Πρόσωπα

Ζέκε Σάντσες: Ο 14χρονος αθλητής καταδύσεων που έγινε viral και «βυθίζει» τα στερεότυπα! (video)

Ζέκε Σάντσες: Ο 14χρονος αθλητής καταδύσεων που έγινε viral και «βυθίζει» τα στερεότυπα! (video)

Ένα 14χρονο παιδί από την Αριζόνα, που ακούει στο όνομα Ζέκε Σάντσες, κερδίζει κάθε μέρα περισσότερους ακόλουθους στα social media χάρη στις εξαιρετικές επιδόσεις του στην καταδύσεις, στέλνοντας παράλληλα ένα σπουδαίο μήνυμα!

Πρότυπο στα 14 του, πολλά υποσχόμενος αθλητής στις καταδύσεις και θέμα συζήτησης στα social media! Ο Ζέκε Σάντσες, ένα παιδί από την Αριζόνα, ζει το όνειρό του, «βουλιάζοντας» παράλληλα τα στερεότυπα.

Με τεχνική επαγγελματία και αδιαφορώντας για τα πικρόχολα σχόλια που καμιά φορά δέχεται, ο Σάντσες έχει γίνει viral χάρη στα βίντεο των επιδόσεών του. Όταν ακόμα και το ESPN σε κοινοποιεί, κάτι κάνεις καλά! Μάλιστα, στο TikTok έχει αποκτήσει περισσότερους από 100 εκατομμύρια ακόλουθους, οι οποίοι στηρίζουν την τεράστια προσπάθειά του.

«Είναι πραγματικά υπέροχο. Το να βλέπω τις θετικές απαντήσεις με κάνει χαρούμενο επειδή σκέφτομαι πως ο οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει οτιδήποτε αν το αποφασίσει», είναι τα λόγια του 14χρονου. Η επιτυχία του, όμως, δεν περιορίζεται στον κόσμο των social media.

Πριν μερικές ημέρες ο Ζέκε προκρίθηκε στους Εθνικούς Αγώνες ηλικιακής κατηγορίας Τζούνιορ των ΗΠΑ, ως ένδειξη της εξαιρετικής δουλειάς που κάνει! Άλλωστε, από τα οχτώ του είχε κατασταλάξει στο τι θέλει να κάνει στην ζωή του, μετά από ένα πρόγραμμα καταδύσεων και πόλο.

«Μου άρεσαν πολύ (οι καταδύσεις). Έλεγα στην μαμά μου πως δεν θέλω να παίζω πόλο, θέλω να συνεχίσω τις καταδύσεις». Πλέον, ο Σάντσες προπονείται στο East Valley Dive Club στην Αριζόνα και το μέλλον μοιάζει λαμπρό!

Δυστυχώς, τα άσχημα σχόλια με έμφαση το σώμα του δεν λείπουν, ο Ζέκε όμως δεν τα αφήνει να τον επηρεάσουν. Όπως αναφέρει ο πατέρας του: «Οι άνθρωποι βλέπουν μερικούς πολύ λεπτούς ανθρώπους να κάνουν μερικά φοβερά πράγματα. Δεν νομίζω πως περιμένουν κάποιον μεγαλύτερου μεγέθους να κάνει τέτοια πράγματα. Αλλά ο Ζέκε έχει μεγάλη καρδιά».

Όπως κι αν εξελιχθεί η αθλητική του καριέρα, η οποία φυσικά έχει τεράστιες προοπτικές, ο Ζέκε Σάντσες αποτελεί ένα σύγχρονο πρότυπο. Μόλις στα 14 του κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και με τις εξαιρετικές του βουτίες «βυθίζει» όλα τα στερεότυπα.

Κώστας Ξενακούδης
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0