Πρόσωπα

Ο Αγκιμπού Καμαρά ταιριάζει απόλυτα στο «8άρι» που… ζητάει ο Πέδρο Μαρτίνς (video)

Ο Αγκιμπού Καμαρά ταιριάζει απόλυτα στο «8άρι» που… ζητάει ο Πέδρο Μαρτίνς (video)

Ένα από τα «κλικ» που έχει γίνει προς τον κόσμο του Ολυμπιακού, είναι ο ρόλος που έδωσε ο Πέδρο Μαρτίνς στον Αγκιμπού Καμαρά. Το BN Sports σας «μεταφράζει» τη νέα θέση του 21χρονου χαφ και γιατί μπορεί να τον απογειώσει (ακόμα περισσότερο)…

Γράφει ο Νότης Χάλαρης

«Ο Αγκιμπού είναι ένας παίκτης που έχει τεράστια ευελιξία και μπορεί να παίξει σε πάρα πολλές θέσεις. 10άρι, 8άρι, στα άκρα. Προσαρμόζεται εύκολα. Έχει προσόντα για 8άρι, αλλά ανάλογα με τον αντίπαλο μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις σε πολλές θέσεις». Ο Αγκιμπού Καμαρά έχει κάνει ήδη το ξεπέταγμα του στον Ολυμπιακό και μαγεύει ως 10άρι όμως, ο Πέδρο Μαρτίνς, κάνει κάτι σαν… προφητεία.

Λίγο πριν το παιχνίδι κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ο Πορτογάλος προπονητής αναφέρεται στην περίπτωση του 21χρονου χαφ. Παρότι τον χρησιμοποιούσε ως δεκάρι ή εξτρέμ, τονίζει πως του ταιριάζει η θέση του 8αριού. Τον είδαμε μόλις δύο φορές μέσα στη σεζόν να παίζει σε εκείνο τον ρόλο αλλά στο φετινό καλοκαίρι, τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Και στα τέσσερα φιλικά που έχει παίξει ο Ολυμπιακός, ο Αγκιμπού έχει τον ρόλο του 8αριού στη μεσαία γραμμή και με σχεδόν όλα τα χαφ ως παρτενέρ. Η παρουσία είναι παραπάνω από θετική και το BN Sports σας αναλύει όλα τα δεδομένα για τη θέση που θα… απογειώσει τον νεαρό άσο.

Στις δύο φορές που είχε χρησιμοποιηθεί ως 8άρι…

Μπορεί η παραπάνω αναφορά να έγινε νωρίς μέσα στη σεζόν αλλά ο Αγκιμπού Καμαρά έπαιξε μόλις δύο φορές σε εκείνον τον ρόλο από τον Πέδρο Μαρτίνς. Συγκεκριμένα, ήταν στο παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία και με την Αταλάντα στο Μπέργκαμο και όλα για το Europa League. Φυσικά, οι καταστάσεις και το σύστημα διαφορετικά στα δύο ματς.

Αρχικά, στον θρίαμβο της Πόλης απέναντι στη Φενέρ (3-0), ο Αγκιμπού ξεκίνησε με δύο παρτενέρ στη μεσαία γραμμή. Τον συνονόματο Μαντί και τον Εμβιλά. Η διαφορά με άλλα ματς, ήταν πως ο Ολυμπιακός έπαιζε 4-3-3 και ο Αγκιμπού ήταν δίπλα στον Μαντί και όχι πιο μπροστά. Δηλαδή 8άρι για όλο το 90λεπτο. Η παρουσία του ήταν άκρως θετική για αυτό και ήρθε η παραπάνω απάντηση από τον Μαρτίνς. Πίεζε, έκοβε, έφτιαχνε και γενικά μαζί με τον Αφρικανό χαφ είχαν πάρει το κέντρο των Τούρκων.

Από την άλλη, απέναντι στην Αταλάντα τα δεδομένα ήταν διαφορετικά. Σε ένα σύστημα 3-4-3, ο Αγκιμπού πέρασε δίπλα στον Εμβιλά ώστε ο Πέδρο Μαρτίνς να δώσει ταχύτητα στη μεσαία γραμμή. Εκεί, ο 21χρονος μέσος έδειξε πως μπορεί να πάρει τον συγκεκριμένο ρόλο. Οι άνθρωποι της Αταλάντα έμειναν άναυδοι με το πως ο Αφρικανός άσος έφερε τα πάνω-κάτω απέναντι σε Ντε Ρουν, Πεσίνα, Μαλινόφσκι και Πάσαλιτς. Ασταμάτητο τρέξιμο, σωστή διαχείριση μπάλας και αξιοζήλευτες αντοχές. Όλα αυτά, ήταν εξαιρετικά κριτήρια για τον ίδιο.

Ένας συνδυασμός όλων των χαφ του Ολυμπιακού με ένα μοναδικό μείον…

Από την παρουσία του στην προετοιμασία, ο Αγκιμπού Καμαρά μοιάζει σαν μία νέα μεταγραφή. Ο 21χρονος έχει κουμπώσει τόσο καλά στον ρόλο του 8άριου που έχει στρέψει τα βλέμματα πάνω του και έχει δείξει ήδη τι μπορεί να προσφέρει. Συγκεκριμένα, αν κάποιος βάλει τα καλά στοιχεία των Μπουχαλάκη, Μαντί Καμαρά και Κούντε, ο Αγκιμπού τα έχει όλα.

Πίεση ψηλά, ασταμάτητο τρέξιμο, σωστές εναλλαγές παιχνιδιού και κυκλοφορία μπάλας, κλεψίματα και επιθετικές αρετές. Ένα άψογο 8άρι που έχει κουμπώσει με όλους. Με τον Εμβιλά ή τον Κανέ όταν είναι 6άρια, όταν έχει τον Μαντί ή τον Κούντε 10άρι. Με όλους μπορεί να συμπληρώσει και να συμπληρωθεί. Ωστόσο, υπάρχει ένα μείον, το οποίο μόνο με τον χρόνο βελτιώνεται.

Η εμπειρία. Ο 21χρονος άσος είναι πιο ώριμος από την ηλικία του όμως κάνει αρκετές φορές το «κάτι παραπάνω» που έχει η ηλικία και εκεί, στη θέση του 8άριου, είναι ακόμα πιο… μπαμ το λάθος. Οπότε, στο θέμα της εμπειρίας θα πρέπει να δοθεί παραπάνω βάση αλλά σίγουρα, θα τον βοηθήσει και ο χρόνος. Άλλωστε είναι καινούργια θέση για εκείνον.

«Κλείνει» τον φάκελο για μεταγραφή χαφ (?)…

Μία από τις θέσεις που ο Ολυμπιακός ψάχνεται για ενίσχυση είναι αυτή του χαφ. Η μέτρια σεζόν των Μπουχαλάκη και Μαντί Καμαρά αλλά και το διαφορετικό στυλ του Πιερ Κούντε, έκανε τους Πειραιώτες να απλώσουν τα… δίχτυα τους για την εύρεση ενός χαφ. Όπως σας είχε αποκαλύψει και το BN Sports, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν σε συνεχή επαφές με την Αϊντχόφεν για τον Έρικ Γκουτιέρες.

Ωστόσο, η παρουσία του Αγκιμπού Καμαρά, με την βοήθεια του ανεβασμένου αλλά πάντα σε πρώτο πλάνο για πώληση στο εξωτερικό, Μαντί, έκανε την απόκτηση ενός χαφ να πάει πιο πίσω στις προτεραιότητες. Ουσιαστικά, η επιτυχημένη παρουσία του 21χρονου άσου στη μεσαία γραμμή, έκανε τον Πορτογάλο άσο να θέσει άλλες θέσεις πιο… μπροστά για ενίσχυση παρά του «8αριού». Το αν γίνει κίνηση ή όχι είναι άλλο θέμα αλλά σίγουρα, δεν βρίσκεται σε πρώτο πλάνο.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0