Πρόσωπα

Μάριο Γκέτσε: Επιστροφή στην Bundesliga, επιστροφή και του παλιού καλού εαυτού του;

Μάριο Γκέτσε: Επιστροφή στην Bundesliga, επιστροφή και του παλιού καλού εαυτού του;

Έκανε το... αγροτικό του, και με μεγάλη επιτυχία, στην Αϊντχόφεν. Ο Ρόγκερ Σμιντ τον εμπιστεύτηκε, τη στιγμή που ήταν ένα τρίμηνο άνευ ομάδας. Η διετία στην Ολλανδία του έκανε καλό. Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης του χτύπησε την πόρτα, εκείνος την άνοιξε και επιστρέφει στην Bundesliga για να μεταφέρει τις εμπειρίες του σε ομάδα Champions League.

Του Άλκη Τσαβδαρά

Μέλος της Ντόρτμουντ από τα 8 του χρόνια. Ντεμπούτο στην Bundesliga σε ηλικία 17 ετών και 5 μηνών. Βιρτουόζος μεσοεπιθετικός, δις πρωταθλητής (και νταμπλούχος) με την αρμάδα του Γιούργκεν Κλοπ στις αρχές της περασμένης 10ετίας. «Χρυσός» σκόρερ στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2014 για τη Γερμανία κόντρα στην Αργεντινή. Είναι 24 ετών και ο ποδοσφαιρικός κόσμος στα πόδια του. Εν συνεχεία, ο κατήφορος...



Προβλήματα υγείας, λάθος χειρισμοί όλων των εμπλεκομένων, ο «αγαπημένος» του, Πεπ Γκουαρδιόλα, τον πιέζει (εν αγνοία του) για περισσότερη προπόνηση, μεγαλύτερη προσπάθεια, πιο αυστηρή διατροφή. Όλα βαίνουν στον κάλαθο των αχρήστων. Η ανακοίνωση το Φεβρουάριο του 2017 για... παύση λόγω θεμάτων υγείας, γονατίζει τους πάντες. Είναι λατρεμένος ποδοσφαιριστής και αγαπημένος χαρακτήρας ο Super Mario. Τον συγχώρεσαν οι περισσότεροι φίλοι της Ντόρτμουντ όταν επέλεξε την Μπάγερν, αλλά επέστρεψε μετά από μερικά χρόνια ξανά στη Βεστφαλία. Έθεσε σε δημοπρασία το αριστερό παπούτσι με το οποίο σκόραρε το γκολ της κατάκτησης του Μουντιάλ με τη Γερμανία. Το ποσό των 2 εκατ. ευρώ πήγε σε φιλανθρωπικό ίδρυμα. Ο ίδιος τιμήθηκε το 2020 με ειδικό βραβείο για το έργο και την προσφορά του στην κοινωνία.

GOTZEMESA.jpg

Μία μορφή μυοπάθειας του πρόσθετε κιλά, του άλλαξε το μεταβολισμό, τον έκανε πιο αδύναμο, η αντοχή του ελλατώθηκε, η ευπάθεια στους μύες πιο έντονη από ποτέ. Εξάμηνη θεραπεία και εκ νέου comeback στη δράση. Δυναμική προσπάθεια για τον Γκέτσε. Ο δικός του Γολγοθάς. Με την αγαπημένη του Αν-Κάτριν πάντα στο πλευρό του. Πάλεψε, επανήλθε, δικαιώθηκε. Και βρήκε άγκυρα στο Αϊντχόφεν. Ο Ρόγκερ Σμιντ ήξερε καλά τι θα κέρδιζε με την παρουσία του. Επί δύο χρόνια πρόσφερε στην PSV. Αλλά το πιο σημαντικό: βρήκε ρυθμό και ο ίδιος, όπως και τη χαρά για το παιχνίδι. Χωρίς ανάλογη πίεση όπως στην Μπάγερν ή στην Ντόρτμουντ.



Κλεισμένα τα 30 χρόνια του πλέον. Παίρνει μία νέα ευκαιρία στη «μεγάλη» Bundesliga. Τον καλεί ο τεχνικός διευθυντής της τροπαιούχου Γιουρόπα Λιγκ Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Μάρκους Κρέσε.


Ο Μάριο Γκέτσε γνωρίζει τι εστί Champions League και σίγουρα θα αναλάβει πρωτεύοντα ρόλο, στα νέα εδάφη που καλούνται να πατήσουν οι «Αετοί». Έρχεται φουριόζος από την Έρεντιβίζιε (77 συμμετοχές, 18 γκολ, 18 ασίστ). Νιώθει έτοιμος να απογειωθεί ξανά. Αρκεί να μην του κόψουν τα φτερά τα προβλήματα υγείας του...



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0