Πρόσωπα

«Έφυγε» ο Άντι Γκόραμ!

«Έφυγε» ο Άντι Γκόραμ!

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 58 ετών, άφησε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας της Ρέιντζερς, Άντι Γκόραμ, μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Η οικογένεια της Ρέιντζερς είναι από σήμερα μικρότερη μετά την απώλεια του Άντι Γκόραμ. Ο Σκωτσέζος έδωσε σκληρή με την επάρατη νόσο τους τελευταίους μήνες, αλλά δεν κατάφερε να την κερδίσει. Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας άφησε σήμερα, Σάββατο 2 Ιουλίου, την τελευταία του πνοή σε ηλικία 58 ετών, βυθίζοντας στο πένθος όλη τη Μεγάλη Βρετανία.

Ο εκλιπών ήταν παίκτης - σύμβολο για τη Ρέιντζερς. Φόρεσε τη φανέλα της 260 φορές , έχοντας επίσης περάσει από Χιμπέρνιαν, Μάδεργουελ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Νοτς Κάουντι, Χάμιλτον, Κόβεντρι, Κουίν οφ δε Σάουθ, Έλγκιν και Όλνταμ από την οποία μάλιστα ξεκίνησε. Σε διεθνές επίπεδο φόρεσε 43 φορές τη φανέλα της Σκωτίας και πήρε μέρος τόσο στο Euro του 1992 όσο και σε εκείνο του 1996, όντας βασική επιλογή.

Ο Γκόραμ ήταν πολύ αγαπητός στις τάξεις των «Τζερς». Μάλιστα το 1999, τον είχαν ψηφίσει ως τον κορυφαίο τερματοφύλακα όλων των εποχών. Ήταν μια πολύ αναγνωρίσιμη φυσιογνωμία στο Άιμπροξ, έως και τώρα.

Επίσης ήταν μέλος του Σκωτσέζικου Hall of Fame ενώ τη σεζόν 1992/93 είχε πάρει το βραβείο του καλύτερου παίκτη της Scottish Premiership.

Ο καρκίνος αποδείχθηκε εξ αρχής πολύ επιθετικός, με τον ίδιο να «σοκάρει» τους πάντες πριν από περίπου ένα μήνα, όταν και μίλησε δημοσίως για τη μετάσταση στους λεμφαδένες του, το συκώτι και το δεξιό πνεύμωνα με τους γιατρούς να του δίνουν λίγες εβδομάδες ζωής. Δυστυχώς, η εκτίμησή τους επαληθεύτηκε, με τη Ρέιντζερς να ενημερώνει για το θλιβερό γεγονός και να τον αποχαιρετά με ένα συγκινητικό βίντεο.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0