίσω του ένα γεμάτο πέρασμα στην Ελλάδα και τους Παναθηναϊκό, Βόλο και ΠΑΣ να του μαθαίνουν από κάτι.

Ακόμη ένα «χρυσό» deal σφραγίστηκε για μια εκ των ομάδων της Super League, με τον Χουάν Χοσέ Περέα να μεταναστεύει στη Γερμανία για τη Στουτγκάρδη και τη μεταγραφή του να φτάνει τα 2.5 εκατομμύρια! Η κίνηση αυτή είναι σημαντική τόσο για την τσέπη του ΠΑΣ Γιάννινα όσο και για τον ίδιο τον παίκτη, καθώς το πέρασμά του από το ελληνικό ποδόσφαιρο είχε αρκετά… σκαμπανεβάσματα.

Στον Παναθηναϊκό δεν ταίριαξε…

Το 2019 ο Περέα αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό, με το «τριφύλλι» να του δίνει την ευκαιρία να κάνει τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα καθώς μέχρι τότε αγωνιζόταν με την Κ19 της Πόρτο. Φυσικά αυτή η κίνηση άφησε αρκετά ερωτηματικά στους φιλάθλους της ομάδας καθώς αναρωτήθηκαν «τι είδους φρούτο είναι αυτό», ωστόσο -τότε- ο Νίκος Νταμπίζας πίστεψε πως άξιζε το ρίσκο.

Η σεζόν ξεκίνησε κι εκείνος προσπάθησε να δείξει τι αξίζει πραγματικά. Ο Γιώργος Δώνης προσπάθησε να τον εντάξει στο δυναμικό της ομάδας, με τον ίδιο να μετρά στο τέλος της σεζόν 25 συμμετοχές (23 στο πρωτάθλημα και 5 στο Κύπελλο), 3 γκολ και 1 ασίστ. Στατιστικά τα οποία σίγουρα δεν εξέπληξαν την ομάδα, ωστόσο ήταν αρκετά καλά για το πρώτο του… κολύμπι σε επαγγελματικό επίπεδο.

Στον Βόλο ξεψάρωσε…

Την επόμενη χρονιά αποφασίστηκε ο δανεισμός του στον Βόλο, καθώς όπως φάνηκε δεν ήταν στα πλάνα των «πρασίνων», με την θεσσαλική ομάδα να τον εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Φάνηκε πως ο ίδιος είχε τη δίψα αποδείξει τις ικανότητές του, συμβάλλοντας όσο μπορούσε στην προσπάθεια της ομάδας του κυρίως από το δεξί άκρο της επίθεσης.

Βρήκε δίχτυα απέναντι στον Αστέρα, τον Ατρόμητο και τον ΟΦΗ, αλλά κυρίως βρήκε έναν… ώμο να στηριχτεί. Σε σύνολο αγωνίστηκε σε 31 παιχνίδια με την ομάδα, βρήκε 3 φορές δίχτυα και μοίρασε 1 ασίστ. Πάνω κάτω οι ίδιοι αριθμοί που είχε και με τον Παναθηναϊκό, όμως κατάφερε να… ξεψαρώσει λίγο.

Στον ΠΑΣ βρήκε τη δικαίωσή του!

Τελικά την περασμένη χρονιά η μεταγραφή του στον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν γεγονός. Η ομάδα των Ιωαννίνων είχε εκφράσει πριν κάνει δοθεί δανεικός στον Βόλο την επιθυμία του για να τον εντάξει στο δυναμικό του, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε εκείνη την περίοδο πραγματικότητα.

Στην ομάδα της Ηπείρου, θα μπορούσαμε να πούμε πως ήρθε και η ποδοσφαιρική του δικαίωση. Ο Ηρακλής Μεταξάς τον επέλεξε για την κορυφή της επίθεσης κι εκείνος ανταπέδωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Σε 33 συμμετοχές σκόραρε 10 γκολ και έβγαλε 4 ασίστ και (μαζί με άλλους παίκτες φυσικά) ξεχώρισε μέσα απ’ όλους στη Super League.


Και δεν χρειάστηκε τα χρήματα ή κάποια ομάδα από το big 5 για να ξεχωρίσει. Αρκέστηκε απλά σε μια ομάδα που του έδωσε χρόνο, χώρο και έναν προπονητή με τον οποίο «κούμπωσε».

Φυσικά ο εκρηκτικός του χαρακτήρας ήταν κάτι ακόμα για το οποίο ξεχώρισε στα γήπεδα της Super League. Άλλες φορές για καλό λόγο κι άλλες για όχι και τόσο καλό. Όπως και να ‘χει, είναι ένας παίκτης που θυμάσαι.

Αφού πήρε εμπειρίες και εικόνες από το ελληνικό πρωτάθλημα, πλέον ετοιμάζεται να μπει στα… βαθιά νερά της Bundesliga. Κι όλα αυτά τα κατάφερε με δουλειά, δουλειά και… δουλειά!

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0