Πρόσωπα

Μπράιαν Νταμπό: Ένας μουσικός που μπορεί να γίνει ο «καλύτερος άνθρωπος» για τον Άρη!

Μπράιαν Νταμπό: Ένας μουσικός που μπορεί να γίνει ο «καλύτερος άνθρωπος» για τον Άρη!

Η ιστορία του Μπράιαν Νταμπό δεν μοιάζει με τις άλλες και το BN Sports εκμεταλλεύεται την κίνηση του Άρη να τον αποκτήσει και σας την παρουσιάζει.

«Καλοί μου άνθρωποι», φώναζε ξανά και ξανά ο αείμνηστος Θανάσης Βέγγος, κάνοντας άπαντες να ανατριχιάζουν όταν τον άκουγαν και τον ακούν να το λέει μέσα από βίντεο. Σίγουρα, το αν κάποιος είναι όντως καλός άνθρωπος φαίνεται μέσα από αρκετές στιγμές της ζωής. Το καταλαβαίνεις είτε από την εμφάνιση, είτε από τον χαρακτήρα, είτε και από τα δύο.

Ο Μπράιαν Νταμπό, λοιπόν, μπορεί να έχει το πρόσωπο για να σε πείσει αλλά δεν υπάρχει κάποιος που να μην επιβεβαιώσει πως το κάνει και αφότου τον γνωρίσεις. Ο 30χρονος χαφ είναι μία ανάσα από τον Άρη και το BN Sports κάνει μία αναδρομή στην ιδιαίτερη ζωή του πίσω από το «αγγελικό πρόσωπο» που διαθέτει αλλά και των μουσικών ικανοτήτων του.

Κορυφαίος στο καράτε μέχρι το κεφάλαιο… Μονπελιέ!

Ήταν παιδί μεταναστών όταν ήρθε στη ζωή στις 18 Φεβρουαρίου του 1992, στη Μασσαλία της Γαλλίας. Οι γονείς ήταν είχαν καταγωγή από τη Μπουρκίνα Φάσο και παρά τον τρόπο που εγκατέλειψαν τη χώρα, ο Νταμπό μεγάλωσε ακούγοντας τα καλύτερα για τον τόπο καταγωγής του. Από την άλλη, από μικρός είχε ιδιαίτερη αγάπη στον αθλητισμό και τα έκανε σχεδόν όλα.

Από ποδόσφαιρο και μπάσκετ μέχρι… καράτε. Ωστόσο στο τελευταίο, ο μικρός Μπράιαν έδειχνε να έχει μία παραπάνω αδυναμία. Αφιέρωνε πολύ περισσότερο χρόνο εκεί, κάτι που τον οδήγησε να αναδειχθεί μέχρι και πρωταθλητής στους Εφήβους σε όλη τη χώρα. Οι διακρίσεις ερχόντουσαν η μία μετά την άλλη αλλά όλα σταμάτησαν, όταν σε ηλικία 15 ετών, η Μονπελιέ του έκανε πρόταση να ενταχθεί στις ακαδημίες της.

Ήταν η αφορμή για να δει το ποδόσφαιρο με άλλο μάτι και να αφήσει την στολή του καράτε στην… ντουλάπα. Ο γαλλικός σύλλογος είδε στο πρόσωπό του έναν ολοκληρωμένο χαφ, με τρομερά χαρακτηριστικά και ταλέντο που μπορεί να καλλιεργηθεί με μοναδικό τρόπο.

Δώρο της ενηλικίωσης το… ντεμπούτο του!

Η εξέλιξή του ήταν η αναμενόμενη. Κάνοντας μεγάλα βήματα προόδου, ο νεαρός άσος βρέθηκε μέσα σε τρία χρόνια να κάνει προπονήσεις με την πρώτη ομάδα της Μονπελιέ. Μόλις έκλεισε τα 18, ο Ρενέ Γκιράρ ήταν έτοιμος να του δώσει την ευκαιρία να γράψει ιστορία και να κάνει το επαγγελματικό του ντεμπούτο.

Έτσι και έγινε, στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος για τη σεζόν 2009/10, η νεοφώτιστη Μονπελιέ κάνει την έκπληξη και τερματίζει στην 5η θέση της βαθμολογίας, λαμβάνοντας το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ο Νταμπό περνάει ως αλλαγή και πανηγυρίζει τον θρίαμβο του γαλλικού συλλόγου επί της Παρί Σεν Ζερμέν μέσα στο Παρίσι με 3-1.

Το τέλειο δώρο για τον ίδιο αλλά και οι βάσεις για τη συνέχεια, είχαν τοποθετηθεί.

MONTPELLIER, FRANCE - MAY 16: Yohan Cabaye of PSG and Bryan Dabo of Montpellier in action during the French Ligue 1 match between Montpellier Herault SC (MHSC) and Paris Saint-Germain (PSG) at Stade de la Mosson on May 16, 2015 in Montpellier, France. (Photo by Jean Catuffe/Getty Images)

Πρωταθλητής, ο αποτυχημένος δανεισμός και η «βόμβα» του Γκαλτιέ!

Ο νεαρός άσος μετά το ματς με τη Παρί επέστρεψε στη δεύτερη ομάδα ώστε να πάρει λεπτά συμμετοχής και η υπεροπλία στη μεσαία γραμμή της Μονπελιέ δεν άφηνε περιθώρια στον Νταμπό να παίξει. Ωστόσο, έχοντας μερικές παρουσίες στους αγώνες της πρώτης ομάδας, ο τότε 20χρονος χαφ μπήκε στα ονόματα που κατέκτησαν το πρωτάθλημα Γαλλίας, κάτι που έκανε τη Μονπελιέ να φτάσει στο… πικ της.

Ωστόσο, τα σχέδια για τον Νταμπό ήταν διαφορετικά, παρά τις διάσπαρτες εμφανίσεις που έκανε μέχρι τον Γενάρη του 2014. Η διοίκηση αποφάσισε να τον παραχωρήσει δανεικό στη Μπλάκμπερν για ένα εξάμηνο, ώστε να δει σε τι βαθμό ετοιμότητας βρίσκεται. Το κακό ήταν πως δεν αξιοποιήθηκε από τον αγγλικό σύλλογο ούτε στο ελάχιστο, μετρώντας μόλις δύο συμμετοχές στη δεύτερη ομάδα. Το πείραμα της Αγγλίας, δεν πέτυχε.

dkQyjL76h2FhXJTXDqdAgD-1200-80.jpg

Όμως, ωρίμασε αρκετά τον Νταμπό και αυτό φάνηκε από την απόδοσή του στην επιστροφή του. Έκανε την εκτόξευση αφού μέσα σε μία διετή, έγινε από τα κορυφαία χαφ της Γαλλίας, μετρώντας 83 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και απολογισμό επτά γκολ και τέσσερις ασίστ. Αυτό ήταν αρκετό για να πείσει τον Κριστόφ Γκαλτιέ (που βρίσκεται ένα βήμα από την Παρί Σεν Ζερμέν) να επιμεληθεί για την απόκτησή του.

Με το ποσό των τεσσάρων εκατ. ευρώ, η Σεντ Ετιέν πείθει τη Μονπελιέ και κάνει δικό της τον ταλαντούχο μέσο. Την ίδια στιγμή, ο ίδιος επιλέγει να αγωνιστεί με το εθνόσημο της Μπουρκίνα Φάσο και όχι με αυτό της Γαλλίας.

Τραυματισμοί και… κατηφόρα!

Η ποιότητά του ήταν αδιαμφησβήτητη. Όσο αγωνίστηκε με τους «στεφανούα» πρόσφερε θέαμα και τεράστιες βοήθειες στη μεσαία γραμμή όμως είχε αρκετούς τραυματισμούς, κάτι που τον άφησε πίσω στην εξέλιξή του. Την ίδια στιγμή, η Σεντ Ετιέν έψαχνε απελπισμένα να βρει έναν σταθερό μέσο που θα μπορεί να μονοπωλεί το ενδιαφέρον με κάθε τρόπο. Έτσι, μόλις ήρθε η πρόταση από τη Φιορεντίνα, είπε αμέσως το «ναι» στην πώλησή του, για τρία εκατ. ευρώ.

Το σκηνικό στην Ιταλία, δεν άλλαξε. Σε μία διετία έπαιξε 36 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και χωρίς να αφήσει τρομερές εντυπώσεις. Οι τραυματισμοί τον χτύπαγαν πάντα όταν «δεν έπρεπε» και οι προπονητές είχαν αρχίσει να χάνουν την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό του. Ο δανεισμός στη Σπαλ, η επένδυση της Μπενεβέντο έναντι 500 χιλιάδων ευρώ δεν απέφεραν καρπούς, με τον Νταμπό να καταλήγει στην Τουρκία και τη Ριζεσπόρ.

rizesporda-tek-eksik-brya-298_2.webp

Η λατρεία στη μουσική και το βήμα στον Άρη!

Μέσα σε αυτά τα χρόνια, ο Νταμπό είχε δείξει τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά που έχει μέσα στον αγωνιστικό χώρο αλλά δεν έχει παραλείψει να δείξει το ταλέντο του και στη μουσική. Ο διεθνής άσος ουκ ολίγες φορές έχει χαρίσει μοναδικές στιγμές παίζοντας πιάνο ή χορεύοντας, δείχνοντας μία άλλη εκδοχή του εαυτού του εκτός των γηπέδων.

Με τις ικανότητες στη μουσική αλλά και την αξιοζήλευτη εμπειρία του στους αγωνιστικούς χώρους, ο Νταμπό καλείται να αναβαθμίσει τη μεσαία γραμμή του Άρη, μαζί με τον Σεϊχ Ντιόπ. Μία σχέση που μπορεί να γίνει… win-win για τις δύο πλευρές, με τον Αφρικανό μέσο να ψάχνει το restart της καριέρας του.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0