Πρόσωπα

Η συγκλονιστική ιστορία της παραολυμπιονίκη Τζέσικα Λονγκ και η απόδειξη πως «η αγάπη σώζει ζωές»!

Η συγκλονιστική ιστορία της παραολυμπιονίκη Τζέσικα Λονγκ και η απόδειξη πως «η αγάπη σώζει ζωές»!

Η ξεχωριστή ιστορία της «πηγής έμπνευσης», Τζέσικα Λονγκ, που υιοθετήθηκε όταν ήταν 13 μηνών, έκανε την εγχείρηση που της άλλαξε τη ζωή της, επιβεβαιώνοντας πως οι δυνάμεις της αγάπης και της θέλησης είναι… ασταμάτητες. 

Γεννημένη σε ορφανοτροφείο της Ρωσίας, καθώς η βιολογική της μητέρα την εγκατέλειψε μετά την γέννα, η Ολυμπιονίκης Τζέσικα Λονγκ είναι η ζωντανή απόδειξη πως σε αυτή την ζωή τίποτα δεν είναι απίθανο και η αγάπη από τους «νέους» γονείς της είναι παράδειγμα προς μίμηση.  

Οι θετοί γονείς της… αφανείς ήρωες!
Jessica-Long-Instagram-400x276.png

Η Τζέσικα, όπως ονομάστηκε το μωρό, είχε την τύχη να υιοθετηθεί από ένα ζευγάρι Αμερικανών, τους Μπεθ και Στιβ Λονγκ, όταν ήταν 13 μηνών, μαζί με τον νέο της αδερφό, Τζόσουα, για να αρχίσει μια καινούρια ζωή στο Μέριλαντ, της Νότιας Πενσυλβάνια. Ωστόσο, πέντε μήνες αργότερα πέρασε τη μεγαλύτερη δοκιμασία, όταν υποβλήθηκε σε επέμβαση διπλού ακρωτηριασμού, και στα δύο μη λειτουργικά πόδια της. 

«Μου πήρε χρόνια να καταλάβω πως αν ντραπώ και προσπαθήσω να το κρύψω, θα έχω την ανάλογη αντιμετώπιση. Αν, όμως, φορέσω το σορτς μου ή ένα ωραίο καλοκαιρινό φόρεμα και δείξω τα πόδια μου και θελήσω να μιλήσω για όλο αυτό, τότε ο κόσμος θα με “αγκαλιάσει” και θα θελήσει να μάθει την ιστορία μου»

Τα μετάλλια και η επανασύνδεση με την βιολογική της οικογένεια

Η Τζέσικα, στα 29 της έτη πια, έχει «κατακτήσει» τις πισίνες και είναι από τις πιο καταξιωμένες αθλήτριες στην ιστορία της κολύμβησης, με 29 παραολυμπιακά μετάλλια, εκ των οποίων τα 16 είναι χρυσά, τα οκτώ αργυρά και τα υπόλοιπα πέντε, χάλκινα. 

«Το να κερδίζεις χρυσά μετάλλια είναι απίστευτο και προφανώς είναι αυτό που θέλω να κάνω στη ζωή μου, όμως υπάρχει κάτι τόσο ξεχωριστό στο ότι ένα μικρό κορίτσι που έχασε το πόδι της εξαιτίας του καρκίνου μπορεί να έρθει και να μου πει πως είμαι η ηρωίδα της»

Ενώ η καριέρα της την οδήγησε και σε μία ακόμα ξεχωριστή και συγκινητική ιστορία, μιας και λόγω του ταλέντου της στην κολύμβηση, οι βιολογικοί της γονείς δεν ήξεραν πως η κόρη τους ήταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (2012). Η ίδια πήγε να τους γνωρίσει, την Νατάλια και τον Όλεγκ Βαλτίσεβ, στην Σιβηρία, και τόνισε πως δεν έχει καμία κακία προς κανέναν και είναι ευγνώμων που υπάρχει μία οικογένεια στην Ρωσία και την υποστηρίζει. 
Jessica-Long-with-her-family.jpg.webp

Φοίβος Πεφάνης 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0