Πρόσωπα

Γιάννης Κάργας: Στόπερ... χθες και για 3+1 χρόνια – Ο ΠΑΟΚ βλέπει το κενό του Βαρέλα να σβήνεται! (video)

Γιάννης Κάργας: Στόπερ... χθες και για 3+1 χρόνια – Ο ΠΑΟΚ βλέπει το κενό του Βαρέλα να σβήνεται! (video)

Το βίντεο της ανακοίνωσης του Γιάννη Κάργα τα είπε όλα από μόνο του. Το BN Sports απλά σας παρουσιάζει τους λόγους για τους οποίους αποτέλεσε την πρώτη επιλογή για τον ΠΑΟΚ.

«Στόπερ χθες». Δυο λέξεις οι οποίες μονοπωλούσαν στο μυαλό των φιλάθλων του ΠΑΟΚ, έπειτα από τη σημαντική αποχώρηση του Φερνάντο Βαρέλα. Δυο λέξεις που αποτυπώνουν ακριβώς τι χρειάζεται η ομάδα της Θεσσαλονίκης. Με αυτές τις δυο απλές λέξεις κι ένα τρομερό βίντεο, ήρθε λοιπόν και η ανακοίνωση της μεταγραφής του Γιάννη Κάργα από τον «δικέφαλο του βορρά»!

Ο ΠΑΟΚ επέλεξε να κινηθεί στο ελληνικό «παζάρι» προκειμένου να γεμίσει τα κενά της αμυντικής του γραμμής, καταλήγοντας στην πιο σωστή απόφαση που θα μπορούσε. Αυτό καθώς ο Κάργας ήταν από τους πιο σταθερούς -ίσως και ο πιο σταθερός- κεντρικούς αμυντικούς στο ελληνικό πρωτάθλημα, πραγματοποιώντας παράλληλα και την καλύτερη σεζόν στην καριέρα του έως τώρα.

Αρχικά την περασμένη χρονιά ο 27χρονος στόπερ αποτέλεσε τον παίκτη με τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής για τον ΠΑΣ Γιάννινα. 36 αγώνες, 3.261' αγωνιστικά λεπτά και μόλις 1 απουσία (αυτή καθώς ήταν τιμωρημένος). Ο Ηρακλής Μεταξάς του έδειξε απόλυτη εμπιστοσύνη με το να τον χρησιμοποιεί σε όλες τις αναμετρήσεις της ομάδας κι εκείνος δεν τον απογοήτευσε διόλου.

Φυσικά οι αριθμοί μίλησαν από μόνοι τους. Απ’ όλους τους παίκτες στη Super League, ο κορυφαίος σε επεμβάσεις ήταν εκείνος! Σε 35 ματς του πρωταθλήματος είχε 181, ενώ ο δεύτερος Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι είχε μόλις 148.

Ο Κάργας, όμως, ξέρει και να σκοράρει. Μπορεί να το έκανε μόλις τρεις φορές φέτος, ωστόσο με αυτόν τον τρόπο κατέγραψε ένα σημαντικό στατιστικό.

Συγκεκριμένα ήταν φέτος ο τέταρτος σε γκολ παίκτης για την ομάδα των Ιωαννίνων, με τρία, ξεπερνώντας ακόμη και τους επιθετικούς! Ναι μεν επιθετικά ο ΠΑΣ δεν ήταν από τις πρώτες ομάδες (34 γκολ ενεργητικό), όμως είναι πολύ σημαντικό το γεγονός να βρίσκεσαι στην πρώτη τετράδα των σκόρερ, χωρίς ουσιαστικά να είναι αυτή η δουλειά σου!

Το πιο κρίσιμο εκ των τριών αποτέλεσε εκείνο κόντρα στην ΑΕΛ στο Κύπελλο Ελλάδας, καθώς χάρις σ’ αυτό το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Άσχετα αν η εξέλιξη δεν ήταν η… ιδανική για τον ΠΑΣ.

Κάπως έτσι λοιπόν γίνεται εύκολα αντιληπτό το πόσο σημαντική είναι αυτή η μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ. Ένα βραχύσωμος στόπερ αλλά και ταυτόχρονα γρήγορος, που δεν φοβάται να πάει στη μπάλα και ξέρει να σταθεί κι επιθετικά!

Μαζί με τον Ίνγκι Ίνγκασον θα αποτελέσουν το βασικό αμυντικό δίδυμο της ομάδας της Θεσσαλονίκης, τη στιγμή που ο Γιάννης Μιχαηλίδης είναι ακόμα τραυματίας και ο Ενέα Μιχάι προς το παρών δεν είναι η πρώτη επιλογή του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0