Πρόσωπα

Κωνσταντίνος Κουλιεράκης: Το «κρυφό» project του ΠΑΟΚ που καλλιεργήθηκε κάτω από τη λάμψη των Κουτσιά, Τζόλη και Κωνσταντέλια (video)

Κωνσταντίνος Κουλιεράκης: Το «κρυφό» project του ΠΑΟΚ που καλλιεργήθηκε κάτω από τη λάμψη των Κουτσιά, Τζόλη και Κωνσταντέλια (video)

Η σκιά των υπολοίπων διαμαντιών τον άφησαν να… δουλέψει και ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης έρχεται στο προσκήνιο με τον πιο δυναμικό τρόπο, κάνοντας τον ΠΑΟΚ να τρίβει τα χέρια του.

«Δεν ήρθε απλά για να συμπληρώσουμε προετοιμασία» ήταν τα λόγια του Ραζβάν Λουτσέσκου όταν ρωτήθηκε για έναν συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή που έχει στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ. Είναι λογικό, οι νεαροί αθλητές που έρχονται στις προετοιμασίες των πρώτων ομάδων, να μην είναι απαραίτητα για να πάρουν θέση στο ρόστερ της επόμενης περιόδου. Ειδικά, μετά τη δημιουργία των Β’ ομάδων. Ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο με τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη.

Πριν λίγες ώρες έγινε γνωστό πως ο 18χρονος αμυντικός κοστολογείται από τον ΠΑΟΚ με ένα ποσό κοντά στα 15 εκατ. ευρώ προκαλώντας την… απορία σε όλους. Όμως, οι απαιτήσεις δεν είναι τόσο παράλογες και το BN Sports σας συστήνει το μεγάλο ταλέντο του Δικεφάλου από την Κρήτη.

Η δύσκολη απόφαση της μετακόμισης που δεν μετάνιωσε ποτέ…

Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης γεννήθηκε στα Χανιά το 2003 και από πολύ νεαρή ηλικία έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στη Δόξα Calcetto. Έμεινε εκεί μέχρι που έκλεισε τα 14 του χρόνια, όταν και ο ΠΑΟΚ τον εντόπισε σε ένα τουρνουά που αγωνίστηκε. Τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του, έκαναν τον Δικέφαλο να κατέβει μέχρι τα Χανιά για να πείσει εκείνον και την οικογένειά του ώστε να τον κάνουν δικό του.

Εν τέλει, παρότι ο Κουλιεράκης ήταν διστακτικός στην αρχή να αφήσει το νησί του, αποφάσισε να δεχθεί την πρόταση και να μεταβεί μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Αμέσως, εντάχθηκε στην Κ17 παρότι βάδιζε στον 15ο χρόνο ζωής του, εντυπωσιάζοντας παιχνίδι με το παιχνίδι για το ταλέντο του. Κάπως έτσι, έχτισε ένα εξαιρετικό όνομα στις ακαδημίες της ομάδας και έφτασε μέχρι και την Κ19 πριν καν κλείσει τα 17 του.

Ο «θόρυβος» με Τζόλη, Κωνσταντέλια, Κούτσια, τον άφησαν να δουλέψει!

Αναμφίβολα, οι γενιές του 2002, 2003 και 2004, αποτελούν το μέλλον του ΠΑΟΚ αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Χρήστος Τζόλης έκανε το μεγάλο ξεπέταγμα και κέρδισε τη μεταγραφή στη Νόριτς ενώ ο Κωνσταντέλιας και ο Κούτσιας θεωρούνται παίκτες που μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στο μέλλον. Αμφότεροι, ήταν τα ονόματα που ξεπετάχτηκαν με έντονο τρόπο από τα μικρά κλιμάκια του Δικεφάλου.

Μπορεί να επισκίασαν το ταλέντο του, όμως τον άφησαν να δουλέψει κάτω από τη λάμψη τους. Ουσιαστικά, το γεγονός πως οι υπόλοιποι είχαν ήδη κερδίσει τις απαιτήσεις των φίλων του ΠΑΟΚ, έκανε τον Κουλιεράκη να ωριμάσει σε μεγάλο βαθμό μέσω της Β’ ομάδας. Ο Πάμπλο Γκαρσία τον πήρε από κοντά και δούλεψε μαζί του στη σεζόν που πέρασε, δίνοντας τη φανέλα βασικού σε 22 παιχνίδια στη Super League 2.

NIK_0403-copy.jpg

Ετοιμάζεται να διεκδικήσει μεγάλη θέση στο ρόστερ της νέας σεζόν…

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου τον πήρε μαζί στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ στα γήπεδα της Ολλανδίας. Ο Ρουμάνος προπονητής το είπε από μόνος του πως ο Κουλιεράκης δεν πήγε για να… συμπληρώσει την αποστολή αλλά για να δείξει πως έχει όλα τα φώτα για να πάρει θέση στο ρόστερ της νέας σεζόν.

«Τον είδα ότι ήταν σε καλή κατάσταση, είχε καλή εμφάνιση, ένιωθε καλά κι ήθελα να του δώσω ένα 90λεπτο για να καταλάβει ότι είναι ένας σημαντικός παίκτης για εμάς κι ότι δεν ήρθε εδώ απλά για να συμπληρωθεί η προετοιμασία και να πάει στον ΠΑΟΚ Β’. Μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεται, η συγκέντρωσή του, η αυτοπεποίθησή του, ότι δε φοβάται κι ότι ζητάει την ευθύνη και να παίξει ποδόσφαιρο».

Αυτή ήταν η θέση του όταν τον ρώτησαν για τον 18χρονο στόπερ. Και λογικό να τον υπολογίζει αφού μιλάμε για έναν αριστεροπόδαρο κεντρικό αμυντικό που ξέρει πολύ καλά πως να διαχειρίζεται τη μπάλα και στο φιλικό με την Χρόνιγκεν, απέδειξε το ταλέντο του. Παρά την ήττα, ήταν ο καλύτερος του γηπέδου και δικαίως τράβηξε τα βλέμματα.

κουλιερακης-κουτεντακης.jpg

Η ιστορία πίσω από τα 15 εκατ. ευρώ…

Η ανανέωση του συμβολαίου του, τον περασμένο Γενάρη, με ημερομηνία λήξης το καλοκαίρι του 2025, έδειξε πολλά προς το πρόσωπο του νεαρού στόπερ. Μπορεί να μην έκανε τον θόρυβο των υπολοίπων της ηλικίας του, όμως έχει ήδη τραβήξει τα βλέμματα πάνω του. Οπότε, μετά το φιλικό με την Χρόνιγκεν οι άνθρωποι της ομάδας δέχθηκαν αρκετές κρούσεις από σκάουτερ που είδαν το ματς.

Ωστόσο, η απάντηση του ΠΑΟΚ ήταν… απίστευτη. «15 εκατ. ευρώ αρχική τιμή». Όπως ήταν λογικό, άπαντες ξαφνιάστηκαν αλλά δεν είναι τελείως «τρελό» που ο Δικέφαλος τον δίνει με αυτό το πόσο. Μόλις ο νεαρός στόπερ υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο, δεν υπήρχε μέσα ρήτρα αποδέσμευσης, κάτι που σημαίνει πως ο ελληνικός σύλλογος θα δώσει το… κόστος για τη μεταγραφή του.

Παράλληλα, τα συγκεκριμένα χρήματα είναι και ένα δείγμα της… άρνησης που έχει ο ΠΑΟΚ για να δώσει από τώρα τον Κουλιεράκη. Δηλαδή ένα ποσό που αναγκάζει κάθε μνηστήρα να μην κινηθεί για την απόκτηση του 18χρονου αμυντικού.

Η διαχείρισή του είναι το βασικό αγαθό για να μην χαθεί σαν ποδοσφαιριστής ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης. Το ταλέντο του αδιαμφησβήτητο και τα πάντα θα κριθούν από την δική του εξέλιξη. Μέχρι τότε, είναι σίγουρο πως ο ΠΑΟΚ έχει ένα τέλειο project.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0