Πρόσωπα

Αμπουμπακάρ Καμαρά: Το «κτήνος» που μεγάλωσε δίπλα στα αεροπλάνα και θέλει να… πετάξει με τον Ολυμπιακό! (video)

Αμπουμπακάρ Καμαρά: Το «κτήνος» που μεγάλωσε δίπλα στα αεροπλάνα και θέλει να… πετάξει με τον Ολυμπιακό! (video)

Ο «κρότος» που έκανε στην παρθενική του σεζόν στην Ελλάδα δεν πέρασε απαρατήρητος. Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά αναγεννήθηκε στον Άρη και είναι έτοιμος για το βήμα παραπάνω στον Ολυμπιακό.

Δεν είναι ο σκόρερ που θα φορτώσει με 15+ γκολ τις αντίπαλες εστίες μέσα στη σεζόν. Είναι γνωστό αλλά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, ο επιθετικός δεν έχει μόνο τον ρόλο του γκολτζή. Αυτή είναι η βασική του δουλειά αλλά η ουσία είναι να πετυχαίνει τέρματα κομβικά για την ομάδα του. Αυτό ακριβώς τον σκοπό υιοθέτησε ο Άρης όταν έκανε δικό του τον Αμπουμπακάρ Καμαρά ένα καλοκαίρι πριν.

Το «μπαμ» της μεταγραφικής αγοράς που φαίνεται πως μόνο καλό έκανε στον 27χρονο φορ. Ένα χρόνο μετά, ο Ολυμπιακός τον επιβραβεύει και του δίνει το πάτημα για το κάτι παραπάνω και μία πιθανή επιστροφή στα κορυφαία πρωταθλήματα. Το BN Sports σας ταξιδεύει στην πορεία του Αφρικανού άσου.

Παιδί των… αεροπλάνων και το «καμάρι» του Ζαρντίμ!

Ο Καμαρά ήταν παιδί μεταναστών καθώς οι γονείς του είχαν καταγωγή από την Μαυριτανία. Εκείνος, γεννήθηκε στη Γαλλία και συγκεκριμένα στη γειτονιά Γκονές του Παρισιού. Λίγα μέτρα πιο κάτω από το σπίτι του, τα αεροπλάνα ερχόντουσαν και έφευγαν μέσα σε δευτερόλεπτα. Ο μικρός Αμπουμπακάρ έρχεται στη ζωή και πριν καν «αντιληφθεί» τη συγκίνηση των γονιών του και εκείνο το «παιδί μου, καλώς ήρθες», ακούει την απογείωση ή την προσγείωση των αεροπλάνων.

Έτσι ακριβώς, ήθελε και εκείνος στη ζωή του να ανέβει. Σαν τα αεροπλάνα. Και το ποδόσφαιρο του έδωσε αυτή την ευκαιρία. Ξεκίνησε από νεαρή ηλικία στις ακαδημίες της Μονακό όπου ξεχώρισε για τα χαρακτηριστικά του. Αρχικά ως τερματοφύλακας και έπειτα ως φορ, κάνοντας τους ανθρώπους της Μονακό να μείνουν έκπληκτοι. Και πιο πολύ από όλους τον Λεονάρντο Ζαρντίμ.

Ο άλλοτε προπονητής του Ολυμπιακού τον έριξε δύο φορές με την πρώτη ομάδα και του έδωσε την ευκαιρία να κάνει το επόμενο βήμα στην Κόρτραϊκ.

Ο Παπάζογλου, το step up στην Αμιένς και το «μπαμ» στη Φούλαμ!

Στο Βέλγιο συνάντησε τον Παπάζογλου με τον οποίο μοιράστηκαν και την κορυφή της επίθεσης του συλλόγου αλλά για μόλις έξι μήνες. Η Αμιένς τον είχε τσεκάρει από τότε που ήταν στη Μονακό και με ελεύθερη μεταγραφή τον έκανε δικό της το καλοκαίρι του 2017 παρά το γεγονός πως σε 12 ματς δεν είχε σκοράρει. Βέβαια, στη Γαλλία, έκανε την καλύτερη πορεία της καριέρας του.

Σε 1,5 σεζόν, ο Καμαρά ήταν σε τρομερή κατάσταση. Σε 46 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, μέτρησε 16 γκολ και τρεις ασίστ συνολικά, κάνοντας την απόλυτη διαφορά και ανεβάζοντας την αξία του κατακόρυφα. Το όνομά του γράφτηκε στη λίστα πολλών ομάδων και η Φούλαμ έκανε το πιο δυναμικό μπάσιμο από όλους. Έσπασε τα ταμεία της ουσιαστικά αφού δαπάνησε έξι εκατ. ευρώ (!) για να τον κάνει δικό της.

Ο διεθνής φορ ήταν βασικός στην πρώτη του χρονιά και βοήθησε με τον δικό του τρόπο να πάρει η Φούλαμ την άνοδο στη Premier League έχοντας επτά γκολ και δύο ασίστ σε 35 ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Ωστόσο, η παρουσία του αγγλικού συλλόγου στα μεγάλα σαλόνια, μόνο καλό δεν έκανε στον διεθνή άσο.

kamara.jpeg

Η έλλειψη εμπιστοσύνης και ο Μίτροβιτς που τον έστειλε στη… Θεσσαλονίκη!

Μετά την πρώτη σεζόν, η παρουσία του Καμαρά στη Φούλαμ πέρασε από χίλια… κύματα. Αλλαγές προπονητών, άσχημα αποτελέσματα και ένας Μίτροβιτς που του κάλυπτε τη… θέση. Ο νεαρός άσος κατέληξε να αγωνίζεται το πρώτο μισό ως εξτρέμ λόγω του Σέρβου και η λιγοστή προσφορά του, τον έφερε δανεικό στη Μαλάτιασπορ της Τουρκίας όπου έμεινε για το υπόλοιπο της σεζόν.

Με τη Φούλαμ να υποβιβάζεται στη Championship, ο Μαυριτανός επέστρεψε στο Λονδίνο και έμεινε για όλη τη σεζόν, παίρνοντας αρκετές συμμετοχές στα πόδια αλλά κυρίως ως εξτρέμ. Και πάλι όμως, ήταν ένας από τους λόγους που Φούλαμ επέστρεψε ξανά στη Premier League αλλά η ιστορία επαναλήφθηκε για τον διεθνή επιθετικό.

Έξι μήνες στη μεγάλη κατηγορία και πάλι δανεικός, αυτή τη φορά στη Γαλλία και τη Ντιζόν. Η επιτυχημένη παρουσία του εκεί, ήταν το κλειδί για να κάνει ο Άρης την κίνησή του. Παρότι υποβιβάστηκε ξανά η Φούλαμ, ο Καμαρά δεν ήθελε να επιστρέψει για να την ανεβάσει αλλά να ψάξει κάτι άλλο και πιο μόνιμο στην καριέρα του. Και η ομάδα της Θεσσαλονίκης, ήταν αυτό που έψαχνε.

Ο «χρυσός» σκόρερ του Άρη που έκανε το απαραίτητο κλικ στον Μαρτίνς!

Η έλευση του Αμπουμπακάρ Καμαρά γέμισε με χαρά τους ανθρώπους του Άρη. Από την πρώτη στιγμή ο 26χρονος φορ έκανε την διαφορά με τα χαρακτηριστικά του, όμως δεν ήταν ο δεινός σκόρερ που θα γέμιζε τα αντίπαλα δίχτυα. Αντίθετα, ήταν ο ποδοσφαιριστής που θα βρισκόταν στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη στιγμή για να σώσει την παρτίδα και να χαρίσει βαθμό ή βαθμούς στην ομάδα του.

Ο διεθνής άσος το έκανε ουκ ολίγες φορές. Μπορεί να πέτυχε 10 γκολ συνολικά αλλά στα περισσότερα από αυτά, χάριζε τεράστιες νίκες στον Άρη. Αυτό έκανε το κλικ στον Πέδρο Μαρτίνς. Το ότι ήταν ακριβώς ο φορ που ψάχνει ο Ολυμπιακός, καθώς το πρόβλημα στο σκοράρισμα ήταν κάτι που πλήγωσε τους Πειραιώτες φέτος.

Η άφιξη του Αμπουμπακάρ Καμαρά γεμίζει χαμόγελα τους πρωταθλητές Ελλάδας. Από τη μία γιατί θα λύσουν το θέμα του σκοραρίσματος και θα αφαιρέσουν το βάρος από τον Ελ Αραμπί και αφετέρου, επειδή κάνουν μία εσωτερική μεταγραφή με έναν άνθρωπο που ξέρει από το ελληνικό πρωτάθλημα. Όσο για τον ποδοσφαιριστή, είναι το βήμα παραπάνω που έψαχνε και μία ευκαιρία για το δικό του restart.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0