Πρόσωπα

Κριστιάνο Ρονάλντο: Το ταξίδι στη Μαδρίτη, τα συνεχόμενα Champions League και η Ρεάλ που δεν θα τον ξεχάσει ποτέ! (video)

Κριστιάνο Ρονάλντο: Το ταξίδι στη Μαδρίτη, τα συνεχόμενα Champions League και η Ρεάλ που δεν θα τον ξεχάσει ποτέ! (video)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αφήνει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να μεταβεί στην Ρεάλ Μαδρίτης. Ναι, πέρασαν 13 χρόνια από τότε. Τότε που το μεγαλύτερο ταλέντο του κόσμου, μαζί με τον Λιονέλ Μέσι, φτάνει στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου και παθαίνει «σοκ» με τους 80.000 φίλους των Μαδριλένων που περιμένουν την παρουσίασή του! Κάτι έβλεπαν σε αυτόν. Και αυτός, τους δικαίωσε στον απόλυτο βαθμό!

Μιλάμε πλέον για έναν 37άχρονο γνήσιο σκόρερ. Τον άνθρωπο των μεγάλων ματς. Τον άνθρωπο με το απόλυτο ρεκόρ τερμάτων στην ιστορία του Champions League σε μία σεζόν. Κάποιον που μπορεί να γυρίσει ένα ζευγάρι στα νοκ-άουτ… τούμπα. Το έχει κάνει τόσες φορές άλλωστε. Το έκανε και… πέρυσι!

Ελάχιστοι ποδοσφαιριστές στον κόσμο θα μπορούσαν ή… μπορούν να είναι τόσο επιδραστικοί στις ομάδες τους. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο όμως,  μπορεί τρία χρόνια πριν κλείσει τα 40, να αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο, στην Premier League, να είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του και να γίνεται απαραίτητος.

Ολοκληρώνει την σεζόν στην Premier League με 18 γκολ και είναι ο πρώτος παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που βάζει 18+ γκολ, σε επίπεδο πρωταθλήματος, μετά τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι, μετά από μία δεκαετία. Επίσης, οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν κέρδισαν χωρίς αυτόν. Κυριολεκτικά! Σε όσα ματς ο Ρονάλντο απουσίασε, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην… καλύτερη περίπτωση ήρθε ισόπαλη!

Τέλος; Μιλάμε για τον μοναδικό ποδοσφαιριστή στην ιστορία του αθλήματος που έχει αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στην La Liga, την Serie A και την Premier League. Τυχαίο; Δύσκολα… Και για αυτό τον λόγο, γυρνάμε τον χρόνο πίσω. Στο καλοκαίρι του 2009. Τότε, που ο… μετέπειτα, πρώτος σκόρερ στην ιστορία του αθλήματος, άφηνε τη νυν ομάδα του, Γιουνάιτεντ, για να αποθεωθεί από 80.000 κόσμο στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου.

Υπογράφει στην Ρεάλ Μαδρίτης. Επί της ουσίας, στις 6 Ιουλίου του 2009, διαφοροποιείται ολόκληρη η ιστορία του ποδοσφαίρου. Η Ρεάλ Μαδρίτης επενδύει το ρόστερ της με ένα φοβερό ταλέντο, που έχει δοκιμαστεί στο πιο απρόβλεπτο πρωτάθλημα του κόσμου, και βλέπει τον Πορτογάλο να της αποδίδει ξανά τον όρο… Βασίλισσα!

Στα 9 χρόνια που παρέμεινε κάτοικος Ισπανίας, κέρδισε τα πάντα. Κατέκτησε κάθε λογής τίτλο που μπορεί να φανταστεί κανείς, αλλά εξαιρώντας τους εγχώριους, «έγραψε» ιστορία στο Champions League.

Με αυτόν να αρνείται να χάσει και να «μιλά» στα κρίσιμα σημεία, τον Μόντριτς και τον Κρόος στα καλύτερά τους, τον Σέρχιο Ράμος ως αρχηγό και τον Μαρσέλο ως το κορυφαίο αριστερό μπακ του πλανήτη, η Ρεάλ κατακτά τρία συνεχόμενα Champions League. Ποτέ και καμία ομάδα δεν θα την ξεπεράσουν. Τουλάχιστον άμεσα, τουλάχιστον με κάποιο… γνωστό τρόπο!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πετυχαίνει 450 γκολ σε 438 ματς, συνυπάρχει με τον Καρίμ Μπενζεμά, τον Γκάρεθ Μπέιλ και τους καλύτερους της γενιάς του, λαμβάνει την αναγνώριση όλων και κατακτά 4 Χρυσές Μπάλες από το 2013 μέχρι και το 2017!

Ενδιάμεσα, μπορεί να αισθάνεται πως ξεπέρασε και τον Λιονέλ Μέσι. Παίρνει με την Πορτογαλία το EURO 2016. Ακόμη και αν χάνει τον τελικό, ακόμη και αν έχει ξεκινήσει με χατ-τρικ κόντρα στους Ισπανούς, δεν θέλει να τα παρατήσει. Κάνει τον προπονητή, δίπλα στον Φερνάντο Σάντος!

Είναι μία ιδιαίτερη προσωπικότητα. Το «refuse to lose» προσωποποιημένο. Οι ημέρες του στην Ρεάλ Μαδρίτης φτάνουν σε ένα τέλμα, όμως τα γκολ, οι πανηγυρισμοί στο Μπερναμπέου, τα κρίσιμα τέρματα κόντρα στην Μπαρτσελόνα (34 ματς, 20 γκολ και 3 ασίστ) και η ηγετική του προσωπικότητα, θα μείνουν αλησμόνητα στην σκέψη των φίλων της Ρεάλ Μαδρίτης!

Το καλοκαίρι του 2018, ο κύκλος «κλείνει». Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποχωρεί από τη Μαδρίτης, έχοντας πάρει τα πάντα. Πήγε ως παιδί και φεύγει, αναλογικά με τους τίτλους, ως ο μεγαλύτερος «νικητής» στη γενιά του! Το Champions League γίνεται η δεύτερη φύση του και η Γιουβέντους με τη Γιουνάιτεντ, που εν συνεχεία τον αποκτούν, οφείλουν να το διεκδικήσουν!

Ακόμη και αν δεν μπορούν ή αν δεν μπόρεσαν, πήγαν πιο μπροστά από ό,τι πιθανόν θα περιμέναμε, εξαιτίας του. Και όλα αυτά, επειδή το 2009 πήγε στη Μαδρίτη! Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ταυτίστηκε με την Ρεάλ, η Ρεάλ μαζί του και όσα χρόνια και αν περάσουν, ο Πορτογάλος θα «δοξάζεται» από το Σαντιάγκο Μπερναμπέου!


Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0